Дегустации и изложби във втория фестивал „Вино и творчество 2019” в Сливен

Втори фестивал на винарите „Вино и творчество 2019” ще се проведе в крепостта „Туида“ в Сливен днес.Той е част от Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019г. В събитието ще участват винопроизводители от региона, които ще представят своето производство.

Посетителите ще могат да се включат и разгледат благотворителни творчески работилници в полза на проект „Социално кафе „Мило сърце” на фондация „Милосърдие”. Организаторите са предвидили дегустация различните видове вина и базар. В програмата на фестивала е включена още изложба „Вино и фантазия”, на която ще бъдат представени рисувани от сливенските художници бутилки и дъна от бъчви. На откритата сцена в крепостта е предвиден концерт на местни народни певци и танцови групи. Официалното откриване е от 11.00 часа.ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават разговорите за ГКПП Резово

Двама заместник – министри потвърдиха намерението за нов ГКПП между България и Турция. На среща между заместник-министърът на вътрешните работи на южната ни съседка Мухтерем Индже и колегата му от България Милко Бернер бе обсъдена възможността над река Резовска да се изгради мост за тази цел. Oт страна на Турция е започнала..

публикувано на 20.04.19 в 13:13
Румен Порожанов

Порожанов: Може да облекчим контрола върху биопродукцията

Държим на строг контрол и върху биопродукцията, и върху тези, които я проверяват. Това коментира в Бургас относно протестите на фермери земеделският министър Румен Порожанов.   Опитваме се да облекчим контрола върху биопроизводството, поясни Порожанов. „Готвим измененията, изтече срокът, така че да се облекчи от гледна точка на..

публикувано на 19.04.19 в 16:25

От швейцарски шоколади до релаксиращи джакузита на изложението ''За Туризма от А до Я''

Близо 50 фирми, обслужващи туристическия сектор се включиха в изложението ''За Туризма от А до Я'', което гостува в Бургас. Форумът се провежда за седма поредна година и има за цел да срещне производители и търговци на храни, напитки, аксесоари, различни стоки и услуги с хотелиери и ресторантьори. Фирмите, които се включват в изложението са..

публикувано на 19.04.19 в 14:09

Димитър Бойчев бе избран за зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика

Народният представител от ГЕРБ-Бургас бе избран за зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика. Това се случи след гласуване промяна на състава й от депутатите на пленарно заседание днес. За председател бе избран Валентин Николов от ГЕРБ, като бяха гласувани и приети още двама нови членове – Станислав Стоянов и Васил Цветков...

публикувано на 19.04.19 в 10:33

Изложението "За Туризма от А до Я" ще се проведе в Бургас

Изложението "За туризма от А до Я" ще се открие днес в Бургас. То е насочено към фирми и организации, които договарят продукти и стоки, необходими за бизнеса. Събитието  ще се проведе днес и утре във Флората.Изложението е пътуващо, то вече  бе в Слънчев бряг. На 22-ри и 23-ти април ще гостува на Созопол става домакин на изложението.  Входът за всички..

публикувано на 19.04.19 в 09:31

Министър Румен Порожанов ще се срещне със земеделци от Бургас

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов пристига в Бургас. Той ще участва в среща със земеделски производители от региона . Тя е част от информационната кампания по директните плащания за 2019 г. Събитието ще се проведе от 14:00 часа в сградата на Областна администрация Бургас.

публикувано на 19.04.19 в 08:16
Снимката е илюстративна.

Бургас на седмо място по ниска безработица за март

Продължава тенденцията нивото на безработица в Бургаско да е по-ниско в сравнение със средното за страната. Това показват данните за месец март. Въпреки това се нареждаме на 7-мо място в сравнение с останалите градове в страната по показателя „ниска безработица“. Преди Бургас в класацията се нареждат София, Габрово, Варна, Стара Загора,..

обновено на 18.04.19 в 16:28