Акредитираният Преподавател и Демонстратор към Гилдията на Британското Захарно Изкуство

Златина Люис: Фантазия, сладкарски и художествени умения са нужни, за да си добър в захарното изкуство

Златина Люис, която е акредитиран Преподавател и Демонстратор към Гилдията на Британското Захарно Изкуство, отново посети родния Бургас и проведе два курса на обучение на желаещите да научат повече за тънкостите при направата на захарни цветя и декорации на тема "Горска приказка". Тя проведе и безплатна демонстрация за професионалисти и любители в Експоцентър „Флора“.

Миналата година беше много наситена със събития за мен. Участвах в 7 – 8 колаборации по различни теми. В тях се включват декоратори от цял свят. Темите, по които работим са различни – няколко от тях бяха за събиране на средства за деца болни от рак, за рак на гърдата и др. Аз направих горска фея с бяло цвете, което символизира надеждата, и триетажна торта в розово с климатиси и фукция и листа на зеленика.“

Повече може да чуете в звуковия файл:

Златина Люис споделя, че за нея е истинско удоволствие да предава уменията си на другите почитатели на захарното изкуство - били те професионалисти или любители. В България захарната декорация е все още ново предизвикателство, но интересът към него расте много бързо и има много почитатели. Нашата страна също има много известни представители на захарното изкуство, повечето, от които живеят зад граница или са в столицата.

Майсторката на захарното изкуство споделя, че най – странната торта, която е правила за клиент е торта – зомби, за която доста се е постарала за автентичното пресъздаване и е развихрила фантазията си. Като интересна тематика тя сподели декорация за торта за 40 – годишен юбилей, като съчетала няколко теме – козметика, пътуване и ръгби. От захар е направила куфари, билет за мач по ръгби и шише за парфюм.

Бургазлийката разказа, че съпругът й и двата им синове винаги са я подкрепяли в развитието й като декоратор. Те много обичали българската мусака, дроб сърма, печено агнешко. Типичното по бургаски тя приготвя и рибена чорба.

Повече може да чуете в звуковия файл:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Контейнерите насред "Богориди" се оказаха еко акция

Цветни пътеки водят бургазлии до контейнерите за разделно събиране  на бул. "Богориди". Акцията е част от отбелязването на Деня на Земята 22 април. Инициативата е на  БулевАРТ . Децата имат възможност да се забавляват с арт работилница "Ламаленна", детски базар на училище "Френе", музика, инсталация от бирени капачки с послание, футболни игри...

обновено на 22.04.19 в 17:16

Стефан Илчев: Никога няма да забравя откъде съм тръгнал

Бургазлията Стефан Илчев е открието на този сезон на шоуто „Като две капки вода“.   Той завършва оперно пеене в Музикалната академия. След поредица от признания в международни конкурси, добива популярност с автентичните си имитации на примата на българската музика – Лили Иванова. В новия сезон на “Като две..

публикувано на 22.04.19 в 16:47

Бижута от цветя на Цветница на Флората

Естествени цветя, вградени в епоксидна бижутерска смола  е техниката, с която работи варненката Десислава Бонева, за да създава обеци, колиета, гривни и пръстени. Цветята изглеждат като вградени в стъкло, но не са чупливи, а всяко е уникално, казва авторката в предаването "Ева в неделя": "Художник по душа съм, от две години работя с тази техника...

публикувано на 21.04.19 в 14:31

Йоана Кадийска: Когато Валери прекъсна спектатъла, помислих, че е забравил репликите си, а той ми предложи брак!

Най-чаровният сред ергените на Държавна опера – Бургас Валери Турманов вече е сгоден за Йоана Кадийска. Баритонът предложи на  приятелката си брак на сцената по време на спектакъла на операта „Дон Жуан“. Валери, който беше в главната роля, прекъсна спектакъла в момента, в който беше паднал на колене пред Йоана. По либрето прелъстителят..

публикувано на 14.04.19 в 15:42

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч:

„Няма нищо по – хубаво от лошото време“ е един израз и заглавие на любим мой роман, който днес е особено актуален в дъждовната неделя. Направете си едно капучино с много мляко, останете си по нощница и чехли през целия ден и слушайте „Ева в неделя“! - Днес ще ви срещна с вълшебницата в сладкарското изкуство Златина Люис - акредитиран..

публикувано на 14.04.19 в 12:08

Майсторът в сладкарското изкуство Златина Люис с демонстрация за направата на захарни цветя във Флората

Майсторът в сладкарското изкуство и захарни декорации Златина Люис ще представи днес  в Бургас презентация за направа на празничен букет от захар. Всички интересуващи от декорирането на торти или любопитни да видят метода на работа са добре дошли , съобщи самата тя: "Ще направя една орхидея симбидиум и ще я свържа в букет с различни видове цветя...

обновено на 14.04.19 в 10:18

Над сто млади писатели и поети изпратиха своите творби за конкурса на БНР Бургас

В третият пореден конкурс за млади писатели, с партньорството на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, съдействието на РУО Бургас и списание „Щъркел“ – онлайн издание за детско творчество, се включиха повече от 100 млади писатели и поети. Инициатор на проявата е БНР Бургас.  В инициативата „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ участват деца на възраст от 6 до 16..

публикувано на 11.04.19 в 16:30