Бившият интернат в Стралджа ще стане Център за комплексни социални услуги

Сградата на социално - педагогическия интернат в Стралджа ще се превърне в Център за комплексни социални услуги, решиха от общинското ръководство. Домът беше закрит преди 6 години, след сигнали на френски доброволци за насилие над възпитаниците на интерната.

Четириетажната сграда се руши, същевременно предоставянето на социални услуги е в различни помещения и затруднява потребителите, обясни зам.- кметът на Стралджа Гроздан Иванов:

"Взехме решение там да бъдат изградени два центъра от семеен тип. Единият за възрастни хора с физически увреждания, а другият- за хора с деменция. Проектираме също там да вкараме и центъра за социална рехабилитация и интеграция, социалния патронаж - също."

По предварителни разчети за преобразуването на сградата ще са необходими около 2 млн. лева. Вече се водят разговори с финансовото министерство за целево отпускане на средствата, но ще се търсят и други източници за финансиране.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съветник Радослав Петков предлага да бъде ремонтиран подлезът на бул."Захари Стоянов"

Да бъде ремонтиран подлезът на бул. "Захари Стоянов" предлага общинският съветник от БСП Радослав Петков. Според него, преминаването през този участък в "Меден рудник" е изключително опасно и за деца и за възрастни. Сигнал до него по този повод са подали хора от квартала: Граждани, които са възпрепятствани да пускат децата си сами до училище.За..

публикувано на 20.05.19 в 09:17

Граждани на Ямбол се оплакаха от некачествен ремонт на ул. „Преслав”

За некачествен ремонт на основната пътна артерия в Ямбол, сигнализират граждани. По проект за участък от 900 метра по ул. „Преслав” в града са отпуснати над 2 млн. и 300 хиляди лева по Оперативна програма „Региони в растеж”. Ремонтните дейности стартираха преди година и включват рехабилитация, както на платното така и на инфраструктура на участъка...

публикувано на 20.05.19 в 08:31

Подписка в защита на Миню Стайков започва в Карнобат

Подписка в защита на бизнесмена Миню Стайков започват жители на Карнобат. Той  е в ареста повече от 8 месеца. Срещу него са повдигнати 2 обвинения- за пране на пари и нелегално производство на цигари, както и за злоупотреби с еврофондовете. Инициативен комитет от жители на Карнобат ще изпрати и петиция до Народното събрание.  Подписката ще започне тази..

публикувано на 20.05.19 в 08:15

Карнобат с желанието за нови физкултурни салони, но без финансов ресурс за тях

Имаме желание да направим по-хубави физкултурни салони в Община Карнобат, но нямаме финансова възможност. Така отговори на слушателски въпрос кметът Георги Димитров. Образованието е държавно-делигирана дейност, но основните средства отиват за възнаграждения, призна той: Един физкултурен салон по груби сметки излиза 400-500 хил.лв. Имаме в..

публикувано на 19.05.19 в 09:41

Проектират ремонта на Дюлинския проход

Проектиране на ремонт на Дюлинският проход е заложено в инвестиционната програма на пътната агенция. Това е отговорила регионалния министър на въпрос на бургаския депутат Галя Желязкова. Проходът е единствената алтернатива по направление на курортния комплекс Слънчев бряг-Обзор, а отсечката е в лошо състояние. Договор с..

публикувано на 18.05.19 в 14:19

Откриха EVIZIA тех шоу (СНИМКИ)

В Бургас бе открито първото издание на EVIZIA тех шоу. Най-новото електромобилно изложение стартира дебютно на паркинга на "Парк Арена ОЗК" със съдействието на Община Бургас и медийната подкрепа на БНР Бургас. При откриването кметът Димитър Николов сподели, че очаква събитието да се провежда всяка година. "Първата ни крачка беше да сложим..

публикувано на 17.05.19 в 17:32

И тази година внасяме сервитьори и танцьорки от чужбина за работа по морето

През миналия месец община Бургас отчита най-ниското равнище на безработица от всички общини в региона – 2.6%. В национален мащаб се нареждаме на четвърто място след София, Варна и Габрово. Тези данни показват все по-ясно, че наемането на сезонни работници е започнало, смята директорът на „Бюрото по труда” в Бургас Живко Янакиев. "Заявените..

публикувано на 17.05.19 в 15:26