"Булевард Демокрация" - на 10 май

Снимка: hbo.com

Колегите от „Сега“ хвърлиха бомба в общественото пространство (както е модерно да се казва). Комисията за незаконно придобито имущество, на която човек не може да ѝ прочете абревиатурата и чийто шеф излезе в отпуска, защото се появи една недекларирана тераса в неговото, оказа се, че имала и редакторски функции, според колегите. В публикуваната от земеделския министър Порожанов декларация и в някаква, с която вестникът разполага, имало известни разлики. Те се криели в това, че липсвала известна информация за придобити от съпругата му апартаменти и земеделска земя. Ако е вярно, не са хубави тия неща. Не, че е лошо да имаш излишни имоти, защото един имот никога не е излишен. Ама ако комисията, дето ще те проверява, те покрива, не са хубави тия неща. А старата мъдрост може да бъде перифразирана и да звучи така:

„Зад всеки успял мъж, има една жена, накупила имоти и земеделски земи“

Още не толкова успели започваме „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – има ли шанс, в 21 век., в едно българско село да потече вода от чешмите. Отговорите за карнобатското Сан Стефано – в предаването

-  В Бургас официално ще има Медицински фактултет, реши днес Народното събрание. От кога започва приемът и оборудвано ли е учебното заведение?

-  В Карнобат дадоха старт и на ремонта на най-голямата гара в областта.

-  И още – за подготовката за летния сезон – в Бургас е министърът на туризма Николина Ангелкова, а за фалшивите новини покрай стратегията за детето – социалният – Бисер Петков

-  В коментара на деня – как „Игра на тронове“ се превърна в явление.

-  В рубриката „25 кадър“ – комедия за мошеници и пореден опит за филм на ужасите

-  И още – спорт, културни събития, вълненията на хората от социалните мрежи

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


ВИЖТЕ ОЩЕ

42 или 36 часа кормуване ще направят по-добри шофьори?

Над 600 са загиналите в катастрофи у нас през изминалата година, 8 000 са ранените, от началото на годината 270 души са загубили живота си на пътя. Статистиката показва, че 20% от всички пътни инциденти са направени от шофьори със стаж зад волана под две години. Това е мотивът, с който работна група към Министерството на образованието по..

публикувано на 16.07.19 в 16:58

Не сме сигурни за личните си данни, казват бургазлии

Повечето бургазлии не се чувстват сигурни за личните си данни след обявеното изтичане на информация от Националната агенция по приходите. Не трябва да се допускат подобни грешки и те граничат с престъпение, смятат анкетираните. „Такава ни е държавата, такава ни е системата. Затова и се краде безразборно и няма кой да осъди никого.“...

публикувано на 16.07.19 в 16:25
Снимката е илюстративна.

Засилват контрола върху превоза на живи животни и фуражи в Сливенска област

Да бъде засилен контрола за превоз на живи животни и фуражи в Сливенска област, реши днес Областната епизоотична комисия. Мярката е част от поредица превантивни мероприятия срещу разпространението на африканска чума по свинете и е в изпълнение на разпоредбите на Министерство на земеделието. Проверките ще се осъществяват съвместно от инспектори от..

публикувано на 16.07.19 в 16:07

Спешни мерки срещу африканската чума предприемат в Ямболско

Спешни мерки срещу недопускането на африканска чума по свинете набеляза на днешното си заседание Областната епизоотична комисия в Ямбол.Последното разкрито огнище на заболяването е в бургаското село Зидарово , което е само на 15 км от границите на областта.  До началото на август да бъдат преброени и описани животните, отглеждани в така наречения..

публикувано на 16.07.19 в 15:43

Булевард Демокрация на 16 юли

Чувстват ли се бургазлии сигурни за личните си данни след обявеното изтичане на информация от Националната агенция по приходите. Смятат ли че става дума за грешка, която граничи с престъпление, ще  чуем  различните мнения в анкета. От началото на годината 270 души са загубили живота си на пътя. 20% от всички пътни инциденти са от шофьори..

публикувано на 16.07.19 в 14:51

Предвижда се разширяване на синята зона в "Лазур"

Общинското предприятие „Транспорт“  ще предложи разширение на синята зона в комплекс „Лазур“. Предложението идва след искане на живеещите в блоковете 21 и 23 да бъде въведено платено паркиране в района.  Управителят на общинското предприятие Андрей Рунчев съобщи, че за да не се работи на парче се подготвя цялостна схема за синя зона от булевард..

обновено на 16.07.19 в 13:20

Михаил Попов: Увеличаването на часовете за кормуване няма да спре войната по пътищата

От Института за пътна безопасност се обявиха против готвеното увеличение в броя на часовете за кормуване от 31 на 42. Аргументите на неправителствената организация посочи представителят в Бургас Михаил Попов. Според него, така няма да се спре войната по пътищата: "Проблемът не е в броя часове, а в самите изпити. Защото те не проверяват до колко..

публикувано на 16.07.19 в 08:34