Конкурс за редактор

Снимка: pexels.com

ОБЯВА

РАДИО БУРГАС

набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността

„РЕДАКТОР“.

Кратко описание на задълженията на заемащия длъжността:

· Участва в подготовката, създаването и реализацията на програмата на Радио Бургас по утвърден график като всекидневно следи развитието на обществено-политическия живот у нас, информира се за процесите, приоритетите и тенденциите в развитието на региона;

· Подготвя и подрежда новини в емисии и бюлетини според тяхната обществена значимост;

· Дава предложения за съдържанието и реда на темите в предаванията, на които по график е редактор или водещ като се съобразява с водещите новини и темите от обществен интерес в региона;

· Отразява събитията като осигурява многообразие на гледните точки по всеки от конкретните проблеми;

· Подготвя и реализира репортажи, интервюта, новини, коментари и др., носи отговорност за съдържанието и за качеството на записа и монтажа им;

· Спазва етичните и журналистическите правила за работа в обществената медия каквато е Радио Бургас.

Изисквания за заемане на длъжността:

· Висше образование;

· Висока степен на езикова култура и подготовка по български език - писмено и говоримо;

· Отлични гласови данни, без говорни дефекти и диалектен изговор;

· Способност за ориентиране и бърза реакция в екстремни ситуации;

· Добра компютърна грамотност и умения за ползване на новите информационни технологии;

· Професионален опит и ползване на чужд език са предимство.

За да кандидатствате, моля изпратете автобиография с актуална снимка и телефон за обратна връзка, копие от диплома за завършено образование и мотивационно писмо, до 17 ч. на 15 май 2019 г., на електронен адрес: director.burgas@bnr.bg или на адрес: гр. Бургас, ул. „Филип Кутев“ № 2, Радио Бургас – за участие в подбор за заемане на длъжността „редактор“.

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване на 17.05.2019 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Мария Димитрова. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук . Преди седмица ви попитахме: Заплашени ли са децата ни от новата синтетична дрога? Въпросът ни е провокиран от кампанията, която Българското национално радио стартира срещу..

публикувано на 20.05.19 в 17:40

БНР Бургас отбелязва своя седми рожден ден с фолклорен концерт

По повод седмия си рожден ден, БНР Бургас организира фолклорен концерт под мотото „7 години БНР Бургас - 7 години "Странджа пее". Събитието е подарък за своите слушатели, жителите и гостите на Бургас. Концертът е на 30 май 2019 г. /четвъртък/, от 19.00 часа, в „Летен театър“- Бургас. Ще участват едни от най-добрите и обичани фолклорни изпълнители в..

обновено на 14.05.19 в 14:41

Един от слушателите на БНР Бургас си спечели стрес топка

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е  Георги Ингилизов. Той  отговори на  анкетата ни във Фейсбук . Преди седмица ви попитахме: Ще ви липсва ли „Шоуто на Слави“? 74% смятат, че предаването е било легенда. Останалите 26% заявяват, че няма да им липсва и се учудват, че още се излъчва. От днес..

публикувано на 13.05.19 в 16:45

Децата масово опитват дрога от любопитство

 Наказателният кодекс не може да реагира бързо на навлизащите нови синтетични наркотици, каза  Росица Димова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Бургас. Няма точна статистика на зависимите. Бургаският съвет  работи с ученици от 5 - ти до 11-ти  клас по Националната програма одобрена от Министерството на образованието...

публикувано на 13.05.19 в 09:18

БНР започва кампания срещу разпространението и употребата на дрога

Българското национално радио стартира национална кампания под надслов „Избери живота“. Началото ще бъде дадено с дискусия в ефира на програма „Хоризонт“ днес в Деня на Европа, 9 май от 10.00 до 12.00 часа. Целта е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се проведе обществена дискусия за..

публикувано на 09.05.19 в 08:37

Чадърът на БНР Бургас тази седмица отива при...

В деня на радиото и телевизията, БНР Бургас продължава да раздава подходящи за времето подаръци на своите слушатели.  Тези, които участваха в  анкетата ни миналата седмица , имаха възможност да спечелят нов чадър от нас. Те трябваше да отговарят на въпроса: „Кой ще връща парите за къщите за гости – менте?“ 71% смятат, че всичко е..

публикувано на 07.05.19 в 15:00

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Янка Минкова (Yanka Minkova) . Тя е отговорила на анкетата ни във Фейсбук . Преди седмица ви попитахме: Ще секнат ли политическите скандали в България през Страстната седмица? 90% смятат, че няма да приключат, защото наближава Евровота. Останалите 10% са на..

обновено на 30.04.19 в 16:33