Поморие няма да дарява общински средства за "Нотр Дам"


Кметът на Поморие оттегли предложението си общината да дари 5 000 евро за катедралата Нотр Дам. Това стана на извънредната сесия, на която трябваше да се гласува неговото предложение. Пред БНР - Бургас Алексиев поясни:

“След като започна заседанието и започна обсъждането на моето предложение, повечето съветници изразиха становището, че като цяло Общинският съвет в Поморие е съпричастен с това, което се е случило с „Нотр Дам“, съпричастен е с тази голяма трагедия, на този храм. Но изразиха ясното становище, че дарението, което е един много добър акт, но е личен за всеки един, в случая не е добре Общинският съвет да взима решение дали да дарява Община Поморие средства или да не дарява от името на гражданството“

Общината ще открие дарителска сметка и всеки, в лично качество, може да се включи в нея, уточни кметът Иван Алексиев. Той бе категоричен, че ще дари собствени средства


ВИЖТЕ ОЩЕ

Сливен отбеляза тържествено 111 години от независимостта на България

Стотици граждани в Сливен се събраха пред паметника на войводата Хаджи Димитър, за да отбележат 111-тата годишнина от обявяване на Независимостта на България. На тържествената церемония бе издигнат националния флаг, а признателните сливенски граждани поднесоха венци и цветя на паметника на сливенските възрожденци и падналите за свободата на..

публикувано на 22.09.19 в 19:09

В Камено откриха бюст - паметници на Васил Левски и Христо Ботев

В центъра на Камено днес бяха открити бюст-паметници на Васил Левски и Христо Ботев. Тържествена литургия и водосвет за здраве бяха отслужени от духовенството в църквата “Св. Георги Победоносец”, която е вече с нова камбанария. Идеята за изграждането на паметниците е на кмета на общината Жельо Вардунски, подкрепена от предприемача и..

публикувано на 22.09.19 в 17:20

50 деца пяха Химна на Независимостта на пл. „Тройката" в Бургас

С впечатляващ спектакъл, озаглавен "Величието на България и Независимостта" Бургас отбеляза  111-та годишнина от историческото събитие. Той се проведе на площад "Тройката" и бе организиран от Община Бургас. В първата част от програмата на сцената  се изявиха бургаски детски танцови ансамбли. Малки артисти рецитираха емблематични..

обновено на 22.09.19 в 16:33

Бургас чества Деня на независимостта (снимки)

С военен ритуал и издигане на националния флаг започнаха тържествата, организирани от Община Бургас по повод 111- тата годишнина от обявяването на Независимостта на България. В церемонията участваха представителни блокове на военноморските, сухопътните и военновъздушните сили на страната, ветерани и граждани. Командващ на ритуала бе кап. лейт...

обновено на 22.09.19 в 15:45
Снимката е илюстративна

Ежегоден землячески събор се провежда в ямболското село Маломир

В ямболското село Маломир ще се проведе ежегодния землячески събор. Очаква се да пристигнат потомци на изселници, напуснали родината през 1830 година. За земляческата среща по традиция в селото се събират стотици маломирци на различна възраст от всички краища на страната. За втори път гостуват и жители на украинското село..

обновено на 22.09.19 в 15:42

Макет на цепелин предизвика голям интерес към нови експозиции в Музея на славата в Ямбол

При голям интерес в Музея на бойната слава в Ямбол бяха открити две нови експозиции по случай 111 години от обявяването на Независимостта на България. На площ от 100 кв. м в помещения на бившите Пионерски казарми са показани новите експозиции, разясни директорът на Музея подполковникът от запаса Милчо Начев. " Те представят ямболския цепелин,..

публикувано на 22.09.19 в 15:07

Поморие празнува 111 години от обявяването на Независимостта на България

В Поморие честването на 111-та годишнина от ключовия исторически момент се проведе пред паметните плочи на участниците в Освободителната война. Ритуалът по издигане на националния флаг бе съпроводен от химна, в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Ангел Панцирков, съобщиха от пресцентър на Общината. . В знак на признателност и дълбока..

публикувано на 22.09.19 в 14:03