Метална риба ще събира пластмасовите отпадъци на плажа в "Крайморие"


Метална конструкция на риба ще събира отпадъците на плажа в бургаския квартал "Крайморие". Еко инициативата е идея на концесионера Николай Димитров. Искаме да дадем сигнал към обществото, че трябва да полагаме повече усилия, за да запазим плажовете и водните обекти чисти от пластмасови отпадъци. Това обясни концесионерът на плажа в "Крайморие" Николай Димитров. Не случайно избрахме металната конструкция да е под формата на риба, посочи той:

„Това е символ на морето. В него ще бъдат изхвърляни само пластмасови отпадъци като шишета, опаковки, капачки, тарелки, чаши и др. Идеята е заедно с хората, които плажуват, да направим плажовете по-чисти. Убеден съм, че съвместно с тях ще постигнем много добри резултати. Сигурен съм, че и много от колегите на другите плажове ще приемат присърце тази идея.“

В края на сезона събраните отпадъци ще бъдат предадени за рециклиране, а средствата ще бъдат дарени на социално слаби хора.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Превенция в Сливен срещу трафика на бременни жени

В Сливен се проведоха целенасочени дейности за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на детето. Те са в  изпълнение на Програмата за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2019 г., В Културно-образователният център в кв. Надежда,  в Сливен се организира фокус-група с 20 момичета от ромската етническа общност.  В..

публикувано на 18.06.19 в 16:29

Библиотека набира доброволци

Регионална библиотека в Бургас „Пейо Яворов” набира доброволци. Инициативата „Библиофенско лято” се провежда за четвърто поредно лято. Тази година то ще започне на 8-и юли и ще продължи до 2-ри септември. В него могат да участват ученици на възраст от 14 до 19 години. В рамките на кампанията доброволците ще прекарват по четири часа всеки ден в..

публикувано на 18.06.19 в 15:40
Това е Челябинск. Чернобил изглежда малко по-различно

"Булевард Демокрация" - на 18 юни

Ако си мислите, че ние сме измислили измамите, лъжете се: „Предприемчив китаец е возил туристи в "Чернобил", предава руският сайт "Рамблер". Клиентите му били много доволни, тъй като дозиметрите за радиация издавали високи сигнали и имало какво да разкажат на роднини и приятели. Само дето любителите не обикаляли зоната на АЕЦ "Чернобил",..

публикувано на 18.06.19 в 15:01

Последният руски император в снимки в Несебър

Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния руски император Николай II, бе открита във фоайето на Артиум център в Несебър. Фотографиите са с висока художествена и архивна стойност, дело на личния дворцов фотограф, и пресъздават не само интимни, но и исторически моменти от царуването на последния руски монарх. Изложбата..

публикувано на 18.06.19 в 14:57

Музеят в Малко Търново се нуждае от средства за поддръжка на къщите

Близо 100 -120 хиляди лева е годишната издръжка на музея в Малко Търново. Голямо перо от тези пари отива за заплати и не остава почти нищо за поддръжка на къщите и експозициите. Това коментира директорът на музея Мариета Филчева, която приветства предложението държавата да отдели средства за финансиране на общинските музеи. "Надяваме..

публикувано на 18.06.19 в 14:52

Меден рудник с обновено пространство за 1.5 милиона

1.5 млн. лв. са вложени в обновеното междублоково пространство на зона В в комплекс "Меден Рудник" с прилежащата инфраструктура. Към благоустрояването са включени и близките улици с ремонт на настилки, тротоари, осветление. Още 200 хиляди лева финансов ресурс е насочен към създаването на нов паркинг зад  блок 131, изпълнението му стартира тази..

обновено на 18.06.19 в 13:24

Нов паркинг за 55 места се строи в "Братя Миладинови"

Стартира изграждането на нов паркинг с общо 55 места зад бл. 42-43 в к-с "Братя Миладинови". Община Бургас изпълнява проекта със свои средства. Заедно с полагането на асфалт и разчертаването, ще бъде подобрено и осветлението на района. През следващия месец юли строителите ще приключат работа, за да бъде пуснат в експлоатация новият паркинг. През..

публикувано на 18.06.19 в 13:15