Животновъди от община Болярово искат отмяна на рестриктивните мерки, наложени заради огнището на чума

Животновъди от община Болярово искат отмяна на рестриктивните мерки, наложени заради огнището на чума по дребните преживни. Ограниченията ще отпаднат едва след премахването на стадото, в което са констатирани положителни проби на чума, отговарят от министерството.

Седмици преди Великден и Гергьовден стопаните от Болярово са с пълни кошари, но не могат да продадат нито едно агне, заради утежнените процедури.

"Защото аз трябва да уведомя, лекаря, общинския, че трябва да продам агне,той до три дни да ми даде становище, че животното е здраво...Значи един търговец, ако ти каже, че днес ще купи животно, а докторът ти забави с три дни изследването, означава търговецът утре да се откаже."

Строгият контрол при предвижването и търговията на животни в региона ще продължи, докато съществува стадото с положителни проби за чума в Болярово, категорични са от аграрното министерство.

"Ще бъдем свободни 6 месеца, след като тези животни, за тях вече има една по- добра възможност, да бъдат заклани", каза д-р Димитър Беровски.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Премахнаха част от жп линиите по ул. "Одрин"

Община Бургас демонтира през уикенда излезлите от употреба железопътни релси на неизползваемите линии, пресичащи ул. "Одрин". Пътната настилка е възстановена в по-удобен и безопасен за преминаване на автомобилите вид. Сега само една използваема линия пресича улицата. Под нейните релси монтираха специализирана гумирана подложка, омекотяваща..

публикувано на 20.05.19 в 12:28

Започва ремонт на бургаската улица „Хан Крум“

Временна организация на движението ще бъде въведена на ул. "Хан Крум". Причината за това е извършването на ремонт на пътната настилка. Той ще се протече на три етапа в участъка от ул. "Цар Петър" до ул. "Уилям Гладстон". Първият етап ще продължи от 21 май до 21 юни и ще обхване района от ул. "Цар Петър" до ул. "Шейново".   Втори етап ще обхване..

публикувано на 20.05.19 в 11:35
снимката е илюстративна

Предстои ремонт на спортното игрище в кв. "Василико" в Царево

Кметът на Община Царево Георги Лапчев подписа договор за финансирането на р емонта на спортното игрище в кв. "Василико". Очаква се там да бъде подменена  съществуващата настилка със синтетична спортна настилка, като ще бъде разчертано поле за футболно игрище. Ще бъде монтирано и осветление.    С реализация на предвидените дейности по проекта се..

публикувано на 20.05.19 в 11:04

Общинският съветник Радослав Петков предлага да бъде ремонтиран подлезът на бул."Захари Стоянов"

Да бъде ремонтиран подлезът на бул. "Захари Стоянов" предлага общинският съветник от БСП Радослав Петков. Според него, преминаването през този участък в "Меден рудник" е изключително опасно и за деца и за възрастни. Сигнал до него по този повод са подали хора от квартала: Граждани, които са възпрепятствани да пускат децата си сами до училище.За..

публикувано на 20.05.19 в 09:17

Граждани на Ямбол се оплакаха от некачествен ремонт на ул. „Преслав”

За некачествен ремонт на основната пътна артерия в Ямбол, сигнализират граждани. По проект за участък от 900 метра по ул. „Преслав” в града са отпуснати над 2 млн. и 300 хиляди лева по Оперативна програма „Региони в растеж”. Ремонтните дейности стартираха преди година и включват рехабилитация, както на платното така и на инфраструктура на участъка...

публикувано на 20.05.19 в 08:31

Карнобат с желанието за нови физкултурни салони, но без финансов ресурс за тях

Имаме желание да направим по-хубави физкултурни салони в Община Карнобат, но нямаме финансова възможност. Така отговори на слушателски въпрос кметът Георги Димитров. Образованието е държавно-делигирана дейност, но основните средства отиват за възнаграждения, призна той: Един физкултурен салон по груби сметки излиза 400-500 хил.лв. Имаме в..

публикувано на 19.05.19 в 09:41

Проектират ремонта на Дюлинския проход

Проектиране на ремонт на Дюлинският проход е заложено в инвестиционната програма на пътната агенция. Това е отговорила регионалния министър на въпрос на бургаския депутат Галя Желязкова. Проходът е единствената алтернатива по направление на курортния комплекс Слънчев бряг-Обзор, а отсечката е в лошо състояние. Договор с..

публикувано на 18.05.19 в 14:19