Конкурс за редактор

Снимка: pexels.com

ОБЯВА

РАДИО БУРГАС

набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността

„РЕДАКТОР“.

Кратко описание на задълженията на заемащия длъжността:

· Участва в подготовката, създаването и реализацията на програмата на Радио Бургас по утвърден график като всекидневно следи развитието на обществено-политическия живот у нас, информира се за процесите, приоритетите и тенденциите в развитието на региона;

· Подготвя и подрежда новини в емисии и бюлетини според тяхната обществена значимост;

· Дава предложения за съдържанието и реда на темите в предаванията, на които по график е редактор или водещ като се съобразява с водещите новини и темите от обществен интерес в региона;

· Отразява събитията като осигурява многообразие на гледните точки по всеки от конкретните проблеми;

· Подготвя и реализира репортажи, интервюта, новини, коментари и др., носи отговорност за съдържанието и за качеството на записа и монтажа им;

· Спазва етичните и журналистическите правила за работа в обществената медия каквато е Радио Бургас.

Изисквания за заемане на длъжността:

· Висше образование;

· Висока степен на езикова култура и подготовка по български език - писмено и говоримо;

· Отлични гласови данни, без говорни дефекти и диалектен изговор;

· Способност за ориентиране и бърза реакция в екстремни ситуации;

· Добра компютърна грамотност и умения за ползване на новите информационни технологии;

· Професионален опит и ползване на чужд език са предимство.

За да кандидатствате, моля изпратете автобиография с актуална снимка и телефон за обратна връзка, копие от диплома за завършено образование и мотивационно писмо, до 17 ч. на 15 май 2019 г., на електронен адрес: director.burgas@bnr.bg или на адрес: гр. Бургас, ул. „Филип Кутев“ № 2, Радио Бургас – за участие в подбор за заемане на длъжността „редактор“.

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване на 17.05.2019 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Можем ли с общи усилия да намалим жертвите на пътя?

Това десетилетие трябва да посветим на намаляването на жертвите по пътищата, смята евродепутатът Владимир Уручев. Той обясни, че политиките на Евросъюза по този проблем, са свързани с подобряването на инфраструктурата, състояниета на автомобилите, както и до промяна на поведението на самия шофьор.  "Действат около 15 регламента в тази насока. В..

обновено на 17.09.19 в 13:42

Първи урок за първолаците - как да пресичат безопасно (СНИМКИ)

С началото на учебната година БНР Бургас продължава кампанията си „Спри! Давам път на пешеходец“. Тя се реализира със съдействието на ОД на МВР - Бургас.  На първия учебен ден екипът ни бе в Основно училище „Елин Пелин“, в бургаския комплекс „Меден рудник“. Първокласниците посрещнаха първия учебен звънец с голямо вълнение и трепет. Сред тях беше..

публикувано на 17.09.19 в 10:48

56 творби събра третото издание на сборника "Приказни истории с БНР Бургас"

Третото издание на сборника "Приказни истории с БНР Бургас" е вече готово. В него са събрани 56 забавни и интересни творби на деца от 6 до 16 години.  Книгата ще започне своето пътуване към читателите си от днес. Третото издание на проекта се оказа доста успешно, обясни Марияна Рачева, ръководител на рекламния отдел на медията. „Над 150..

публикувано на 16.09.19 в 09:42

"Гларуси и шамандури" със студио от плажа и демонстративен футболен мач (ВИДЕО)

В първия ден на септември предаването "Гларуси и шамандури" ще се излъчва на живо от бургаския плаж. Гости на водещия Жоро Янакиев ще бъдат  известните бургаски сатирици - Ваньо Вълчев и Динко Павлов. Как изглеждат морските дълбини ще разберем от Динко Динков. Той е поет, писател и един от най добрите подводни риболовци в България...

обновено на 01.09.19 в 07:24

Подаръкът на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Иван Койчев. Честито! Той е отговорил на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Ще се разпадне ли коалицията на патриотите? 86% смятат, че зависи от интересите в партията. Останалите 14% са на мнение, че зависи от местния вот. От..

обновено на 26.08.19 в 17:08

Подаръкът на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Мила Няголова. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Кой е виновен за честите катастрофи у нас  75% смятат, че вина имат шофьорите. Останалите 25% са на мнение, че причина е пътнатата инфраструктура. От днес..

обновено на 19.08.19 в 16:44
Това не е Жоро Янакиев, а Zandra Michael Vox

"Гларуси и шамандури" на живо от Крайморие

На 18 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от бургаския квартал "Крайморие". Повече за историята на квартала ще научим от специалния ни гост Георги Райков, който е изследовател на бургаската литературна история. В третата част на предаването гост на Георги Янакиев ще бъде младата певица Деси Брънкова, по-известна като..

публикувано на 16.08.19 в 17:00