800 полицаи ще пазят летовниците по Южното Черноморие от 1 юни

Снимка: мониторБлизо 800 полицаи ще бъдат командировани по Южното Черноморие тази година за обезпечаване на сезона. Това стана ясно на среща в Бургас с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Най-големият български курорт Слънчев бряг е готов да посрещне лято 2019, показва проверката на министъра:

„В Слънчев бряг навсякъде има нощно осветление, което допълнително ще подпомогне това да осигурим безопасен, безпроблемен туристически сезон. Благодаря на накои концесионери, които осветиха и нощно време ивиците.“

Ангелкова уточни, че относно информацията за строеж на къмпинг Юг е направена проверка на плажа, но нарушения не са установени, сигналъте препратен и до регионалната дирекция „Национален сторителен контрол“ и екониспекцията в Бургас.

„Финализираме регистъра с издадените разрешения за строеж в зона А и Б, информацията идва от кметовете, за да сме запознати къде какво е предвидено и да знаем какво предстои по Българското Черноморие, за да не се допускат нарушения. „

Тази година курортният комплекс Слънчев бряг навършва 60 години, което ще бъде отлезяно с голяма международна конференция на 31 май, посветена на възможностите за инвестии в сектор туризъм.

Повече чуйте в звуковия файл
ВИЖТЕ ОЩЕ

Редовното финансиране ще помогне на музеите да имат дългосрочна програма

Достъпът до редовно финансиране от страна на държавата ще позволи на общинските музеи да планират и развиват своя дългосрочна програма, което в момента е невъзможно. Това каза за  БНР-Бургас Даниел Пантов, директор на музея в Приморско. „Музеите са културни институции в полза на обществото. Това че държавата не ги финансира не означава, че не..

публикувано на 18.06.19 в 16:53

Лятната контролна кампания на НАП ще насърчава доброволното спазване на закона

Държавната и местната власт ще гарантират сигурността и спокойното протичане на активния летен туристически сезон по Южното Черноморие, но ще се намесват категорично в случаите на заобикаляне на законодателството и опитите за укриване на данъци и осигуровки. Това стана ясно от проведена днес в Бургаската областна управа среща, организирана от..

публикувано на 18.06.19 в 14:27

Първо плаване на круизната линия Бургас - Инеада (СНИМКИ)

Първо плаване със скоростен катамаран от Бургас до турския град Инеада организира бургаското пристанище.  От Морската гара в Бургас до турския град Инеада плаването ще продължи 2 часа. Целта на тестовото плаване е да се установи дали турските катамарани отговарят на всички изисквания в морско техническо отношение, каза директорът на бургаското..

обновено на 18.06.19 в 13:33

Болярово и Стралджа ще работят по общ проект

Общините Стралджа и Болярово започнаха работа по одобрения съвместен проект „Патронажна грижа за нуждаещи се лица в община Стралджа и община Болярово” Основната му цел е подобряване на качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора . Общата му стойност е 195 136,16 лв., от които 165 865,74 лв...

публикувано на 17.06.19 в 17:38

Градинарите притеснени от вноса на зеленчуци

Не очаквайте изобилие от български зеленчуци по пазарите,каквото и да пише като произход по табелките продукцията ще е повече вносна. От 153ма зеленчукопроизводители сдружението на зеленчукопроизводителите  в Югоизточна България се стопи до трима. Това посочва агрономът Н. Недялков. Проблемите с работната ръка и кражбите от полето остават неразрешими...

публикувано на 17.06.19 в 12:01

И днес продължава „Биле фест“ на о. Света Анастасия

Двудневният "Биле фест" продължава днес на остров Света Анастасия. Фестивалът на билките се прави за първи път. Повече от 50 участници ще се представят с билки и здравословни храни, лечебни екстракти и мехлеми, като ще покажат и автентичните начини за приготвянето им. Билкар номер 1 в България също се включва във фестивала, казва..

обновено на 16.06.19 в 08:20

Туроператор работи без застраховка за клиентите си

Липса на актуална застраховка констатира проверка на Министерството на туризма на туроператор в "Слънчев бряг". Заради това нарушение се стартира процедура по отнемане на лиценза на фирмата. Проверките бяха инициирани след сигнал от туроператори по време на откритата приемна на министър Николина Ангелкова в „Слънчев бряг“. Сериозно..

публикувано на 15.06.19 в 14:09