По-малко руснаци и немци ще почиват в Слънчев бряг
По-малко туристи от Германия, Русия и Скандинавските страни очакват в Слънчев бряг. Прогнозата е на базата на ранните записвания. Продължаваме да бъдем неатрактивни на международните борси, а държавата и общината неглижират своята роля, добавя председателят на Клуба на хотелиера в община Несебър Диана Колчева:

„Това са двамата други собственици, които са отговорни за довеждащата инфраструктура-улици, тротоари, осветление, зелени площи, всичко онова, което прави средата такава, че туристът да е доволен и щастлив от посещението си. Те изостават. Все по-кратък става сезона. Роля имат и големите туроператори, които оперират на българския пазар. Те продават на ранни записвания с намеление високия сезон, който е от 20 юни до 20 август и после губят интерес- продават Египет, Гърция, Тунис.“

В хотелските комплекси усърдно се работи, служители  по поддръжката и чистачки щъкат навсякъде. Подготовката е в разгара си, посочва собественикът на хотел и член на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска камара Веселин Налбантов:

„Заради времето, липсата на кадри, фактът, че има спад на някои от пазарите, почти всички хотели подготвят базата. За всички позиции не достигат хора. Което се направи за тримесечните визи е добре, но нашият сезон е 6 месеца. И тази наглед елементарна грешка, когато дойдат, после трябва да ги връщаме обратно, струва много пари, неизгодно е, а и оголваме всички заведения.“

Проблемите отново бяха поставени пред Министерството на туризма преди дни, уточни Налбантов. Реално не срещаме неразбиране, всеки обещава, но налице –нищо, коментира той.ВИЖТЕ ОЩЕ

Борят престъпността в Слънчев бряг с осветление на плажа

Трийсет и един стълба с над 90 лампи осигуряват тристранно осветяване на плажа в Слънчев бряг през нощта. Ивицата е първата по нашето крайбрежие с нощно осветление.  Плажът в курорта е дълъг над 10 километра и на места е широк над 60 метра.  Целта е да се осигури бедзопасността на летовниците. От Областната дирекция на МВР кометираха, че това е..

публикувано на 21.07.19 в 11:31

Минералните бани ще се развиват като курортна зона

Изменение на Общия устройствен план в района на вилна зона Минералните бани предлага Община Бургас. Територията от около 135 дка в момента е предназначена за вилно строителство. Целта е там да се обособи район за курортна дейност. Предложението за промяна идва от собственици на имоти в района, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина..

публикувано на 21.07.19 в 11:03
Остров Света Анастасия

Одобриха предложението за разширяване на пристанището на остров Света Анастасия

Предложение за учредяване на право на строеж върху морското дъно в акваторията на Остров Света Анастасия ще отправи Община Бургас към държавата. То беше гласувано днес по време на извънредното заседание на Общинския съвет. Целта е по този начин да осигурим възможност пристанът да работи по-дълго време, обясни главният архитект на Община Бургас..

публикувано на 19.07.19 в 13:18
Снимката е илюстративна.

Община Бургас иска да разшири пристанището на остров Света Анастасия

Учредяване на право на строеж върху морското дъно в акваторията на Остров Света Анастасия иска Община Бургас от държавата. Това е единствената точка, която ще бъде разгледана днес по време на извънредното заседание на Общинския съвет. Целта е да бъде разширено специализираното пристанище на острова, обясни главният архитект на Община Бургас..

публикувано на 19.07.19 в 08:14

Има застой на пазара на труда

Има застой на пазара на труда за първите шест месец, спрямо същия период за миналата година, каза Живко Янакиев, директор на "Бюро по труда" в Бургас. Със 200 души са се увеличили  новорегистрираните в "Бюро по труда"- Бургас за първите шест месеца тази година спрямо същия период през 2018 г. Със 150 по-малко са отпаднали от пазара на труда..

публикувано на 18.07.19 в 16:50

Сезонът започна слабо, но не очакваме драстичен спад на туристи

По - слаб е туристическият сезон до момента в Созопол, но очакванията са в края му, показателите да са добри. Морският град е предпочитана   дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи, коментира и. д. кмет Катя Стоянова: „Според мен отлива на туристи няма да е толкова драстичен при равносметката в края на сезона...

публикувано на 17.07.19 в 15:43

Строги санкции за „диво къмпингуване“ по Черноморието

Промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, на които бе наложено президентско вето, все пак бяха повторно гласувани в парламента през изминалата седмица, в същия вид, в който бяха предложени от няколко депутати от Обединените патриоти… Промените се отнасят до по-строги правила за хората, които обичат да разпъват палатките си край..

публикувано на 17.07.19 в 09:28