Конкурс за редактор

Снимка: pexels.com

ОБЯВА

РАДИО БУРГАС

набира кандидати за участие в подбор за заемане на длъжността

„РЕДАКТОР“.

Кратко описание на задълженията на заемащия длъжността:

· Участва в подготовката, създаването и реализацията на програмата на Радио Бургас по утвърден график като всекидневно следи развитието на обществено-политическия живот у нас, информира се за процесите, приоритетите и тенденциите в развитието на региона;

· Подготвя и подрежда новини в емисии и бюлетини според тяхната обществена значимост;

· Дава предложения за съдържанието и реда на темите в предаванията, на които по график е редактор или водещ като се съобразява с водещите новини и темите от обществен интерес в региона;

· Отразява събитията като осигурява многообразие на гледните точки по всеки от конкретните проблеми;

· Подготвя и реализира репортажи, интервюта, новини, коментари и др., носи отговорност за съдържанието и за качеството на записа и монтажа им;

· Спазва етичните и журналистическите правила за работа в обществената медия каквато е Радио Бургас.

Изисквания за заемане на длъжността:

· Висше образование;

· Висока степен на езикова култура и подготовка по български език - писмено и говоримо;

· Отлични гласови данни, без говорни дефекти и диалектен изговор;

· Способност за ориентиране и бърза реакция в екстремни ситуации;

· Добра компютърна грамотност и умения за ползване на новите информационни технологии;

· Професионален опит и ползване на чужд език са предимство.

За да кандидатствате, моля изпратете автобиография с актуална снимка и телефон за обратна връзка, копие от диплома за завършено образование и мотивационно писмо, до 17 ч. на 15 май 2019 г., на електронен адрес: director.burgas@bnr.bg или на адрес: гр. Бургас, ул. „Филип Кутев“ № 2, Радио Бургас – за участие в подбор за заемане на длъжността „редактор“.

Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на събеседване на 17.05.2019 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спечели билет за Burgas Jam 2019 още днес

И днес БНР Бургас дава възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал  Burgas Jam 2019.  Отговорете на въпроса във фейсбук страницата ни : Коя е единствената българска рок група, носител на "Грами", която ще участва в Burgas Jam? Всеки, който е тагнал  свой приятел в коментарите , харесал е страницата на..

публикувано на 17.07.19 в 08:27

Ето кой спечели днешната покана за Burgas Jam 2019

БНР Бургас дава всеки ден възможност на двама свои слушатели да спечелят покани за китарния фестивал Burgas Jam 2019 .  Днес те трябваше да отговарят на въпроса: Кое поред издание на китарния фестивал предстои на 27 юли? Отговорът, разбира се е, че се провежда за трети път.  Всеки, който е тагнал   свой приятел в коментарите , харесал..

публикувано на 16.07.19 в 17:00

Ето кой спечели подарък от БНР Бургас

Продължаваме да раздаваме подаръци с логото на БНР Бургас. Тези, които отговориха на  старата ни анкета  участваха за спечелването на тениска.  Провокирани от случая, при който джип затъна на плаж край Приморско, ви попитахме: Черните джипове с предимство ли са на плажа? 24% от отговорилите смятат, че от мухата е станало слон. Останалите 76% са..

обновено на 15.07.19 в 16:30

БНР Бургас участва в празника на полицията с кампанията си за пътна безопасност (СНИМКИ И ВИДЕО)

БНР – Бургас раздаде стотици стикери от кампанията си за пътна безопасност „Спри! Давам път на пешеходец!“ по време на демонстрациите по повод професионалния празник на полицията, които се проведоха вчера в Морската градина. В тази кампания ни помогнаха деца от лятната занималня към училище „Антон Страшимиров“ . Десетки шофьори на..

обновено на 06.07.19 в 08:50

"Избери живота": Чуйте историята на момчета, преборили се с наркотиците

Българското национално радио стартира кампания под надслов „Избери живота“. Нейната цел е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се проведе обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества. Да се проследи пътят на дрогата и да бъдат показани опасностите, които крие употребата ѝ. БНР ще..

публикувано на 26.06.19 в 08:14

„Приказни истории с БНР Бургас“ излиза на 15 септември в книжен и аудио формат

Впечатляващ е интересът към инициативата „Създай книга с БНР Бургас“, като са участвали над 150 деца . Те са от цяла България – Пловдив, Варна, Добрич, Каварна, Айтос, Карнобат, Бургас. Мариана Рачева, мениджър реклама в радиото допълни, че участниците са от 6 до 14-годишна възраст. „Беше много впечатляващо участието на децата от ОУ..

публикувано на 25.06.19 в 15:39

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Катя Кръстева. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме:"Кой руши дюните – плажуващите или бетонът?" 55% смятат, че законът пази богатите. Останалите  45% са на мнение, че правилата трябва да са за всички...

публикувано на 24.06.19 в 16:56