Контейнерите насред "Богориди" се оказаха еко акция

| обновено на 22.04.19 в 17:16
Автор:

Цветни пътеки водят бургазлии до контейнерите за разделно събиране на бул. "Богориди". Акцията е част от отбелязването на Деня на Земята 22 април. Инициативата е на  БулевАРТ.

Децата имат възможност да се забавляват с арт работилница "Ламаленна", детски базар на училище "Френе", музика, инсталация от бирени капачки с послание, футболни игри.

Темата "Не ограничавай въображението - ограничи боклука" е избрана от членовете на БулевАРТ, за да насочи вниманието към цялостна промяна на отношението ни към използването на пластмасите. Усилията на участниците в проекта са насочени към премахване на пластмасата за еднократна употреба в градска среда.

Програмата:

От 15:00 часа възпитаниците на училище "Френе" организират тематичен базар. Те ще изработват и продават благотворително вещи, произведени от непотребни материали. Част от събраните средства ще бъдат дарени на Български червен кръст.

От 16:00 часа творчески настроените родители ще могат да се включат заедно с децата си в работилница на арт къща "Ламалена", където сами да изработят красива вещ от непотребни материали.

От 17:00 часа най-малките футболисти от "зелената" академия на "Нефтохимик" ще проведат открит урок по разделно сметосъбиране за всички минувачи чрез игри и упражнения, с които да демонстрират добри екологични примери.

През цялото време от сцената на БулевАРТ до Часовника ще звучат музикални изпълнения.

Надсловът на тазгодишната инициатива е свързан с опазването на планетата и използването на непотребни материали за творчество. Затова през деня ще бъдат изработвани арт  инсталации. За една от тях ще се събират и използват бирените капачки в "Папа Beer".

БулевАРТ дава добрия пример, като участва в една от най-масовите световни инициативи и се надява да привлече последователи.Снимка

Снимка

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас посрещнаха чудотворната икона „Св. Богородица Касперовская“ (СНИМКИ)

Чудотворната икона "Св. Богородица Касперовская" от град Ананиев - Украйна, бе изложена за поклонение в Бургас. От ранни зори пред храм "Св. св. Кирил и Методий" се извиха опашки от миряни, които искат да се поклонят пред светинята.  Вярващите могат да се докоснат до чудотворната икона  до събота - 19 октомври. След това тя ще бъде изложена в..

обновено на 17.10.19 в 13:45

Конкурсът „Мис Сливен“ събира на едно място куп известни личности

Остават броени часове до най-очакваното събитие, което ще впечатли с грация и красота граждани и гости на град Сливен. Това е конкурсът „Мис Сливен“, който ще стартира утре /17 октомври/ от 19:30 часа в едноименната зала в града. В журито на конкурса влизат топ лица като вице Мис България 2016 и Мис Интернешанъл Туризъм 2017 Рени Радева,..

публикувано на 16.10.19 в 18:54

Кои са влюбените от Бургаската гара разкри фотографката Алия Казанджиева

Студентка по фотография е 21-годишната бургазлийка Алия Казанджиева, която беше оценена  на фотоконкурс в Страсбург. Две нейни фотографии бяха оценени от журито на конкурса посветен на 70 години от създаването на Съвета на Европа. "Това беше наистина важна церемония. Президентът Макрон присъстваше в операта в Страсбург. Емоцията винаги е много..

публикувано на 16.10.19 в 17:51

Бургазлийка спечели първо място на европейски фотоконкурс (СНИМКИ)

21-годишната бургазлийка Алия Казанджиева спечели първо място в две от общо пет категории на фотоконкурса, посветен на 70 години от създаването на Съвета на Европа. За най-добра снимка се бориха над 2000 предварително селектирани фотографии. Алия спечели призовете в категория "Моменти" и категория "Места". Жури, съставено от три изявени личности от..

публикувано на 15.10.19 в 16:29

"Есенни пасажи" в Несебър за седми пореден път

В Несебър за седма поредна година ще се проведе ф естивалът „Есенни пасажи“, в дните от 18 до 20 октомври. Официалното откриване ще бъде на 18 октомври от 17.00 часа на площад „Месамбрия“ в старата част на Несебър, с изпълнения на  съставите при НЧ „Яна Лъскова 1905“  –  Хор за гръцки песни „Месамбрия“, ФФ „Българка“ и ФФ „Македонка“. На 19 октомври,..

публикувано на 15.10.19 в 07:51

Живко Петров: За мен всяка сцена е щастие

Живко Петров е роден на  25 юли 1970 г. във Велико Търново. През 1994 г. завършва НМА „проф. Панчо Владигеров“ със специалност пиано. Работи с много български музиканти като Лили Иванова, Йълдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Любо Киров, Орлин Горанов, Васко Василев, както и..

обновено на 14.10.19 в 18:22

За седми път Несебър е домакин на рибния фестивал „Есенни пасажи“

Несебър за седма поредна година ще отдаде почит на един най-древните и традиционни за града занаяти – рибарството.  Фестивалът „Есенни пасажи“ ще се проведе в дните от  18 до 20 октомври. Официалното откриване ще бъде на 18 октомври от 17.00 часа на площад „Месамбрия“ в старата част на Несебър, с изпълнения на  съставите при НЧ „Яна Лъскова..

публикувано на 14.10.19 в 14:31