Образователният министър Красимир Вълчев посети Строителния техникум в Бургас

Професионалната гимназия е с обновен двор, нова спортна площадка и модерни устройства и софтуер по проект по ОП "Региони в растеж"

Над 140 професионални училища в цялата страна са включени и ще бъдат реновирани по оперативна програма „Региони в растеж“. Това съобщи в Бургас министърът на образованието Красимир Вълчев. Той посети обновената гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“.

Професионалното образование за нас е приоритет заради важността му за развитието на страната и регионите, посочи министърът:

„Радвам се да видя, че тук инвестицията се е случила по най – добрия начин. Ние с общините се опитваме да провеждаме и други политики насочени към приоритизирането на професионалното образование. Община Бургас има и целенасочена политика към модернизация на базите на професионалните гимназии, за което я поздравявам!“

6 професионални гимназии в Бургас се обновяват по тази оперативна програма, каза кметът Димитър Николов:

„От всички на първо място като степен и качество на изпълнение, разбира се е гимназията по строителство, архитектура и геодезия. Нека по тези оперативни програми направим по - добра материалната база. Ненапразно тази година водещото в местната политиката на Общината е темата с образованието. Многобройни са проектите, които реализираме и ключово е значението на министерството на образованието, което ни помага тези проекти да се реализират качествено.“

По проекта за модернизация на професионалното образование в Строителния техникум е реконструиран дворът, канализационната мрежа, има нова спортна площадка, доставен е софтуер и модерни устройства за подобряване на учебния процес.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Смущаващо ниски резултати на матурите в Ямбол

Смущаващо ниски резултати на матурите след 7 и 12 клас отчитат от Регионалното управление по образованието в Ямбол. На изпита по Български език и литература след 7 клас, областта е на последното 28 място в страната. През последните 5-6 години Ямболска област се е настанила твърдо в дъното на таблицата, но тази година е на последно място по успех..

публикувано на 17.07.19 в 12:31

Започва втората седмица на лятната академия на НХА в Бургас

Интересни занимания за деца през ваканцията се предлагат в първата лятната академия на НХА в Бургас. Малчуганите творят и се забавляват вече седмица, като все още има възможност да бъдат записани още участници. От днес до 19 юли е втората и последна седмица на инициативата, съобщи ръководителят на проекта Мария Ландова:      "Много..

публикувано на 15.07.19 в 09:31

Нов фитнес на открито в двора на ПГТ “Алеко Константинов” Поморие

Ново колело, кростренажор, преса за гърди и гребен тренажор вече са разположени в двора на Професионалната гимназия по туризъм  “Алеко Константинов”  в Поморие. Със средства от общината старите амортизирани съоръжения бяха подменени, а новият фитнес на открито вече се радва на интерес от страна на десетки малки и големи спортисти.

публикувано на 10.07.19 в 15:38

Автото спечели проект по национална програма за обновяване на оборудването

Професионалната гимназия по транспорт е единствената от Бургас, заедно с още 24 училища от страната, която е в списъка с одобрени проекти за финансиране от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”...

публикувано на 09.07.19 в 12:45

В понеделник започва първата лятна академия на НХА Бургас

Лятна академия за деца и ученици организира за първи път филиала на НХА в Бургас. Програмата, включва  специализирани ателиета по живопис, графика, скулптура, витраж, уъркшопове, творчески експедиции, арт пикник , посещение на изложби и хепънинг. Лятната академия ще се проведе от 8 до 19 юли.

публикувано на 05.07.19 в 16:22

Специален автобус на „Бургасбус“ ще вози учениците до Морското училище

Специален автобус на общинския превозвач „Бургасбус“ ще събира от определен маршрут всички възпитаници на Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" сутрин и ще ги връща следобед. Това беше решено по време на среща между зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева, Петко Драгнев - управител на "Бургасбус", и..

публикувано на 03.07.19 в 15:16

Първите ученици вече са на лагери на море или планина

 В началото на лятната ваканция първите ученици вече са на лагери на море или планина. Базите, стопанисвани от министерството на образованието на юг от Бургас, работят с почти пълен капацитет, а резервации има до края на сезона. Причините - въпреки че не са лукс категория, условията са прилични, а цените повече от удовлетворяващи.   4 са базите на МОН..

публикувано на 03.07.19 в 09:14