По-малко руснаци и немци ще почиват в Слънчев бряг
По-малко туристи от Германия, Русия и Скандинавските страни очакват в Слънчев бряг. Прогнозата е на базата на ранните записвания. Продължаваме да бъдем неатрактивни на международните борси, а държавата и общината неглижират своята роля, добавя председателят на Клуба на хотелиера в община Несебър Диана Колчева:

„Това са двамата други собственици, които са отговорни за довеждащата инфраструктура-улици, тротоари, осветление, зелени площи, всичко онова, което прави средата такава, че туристът да е доволен и щастлив от посещението си. Те изостават. Все по-кратък става сезона. Роля имат и големите туроператори, които оперират на българския пазар. Те продават на ранни записвания с намеление високия сезон, който е от 20 юни до 20 август и после губят интерес- продават Египет, Гърция, Тунис.“

В хотелските комплекси усърдно се работи, служители  по поддръжката и чистачки щъкат навсякъде. Подготовката е в разгара си, посочва собественикът на хотел и член на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска камара Веселин Налбантов:

„Заради времето, липсата на кадри, фактът, че има спад на някои от пазарите, почти всички хотели подготвят базата. За всички позиции не достигат хора. Което се направи за тримесечните визи е добре, но нашият сезон е 6 месеца. И тази наглед елементарна грешка, когато дойдат, после трябва да ги връщаме обратно, струва много пари, неизгодно е, а и оголваме всички заведения.“

Проблемите отново бяха поставени пред Министерството на туризма преди дни, уточни Налбантов. Реално не срещаме неразбиране, всеки обещава, но налице –нищо, коментира той.ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават разговорите за ГКПП Резово

Двама заместник – министри потвърдиха намерението за нов ГКПП между България и Турция. На среща между заместник-министърът на вътрешните работи на южната ни съседка Мухтерем Индже и колегата му от България Милко Бернер бе обсъдена възможността над река Резовска да се изгради мост за тази цел. Oт страна на Турция е започнала..

публикувано на 20.04.19 в 13:13
Румен Порожанов

Порожанов: Може да облекчим контрола върху биопродукцията

Държим на строг контрол и върху биопродукцията, и върху тези, които я проверяват. Това коментира в Бургас относно протестите на фермери земеделският министър Румен Порожанов.   Опитваме се да облекчим контрола върху биопроизводството, поясни Порожанов. „Готвим измененията, изтече срокът, така че да се облекчи от гледна точка на..

публикувано на 19.04.19 в 16:25

От швейцарски шоколади до релаксиращи джакузита на изложението ''За Туризма от А до Я''

Близо 50 фирми, обслужващи туристическия сектор се включиха в изложението ''За Туризма от А до Я'', което гостува в Бургас. Форумът се провежда за седма поредна година и има за цел да срещне производители и търговци на храни, напитки, аксесоари, различни стоки и услуги с хотелиери и ресторантьори. Фирмите, които се включват в изложението са..

публикувано на 19.04.19 в 14:09

Димитър Бойчев бе избран за зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика

Народният представител от ГЕРБ-Бургас бе избран за зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика. Това се случи след гласуване промяна на състава й от депутатите на пленарно заседание днес. За председател бе избран Валентин Николов от ГЕРБ, като бяха гласувани и приети още двама нови членове – Станислав Стоянов и Васил Цветков...

публикувано на 19.04.19 в 10:33

Изложението "За Туризма от А до Я" ще се проведе в Бургас

Изложението "За туризма от А до Я" ще се открие днес в Бургас. То е насочено към фирми и организации, които договарят продукти и стоки, необходими за бизнеса. Събитието  ще се проведе днес и утре във Флората.Изложението е пътуващо, то вече  бе в Слънчев бряг. На 22-ри и 23-ти април ще гостува на Созопол става домакин на изложението.  Входът за всички..

публикувано на 19.04.19 в 09:31

Министър Румен Порожанов ще се срещне със земеделци от Бургас

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов пристига в Бургас. Той ще участва в среща със земеделски производители от региона . Тя е част от информационната кампания по директните плащания за 2019 г. Събитието ще се проведе от 14:00 часа в сградата на Областна администрация Бургас.

публикувано на 19.04.19 в 08:16
Снимката е илюстративна.

Бургас на седмо място по ниска безработица за март

Продължава тенденцията нивото на безработица в Бургаско да е по-ниско в сравнение със средното за страната. Това показват данните за месец март. Въпреки това се нареждаме на 7-мо място в сравнение с останалите градове в страната по показателя „ниска безработица“. Преди Бургас в класацията се нареждат София, Габрово, Варна, Стара Загора,..

обновено на 18.04.19 в 16:28