Медицинските специалисти в Сливен също са недоволни от отпуснати средства

Медицинските сестри не са удовлетворени от отпуснатите от правителството 50 милиона лева за увеличаване на заплатите и ще настояват за 1120 лева стартова заплата. Това обяви лидерът на протестиращите в Сливен медицински сестри Надежда Маргенова. Според нея трябва цялостна реформа в сектора, а не проблемите да се решават на парче. 

Маргенова коментира, че днешното решение за увеличаване на заплатите и не отговаря на поставените условия от протестиращите.

"Ние всички организатори на протеста по места сме категорични, че тази новина за нас не ни удовлетворява. Ние си имаме декларация ясно, кратко написана. Там ние сме заложили минимално осигурително възнаграждение за всички професионалисти по здравни грижи от 1120 лева."

Местният лидер на протестиращите здравните специалисти обяви, че правителството не е изпълнило една от най-главните точки в декларацията им:

"Без търговски дружества в здравеопазването, защото с 50 милиона, с 500 милиона не се разрешава тази уродлива здравна система, защото иска страхотни промени, страхотна работа."

Тя бе категорична, че протест на 15 май в София ще има, а ако и след него не бъдат удовлетворени исканията им се обмисля преминаване към ефективни стачни действия


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кръводаряване на Цветница

В деня на големия християнски празник Цветница за 16-и пореден път в цялата страна ще се проведе пролетна кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.Кампанията е под надслов: "Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!" Инициативата се организира от Националния център по трансфузионна хематология, Министерство на..

публикувано на 21.04.19 в 08:46

12 нови апарата за Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас

С 12 нови апарата вече работи Отделението по хемодиализа на УМБАЛ Бургас. Те са купени с целеви средства от Министерството на здравеопазването, като стойността на обществената поръчка е 249 000 лв. без ДДС. Това е добра новина за всички 120 пациенти на Отделението по хемодиализа, които търпяха неудобства заради старите и развалящи се..

публикувано на 18.04.19 в 17:18

Димитър Николов: Бургас ще има Медицински факултет в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

На свое заседание днес правителството даде "зелена светлина" за откриването на медицински факултет в Бургас. На него присъства и кметът Димитър Николов. Министерският съвет предлага на Народното събрание да се открие медицински факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Той се създава по предложение на ръководството на висшето училище, въз..

обновено на 17.04.19 в 19:08

Омбудсманът Мая Манолова подкрепи протеста на медицинските специалисти в Бургас (СНИМКИ)

До 19 април ще продължат ежедневните протести на медицинските специалисти пред бургаската болница. След това, обмислят да преминат към ефективни стачни действия. Те ще се включат и в националния протест на 15 май в София.  Омбудсманът Мая Манолова се срещна днес с тях.  Нито едно от общо 8-те искания, които са вписани в декларацията до..

публикувано на 17.04.19 в 15:41

Безплатно обучение за бургаски родители по първа долекaрска помощ за бебета и малки деца

Бургаски  родители ще преминат обучение по първа долекaрска помощ за бебета и малки деца. Това ще се случи по време на безплатния семинар на най-голямото училище за бременни и родители в град Бургас – „Мама знае най-добре“. Родителите ще получат практически съвети как да се справят в екстремни ситуации, касаещи живота и здравето на децата...

публикувано на 17.04.19 в 14:35
протест на медицинските специалисти, УМБАЛ Бургас

Добринка Христова: Ние живеем в здравните заведения и понякога се прибираме вкъщи

Въпреки  днешното обещание на здравното министерство за увеличение на минималната работна заплата на 950 лева, медицинските специалисти от Бургас продължават своите протестни действия. Те са всеки ден в 12 часа пред сградата на бургаската болникца. Това каза за БНР Бургас медицинската сестра Добринка Христова: "Докато не се случи, не..

публикувано на 10.04.19 в 15:15

В УМБАЛ Бургас вече има стая за родители на недоносени бебета (ОБНОВЕНА)(СНИМКИ)

Първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца беше открита в Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас. Тя дава възможност на родителите на тези бебета да прекарват повече време с тях. Стойността на даренията, за реализирането на тази стая е близо 12 хиляди лева.  Стаята, което може да се използва от днес в..

обновено на 08.04.19 в 14:29