400 ученици ще участват в "Родило се, преродило"в Ямбол

Над 400 ученици ще вземат участие в 37-то издание на фолклорния фестивал "Родило се, преродило" в Ямбол.Предвидена е и съпътстваща изложба на фолклорни костюми от различните етнографски области във фоайето на читалище "Зора", което е организатор на фестивала.

За традиционния фестивал "Родило се, преродило" в Ямбол ще пристигнат деца от всички краища на страната, които ще се състезават в четири възрастови групри в три категории - народно пеене, народни инструменти и танцови състави. Участие в конкурсната програма са заявили 66 индивидуални участници - изпълнители на народни песни и инструменталисти, и 17 танцови формации. Организатори на фестивала са читалище "Зора", Министерството на културата и община Ямбол. Концертната програма започва в 10 часа. ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре връщат тролеите в Бургас

"Бургасбус" ЕООД съобщава, че от 28.05.2019 г. /вторник/ се възобновява движението на линии Т1 и Т2. Напълно възстановена е контактната мрежа по бул. "Захари Стоянов", която бе сериозно пострадала след криминалния инцидент срещу строителна техника на фирмата, изпълняваща ремонта на пътната артерия, свързваща най-големия жилищен комплекс "Меден рудник" с..

публикувано на 27.05.19 в 16:57

Бургазлии откриха плажния сезон през пролетта (ГАЛЕРИЯ)

На плаж през пролетта или как бургазлии и гостите на града се възползват в последите дни на месеца, от топлото време. Това се опитахме да разберем от самите тях. Морският бряг се оказва примамлив днес, въпреки силния вятър и за плажуващи от Русия, които живеят сега в Бургас: "Приятно е като за май. За събиране на тен е много приятно, за..

обновено на 27.05.19 в 15:03

"Булевард Демокрация" - на 27 май

Някъде прочетох, че на един гласоподавател, се падали средно по няколко анализатори в телевизионните студия. Но, извън това, абсурдите са впечатляващи. В една от телевизиите бяха поканили врачка, която да хвърля боб за бъдещето на Европа. Сигурно е европейски боб. Смилянски – от Китай. „Демократичната България“ пък се гордеят, че са..

публикувано на 27.05.19 в 14:58

Юбилейното издание на “Млад огнеборец” ще се проведе в Руен

Юбилейното двадесето състезание  Младежки противопожарни отряди  “Млад огнеборец” ще се проведе на 30 май 2019 г. от 10.30 ч. на  стадиона в Руен. То се организира от  Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, с любезното съдействието на община Руен Движението Младежки противопожарни отряди..

публикувано на 27.05.19 в 12:03
Снимката е илюстративна

Община Поморие в съдебни битки за терен, ще изгражда парк

Продължават съдебните битки за собствеността на терен до Айвазовски комплекс в Поморие. Именно това ни спира да изградим парк там, поясни пред БНР - Бургас кметът Иван Алексиев. Теренът, който е 6.5 дка, е отреден именно за озеленяване и е публична - общинска собственост: „Предното ръководство на Общината беше предвидило изграждане на..

публикувано на 27.05.19 в 12:00

Община Бургас предлага безплатно извозване на едрогабаритни и строителни отпадъци

Община Бургас предоставя на гражданите безплатна услуга за извозване на отпадъци, останали от ремонт и строителни дейности. Целта на услугата е чистотата в града да се поддържа на добро ниво. Изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци е забранено, а нарушителите се наказват с глоба до 5000 лева.  Всеки..

публикувано на 27.05.19 в 11:30

Ученици от Руската гимназия вървят по стъпките на Ботев

Над 40 ученици от Руската гимназия в Бургас поемат днес по стъпките на Ботев, включвайки се в похода, който се организира всяка година от министерството на образованието. Инициативата е на техният преподавател по български език и литература, писателят Николай Фенерски:   "Този поход се организира от много години, аз като ученик съм участвал в него...

публикувано на 27.05.19 в 09:16