Конкурс за редактор

Снимка: pexels.com

ОБЯВА

РАДИО БУРГАС

набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността

„РЕДАКТОР“.

Кратко описание на задълженията на заемащия длъжността:

· Участва в подготовката, създаването и реализацията на програмата на Радио Бургас по утвърден график като всекидневно следи развитието на обществено-политическия живот у нас, информира се за процесите, приоритетите и тенденциите в развитието на региона;

· Подготвя и подрежда новини в емисии и бюлетини според тяхната обществена значимост;

· Дава предложения за съдържанието и реда на темите в предаванията, на които по график е редактор или водещ като се съобразява с водещите новини и темите от обществен интерес в региона;

· Отразява събитията като осигурява многообразие на гледните точки по всеки от конкретните проблеми;

· Подготвя и реализира репортажи, интервюта, новини, коментари и др., носи отговорност за съдържанието и за качеството на записа и монтажа им;

· Спазва етичните и журналистическите правила за работа в обществената медия каквато е Радио Бургас.

Изисквания за заемане на длъжността:

· Висше образование;

· Висока степен на езикова култура и подготовка по български език - писмено и говоримо;

· Отлични гласови данни, без говорни дефекти и диалектен изговор;

· Способност за ориентиране и бърза реакция в екстремни ситуации;

· Добра компютърна грамотност и умения за ползване на новите информационни технологии;

· Професионален опит и ползване на чужд език са предимство.

За да кандидатствате, моля изпратете автобиография с актуална снимка и телефон за обратна връзка, копие от диплома за завършено образование и мотивационно писмо, до 17 ч. на 15 май 2019 г., на електронен адрес: director.burgas@bnr.bg или на адрес: гр. Бургас, ул. „Филип Кутев“ № 2, Радио Бургас – за участие в подбор за заемане на длъжността „редактор“.

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване на 17.05.2019 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Избери живота": Чуйте историята на момчета, преборили се с наркотиците

Българското национално радио стартира кампания под надслов „Избери живота“. Нейната цел е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се проведе обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества. Да се проследи пътят на дрогата и да бъдат показани опасностите, които крие употребата ѝ. БНР ще..

публикувано на 26.06.19 в 08:14

„Приказни истории с БНР Бургас“ излиза на 15 септември в книжен и аудио формат

Впечатляващ е интересът към инициативата „Създай книга с БНР Бургас“, като са участвали над 150 деца . Те са от цяла България – Пловдив, Варна, Добрич, Каварна, Айтос, Карнобат, Бургас. Мариана Рачева, мениджър реклама в радиото допълни, че участниците са от 6 до 14-годишна възраст. „Беше много впечатляващо участието на децата от ОУ..

публикувано на 25.06.19 в 15:39

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Катя Кръстева. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме:"Кой руши дюните – плажуващите или бетонът?" 55% смятат, че законът пази богатите. Останалите  45% са на мнение, че правилата трябва да са за всички...

публикувано на 24.06.19 в 16:56

Общинският съвет по наркотични вещества в Бургас с обучения сред учителите

Една от задачите на Общинския съвет по наркотични вещества в Бургас е да работи с учителите, защото имат близък контакт с децата. Това обясни председателят ѝ Росица Димова. Според нея, за да може проблемите със зависимостите да бъдат забелязани навреме, трябва учителите да са добре подготвени. "Учителят е най-близко до детето, заедно с..

публикувано на 24.06.19 в 12:08

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Suzana Marcheva. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Бихте ли почивали в "Слънчев бряг"?  70% смятат, че е твърде застроено. Останалите  30% са на мнение, че биха почивали, защото купонът е там. От днес до..

публикувано на 18.06.19 в 12:16

БНР Бургас влиза в училищата с превантивна кампания срещу дрогата

Ученици от СОУ „Константин Преславски“ - Бургас ще се срещнат с момчета от комуната за зависими на сдружение "Рето - Надежда" и служители на Областната дирекция на МВР Бургас. Срещата е организирана от БНР Бургас, като част от кампанията на обществената медия срещу разпространението и употребата на дрога "Избери живота" . Тя ще се състои на 20 юни от..

публикувано на 17.06.19 в 12:13

Ето кой е късметлията в седмичната ни анкета

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Теодор Славов. Той  отговори на  анкетата ни във Фейсбук . Преди седмица ви попитахме: Как ще се отразят на управлението трусовете във водещите партии? 75% смятат, че няма да се отразят и "керванът си върви". Останалите 25% заявяват, че ще има катаклизми..

публикувано на 10.06.19 в 16:30