Живущи в Меден Рудник: Подлезът ще улесни преминаването през бул. "Захари Стоянов"

Снимката е илюстративна

 Част от живущите  около подлеза на бул. "Захари Стоянов" одобряват идеята да бъде ремонтирано старото съоръжение. Според тях децата по-безопасно ще пресичат натоварената улица. Трафикът е интензивен, заявиха те. Припомням, че преди години готовият проект на общината за ремонт не се реализира, защото отново живущи с подписка заявиха, че на това място не е необходимо съоръжение, тъй като има светофар.

Искаме ремонт,разбира се, децата да минават оттам, може да се използва.не съм чувала преди да е имало такава идея. Но е добре да се възстанови. Преминавам през пешеходната пътека, той е в окаяно състояние, наводнен е. Има нужда от цялостен ремонт. Тук има много млади семейства, за да преминават децата им трябва да осигурят някого  да им води децата на училище. Опасно е.

Не е необходимо много пари, за да се оправи.Опасно е да се мине.Аз спирам и не смея да мина, карат с 80 км.

Глупава работа. Не е нужен ремонт, има пешеходна пътека.Не е опасно да се пресича.Не съм видяла, хората намалят.

Добре е да се направи ремонт на подлеза, ако го оправят ще минавам през него. Сега е в мизерно състояние.

Много хубаво ще е да го оправят. Аз от години разчитам на служителката от социалните, тя ме води, аз сама не мога.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов парк и спортни площадки в Несебър

На финалния етап е изграждането на селищен парк с открити спортни обекти в  най-новия жилищен комплекс на Несебър - „Черно море“.  Паркът включва спортни площадки за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт, съоръжения за тенис на маса и фитнес на открито.  Към настоящия момент изграждането на всички спортни площадки е..

публикувано на 22.10.19 в 11:54
Снимката е илюстративна.

Събират излязло от употреба електрическо оборудване в Несебър днес

Кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване ще се проведе днес от 10.00 до  15.00 ч. в община Несебър.  Ще се събират и негодни за употреба батерии и акумулатори.  Пунктовете ще се намират в комплекс „Младост“, на автогарата в „Слънчев бряг“, пред кметствата в Свети Влас, Обзор, Равда, както и..

публикувано на 22.10.19 в 09:33

Подписка срещу бъдещ завод за преработване на отпадъци в Малко Търново

Подписи срещу изграждането на завод, който ще преработва отпадъци, се събират в Малко Търново. Инвестиционното намерение е за инсталация за производство на електрическа енергия, чрез газификация на твърди градски отпадъци, RDF и утайки от пречиствателни съоръжения. На няколко места в Малко Търново се събират подписи. Бъдещата инсталация ще е..

публикувано на 22.10.19 в 08:34

Спират водата в Поморие днес

Водата ще бъде спряна днес в Поморие, съобщиха от ВиК - Бургас. Причината е отстраняване на авария на главния довеждащ водопровод. Вода няма да има до 18.00 ч.

публикувано на 22.10.19 в 08:20

Община Средец осигурява достъпна среда за хора с увреждания

Община Средец ще осигури достъпна среда за хора с увреждания в сградата на Читалище "Пробуда - 1897".  6 600 лева са осигурени за закупуване на гъсеничен стълбищен подемник по проект, финансиран от Агенция за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика.  Договорът е подписан на 14-ти октомври 2019 г. и ще бъде изпълнен в..

публикувано на 21.10.19 в 11:34

Нови паркинги и по-ниски данъци искат в Созопол

Созопол в навечерието на местните избори изглежда тих и смълчан. Единствено плакати по останалите малко търговски обекти напомнят, че тук ще има избори, въпреки големия брой от кандидати за кметове - шестима. Какви проблеми трябва да бъдат разрешени и как протича кампанията,  това попитахме местните хора: Най-належащите проблеми са чистотата,..

публикувано на 21.10.19 в 09:12

Ремонт спира движението на тежкотоварни автомобили по пътя Обзор - Слънчев бряг

От днес се забранява  преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т по пътя Обзор – Слънчев бряг. Причината са  извършване на ремонтни дейности на водосток при 185-ти км., съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Предвижда се ремонтът..

обновено на 21.10.19 в 08:30