Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Костов представя книгата си „Свидетелства за прехода“ днес в Бургас

Бившият премиер Иван Костов ще представи книгата си „Свидетелства за прехода“ днес в Бургас. Събитието ще се състои от 18:00 ч. в Зала „Георги Баев” на Културния център „Морско казино”. В центъра на мемоарите си Иван Костов поставя страната и процесите, през които тя преминава до поканата за започване на преговори за членство в Европейския съюз в края на 1999 г. Книгата ще представи Захари Карабашлиев. Автографи ще бъдат раздавани от 17.20 ч.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Режисьорът Христо Симеонов: Поетите не умират!

Поетите на умират докато ги четат. Тезата е на режисьора Христо Симеонов в интервю за кампанията на БНР-Бургас, посветена на 90-годишнината от рождението на Христо Фотев.  "Той е жив и винаги ще бъде в мен, а аз ще го разказвам на моите ученици и деца! Големите поети като Христо Фотев, Христо Ботев, Яворов и съвременните като Недялко Йорданов, Стефан..

обновено на 19.03.24 в 12:07

Женина Трашлиева е в журито на конкурса "Мисис Бургас 2024"

Броени дни остават до избора на най- красива омъжена жена на Бургас. Мисис Бургас събира на едно място смели, красиви и образовани жени, които ще се борят за престижната титла за красота. Претендентките за короната ще бъдат оценявани от изключително атрактивно жури. Едно от златните момичета на България, част от ансамбъла по художествена гимнастика ще..

публикувано на 19.03.24 в 11:54

"Пейзаж от спомени" за 90-годишнината от рождението на Христо Фотев

85 снимки и 12 емблематични стихотворения на Христо Фотев представя изложбата „Пейзаж от спомени“, посветена на 90 години от рождението на поета. Тя ще бъде открита днес от 17 часа пред Дома на НХК. Биографичната експозиция е част от кампанията на БНР-Бургас „Не е измислица морето и щастието съществува!“ и се реализира със съдействието на..

обновено на 19.03.24 в 07:32

Обявиха петима автори, включени в тясната номинация на Националния конкурс "Христо Фотев"

5 автори, включени в тясната номинация на Националния конкурс за поезия на името на Христо Фотев, вече са ясни. Авторитетното жури с председател Аксиния Михайлова обяви претендентите за наградата тази година и творбите, с които участват в конкурса.  Това са Виолета Кунева с „Кучето на Персефона“, Георги Николов с „Както се отваря небе“, Едвин Сугарев -..

публикувано на 18.03.24 в 15:51

Танцова школа "ДЮН" представя благотворитен концерт преди състезание

Танцова школа "ДЮН" организира Благотворителен Концерт преди състезание. В него ще се включат представителните формации на школата. Те ще участват в няколко престижни танцови състезания в България и чужбина. Нужна им е обаче финансова подкрепа и този концерт е формата, чрез която да се помогне в осигуряването на средствата, съобщи Петя..

публикувано на 18.03.24 в 10:50

"С песните на Златка Ставрева" за втори път в Бургас

Предстои Вторият национален фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева". Той ще се проведе на 13 и 14 април в Културния дом на НХК. Трудна е характерната странджанска песен, с богата орнаментика и специфичен фолклорен диалект, обясни за БНР Бургас организаторът на конкурса Златка Ставрева: „Безкрайно съм удовлетворена от това, че..

обновено на 17.03.24 в 14:31
Кукерландия

"Кукерландия" продължава днес

В Ямбол продължава  25-тото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. Групи от цялата страна ще представят характерни за регионите ритуални игри, пресъздадени ще бъдат и обичаи, свързани със Сирни заговезни.  Близо 50 кукерски групи ще представят ритуалите "засяване" и "заораване" на две сцени в градския парк на Ямбол, като..

публикувано на 17.03.24 в 08:50