Министър Красимир Вълчев ще участва във форума " Европа нашия дом"

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще вземе участие във форума „Европа в нашия дом“, който ще се проведе днес в Сливен. Акцент ще бъде поставен и върху европейската солидарност, благодарение на която се реализират значими инфраструктурни проекти в различни населени места. Гражданският диалог е отворен за всички институции и граждани. Очаква се да присъстват депутати от ПП ГЕРБ, кметове и общински съветници от партията. Форумът ще се проведе в зала „Май“от 10.30 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски ученици представиха свои фирми на Международно състезание

Международно състезание на тренировъчни фирми се проведе в Пловдивския панаир миналата седмица. В него се включиха над 800 ученици от седем държави. Бургас беше представен от единайсетокласници от Търговската гимназия. Те се включиха с две разработени. Мима Минчева, Румен Христов и Калин Петров са разработили фирма, свързана с търговия на..

публикувано на 22.04.19 в 17:54

Бургаски родители се обявиха срещу „Националната стратегия за детето"

Десетки родители организираха информационна акция в Бургас против „Националната стратегия за детето 2019-2030“. Недоволните граждани изразиха опасения, че съществува риск социалните служби в страната да изземат функцията на родителите и да се улесни отнемането на деца от семействата им. " За всички е видно, че има антисоциална политика, не социална..

публикувано на 22.04.19 в 17:04

Първокласници се включиха в кампанията за пътна безопасност

Нови 46 първокласници, този път от училище „Константин Преславски” в Бургас, бяха обучени в превантивната кампания по пътна безопасност - „Спри! Огледай се! Помахай”, реализирана съвместно с фирма, световен лидер в производството на автомобили и камиони и от ОД МВР – Бургас на територията на Община Бургас. Екипът ръководен от Димитър..

публикувано на 22.04.19 в 12:27

Регионално състезание за "Учебна компания" днес на Флората

Днес Община Бургас, Индустриален и логистичен парк - Бургас, съвместно с "Джуниър Ачийвмънт България", организират регионално състезание по програма "Учебна компания" в Експозиционен център "Флора". То е част от националната квалификация за Националното състезание "Най-добра учебна компания 2019". В инициативата участват близо 30 ученически компании от..

публикувано на 22.04.19 в 11:24

Община Тунджа със стипендии за талантливите

70 ученици и студенти от община „Тунджа” получиха стипендии в навечерието на празника на Общината 22 април- Денят на Земята. Средствата за стипендиите са изцяло събрани от благотворителни инициативи. Стипендиите се отпускат за 11 –и път, като тази година за подпомагане на талантливи ученици и студенти се предоставят 20 000 лева. Сумата е част..

публикувано на 21.04.19 в 08:17

Община Бургас ще инициира среща между професионалните гимназии и бизнеса

Община Бургас ще инициира среща между директорите на професионалните гимназии, Инспектората по образование и бизнеса в града. Идеята е на управителите на предприятия и браншови организации в града, които днес се срещнаха с кмета Димитър Николов, заместника му Красимир Стойчев и представители на Регионалната..

публикувано на 18.04.19 в 17:24

Несебър е с национален победител в състезание по английски език

19 ученика от СУ”Любен Каравелов” – Несебър се класираха за националния кръг на Шестото национално състезание по английски език. Престижната проява се организира от издателство PEARSON LONGMAN България специално за училищата от общността „Пиърсън Лонгман училища в България” и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити..

публикувано на 16.04.19 в 17:29