Контейнерите насред "Богориди" се оказаха еко акция

| обновено на 22.04.19 в 17:16
Автор:

Цветни пътеки водят бургазлии до контейнерите за разделно събиране на бул. "Богориди". Акцията е част от отбелязването на Деня на Земята 22 април. Инициативата е на  БулевАРТ.

Децата имат възможност да се забавляват с арт работилница "Ламаленна", детски базар на училище "Френе", музика, инсталация от бирени капачки с послание, футболни игри.

Темата "Не ограничавай въображението - ограничи боклука" е избрана от членовете на БулевАРТ, за да насочи вниманието към цялостна промяна на отношението ни към използването на пластмасите. Усилията на участниците в проекта са насочени към премахване на пластмасата за еднократна употреба в градска среда.

Програмата:

От 15:00 часа възпитаниците на училище "Френе" организират тематичен базар. Те ще изработват и продават благотворително вещи, произведени от непотребни материали. Част от събраните средства ще бъдат дарени на Български червен кръст.

От 16:00 часа творчески настроените родители ще могат да се включат заедно с децата си в работилница на арт къща "Ламалена", където сами да изработят красива вещ от непотребни материали.

От 17:00 часа най-малките футболисти от "зелената" академия на "Нефтохимик" ще проведат открит урок по разделно сметосъбиране за всички минувачи чрез игри и упражнения, с които да демонстрират добри екологични примери.

През цялото време от сцената на БулевАРТ до Часовника ще звучат музикални изпълнения.

Надсловът на тазгодишната инициатива е свързан с опазването на планетата и използването на непотребни материали за творчество. Затова през деня ще бъдат изработвани арт  инсталации. За една от тях ще се събират и използват бирените капачки в "Папа Beer".

БулевАРТ дава добрия пример, като участва в една от най-масовите световни инициативи и се надява да привлече последователи.Снимка

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

Екшън, като по филмите преживяла Гергана Стоянова по време на ралито в Истанбул

Чаровната бургазлийка Гергана Стоянова е популярна повече в арт средите, заради работата й като говорител на операта. Съвсем наскоро обаче тя разкри неподозиран талант, включвайки се ралито „За приятелство и мир – Европа Ориент“. Автомобилите преминаха през Бургас и продължиха към Истанбул. " Истанбул е екстремен град за шофиране, въпреки,..

публикувано на 26.05.19 в 15:18

По случай 24 май кметът на Сунгурларе с прием за пенсионираните учители

Пенсионирани учители и читалищни дейци в Сунгурларе се събраха  на предпразнична среща по повод  24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Събитието е по инициатива на кмета инж. Васил Панделиев  в  знак на уважение и благодарност към хората, отдали душата и сърцето си на образованието и културата в училищата,..

публикувано на 23.05.19 в 16:35

Ясна е празничната програма за 24 май

Според предварителните записвания и подадената от учебните заведения информация, цели 8000 души ще участват в бургаското шествие за предстоящия 24 май. За сравнение, през последните години броят им е достигал максимум 5000 - 6000. В шествието ще се включат училища, детски градини, университети, културни дейци. Шествието ще потегли в 10:30 часа с..

обновено на 22.05.19 в 12:20

Детски празник на здравословното хранене в Бургас (галерия)

Десетки деца участваха в кампанията на фондация „За храната“ и Община Бургас „Не яж боклуци – яж зеленчуци“. Със забавни игри и състезания, младите бургазлии и техните родители демонстрираха кулинарни умения със здравословна храна. Кампанията бе открита от кмета Димитър Николов: „Вече трета поредна година Община Бургас..

публикувано на 18.05.19 в 14:42

„Не яжте боклуци – яжте зеленчуци“ – на Флора-та

Нутриционистът Елена Терзиева ще консултира деца и възрастни в бургаския еквивалент на Деня на революцията в храненето. Кампанията на фондация „За храната“, озаглавена през тази година „Не яжте боклуци – яжте зеленчуци“, ще се проведе днес, от 10:30 до 12 ч., в Експозиционния център „Флора“ в Бургас. Координаторът Елина Чекаларова поясни:..

публикувано на 18.05.19 в 09:50
Съкровището на хан Кубрат от Малая Перешчепина

Златни изложби, шевици и реставрирани икони в Нощта на музеите в РИМ - Бургас

За петнадесета поредна година на 18 май в България ще бъде отбелязана Европейската нощ на музеите. По традиция музеи и галерии из цяла Европа отварят врати за всички, които искат да разгледат експозициите в една нощ. Входът за събитието е безплатен, а музеите и галериите отварят от 18:00 ч. и продължават да работят до 24:00 ч. Бургаският..

публикувано на 17.05.19 в 15:29

Светлинно шоу и демонстрации на бойни техники и средновековни оръжия в Нощта на музеите в Поморие

За пета година Исторически музей и Музеят на солта  в Поморие се включват в инициативата „Нощ на музеите“ на 18 май. Официалното откриване ще бъде в 18.00 ч. с представяне на гостуващата изложба от Хасково: „Девет товара коприна и още девет – везани”. Програмата включва и много забавления за малки и големи, като прожекции на стари документални..

обновено на 17.05.19 в 14:59