"Булевард Демокрация" - на 10 май

Снимка: hbo.com

Колегите от „Сега“ хвърлиха бомба в общественото пространство (както е модерно да се казва). Комисията за незаконно придобито имущество, на която човек не може да ѝ прочете абревиатурата и чийто шеф излезе в отпуска, защото се появи една недекларирана тераса в неговото, оказа се, че имала и редакторски функции, според колегите. В публикуваната от земеделския министър Порожанов декларация и в някаква, с която вестникът разполага, имало известни разлики. Те се криели в това, че липсвала известна информация за придобити от съпругата му апартаменти и земеделска земя. Ако е вярно, не са хубави тия неща. Не, че е лошо да имаш излишни имоти, защото един имот никога не е излишен. Ама ако комисията, дето ще те проверява, те покрива, не са хубави тия неща. А старата мъдрост може да бъде перифразирана и да звучи така:

„Зад всеки успял мъж, има една жена, накупила имоти и земеделски земи“

Още не толкова успели започваме „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – има ли шанс, в 21 век., в едно българско село да потече вода от чешмите. Отговорите за карнобатското Сан Стефано – в предаването

-  В Бургас официално ще има Медицински фактултет, реши днес Народното събрание. От кога започва приемът и оборудвано ли е учебното заведение?

-  В Карнобат дадоха старт и на ремонта на най-голямата гара в областта.

-  И още – за подготовката за летния сезон – в Бургас е министърът на туризма Николина Ангелкова, а за фалшивите новини покрай стратегията за детето – социалният – Бисер Петков

-  В коментара на деня – как „Игра на тронове“ се превърна в явление.

-  В рубриката „25 кадър“ – комедия за мошеници и пореден опит за филм на ужасите

-  И още – спорт, културни събития, вълненията на хората от социалните мрежи

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключва подмяната на контейнерите в три бургаски комплекса

Над 4 000 са точките за сметосъбиране на територията на общината. Поетапно предстои подмяната на старите метални контейнери с нови. В три бургаски комплекса - „Меден рудник“, „Зорница“ и „Изгрев“ процесът е пред завършване. Всеки контейнер от новия тип има обем, колкото два от старите.  Механизираният процес по събирането е безшумен и..

публикувано на 17.10.19 в 17:48

Грета Аспарухова: Новите контейнери са недостъпни за хората с увреждания

 В Бургас стартира подмяната на контейнерите за отпадъци, които са част от въвеждането на новата система за сметосъбиране и сметоизвозване. Съдовете за отпадъци са от затворен тип, с механизъм за ръчно отваряне на приемното устройство и с педал.  Мащабната подмяна започна в трите бургаски комплекса „Меден рудник“, „Зорница“ и „Изгрев“...

обновено на 17.10.19 в 16:42
Снимката е илюстративна

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" в петък

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" в петък. Това се налага поради извършване на строително-монтажни дейности, съобщават от Община Бургас. Те ще се извършват от 9:00 до 17:00 часа в района на светофарното кръстовището на входа към МОЛ-а.   Препоръчва се водачите да спазват въведената временна организация на движение и да..

публикувано на 17.10.19 в 15:48

Нови изисквания за отглеждането на животни в личните дворове

Максималният брой прасета, които могат да бъдат отглеждани в лични дворове, ще бъде намален от пет на три. Това предвиждат проектопромени в Наредбата за ветеринарномедицинските изисквания. Африканската чума по свинете налага въвеждането на нови мерки за биосигурност, в това число и в стопанствата тип "заден двор". Освен че ще намалят прасетата,..

публикувано на 17.10.19 в 13:29

Продължава строителството на брегоукрепителното съоръжение в местността „Алепу“ (СНИМКИ)

Започна строителството на четвъртия етаж от брегоукрепителното съоръжение в защитената местност „Алепу“, по известна като Шофьорския плаж. Там непосредствено след плажната ивица се издига строеж, който много прилича на жилищна сграда, но от фирмата инвеститор на обекта твърдят, че укрепват свлачище. Изобщо в района на къмпингите „Каваците“ и..

публикувано на 17.10.19 в 12:37

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването си. Община Сливен поднесе плакет на началника на отдела Ваня Койчева. Тя от своя страна благодари за доброто сътрудничество. „Ние работим много добре с общината и сме Ви много благодарни. Надяваме се за напред доброто сътрудничество да продължи“, заяви Ваня Койчева. Архивът е..

публикувано на 17.10.19 в 11:51

Временно е спряно движението в част от квартал „Клуцохор"

Във връзка с отстраняване на неотложна авария, днес е спряно движението на моторни превозни средства в следния район от кв. „Клуцохор“ – от входа на ул. „Н. Ботушев“, Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен, до пресечката на ул. „Д. Кавалджиев“ с ул. „Радецки“. Районът ще бъде затворен до 14 часа.

публикувано на 17.10.19 в 10:44