250 жители на "Победа" излизат на протест срещу спирането на водата в квартала

Автор:
снимката е илюстративна

Мирен протест на жители от бургаския квартал „Победа“ ще се проведе днес от 9.00 ч. пред Община Бургас. 

Той се организира от семействата, които са засегнати от спирането на питейната вода в квартала. Те искат проблема да бъде разрешен. За целта  настояват за разговор с представители на Община Бургас и водоснабдителното дружество. 

Предвижда се в протеста да се включат 250 души. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Превенция в Сливен срещу трафика на бременни жени

В Сливен се проведоха целенасочени дейности за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на детето. Те са в  изпълнение на Програмата за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2019 г., В Културно-образователният център в кв. Надежда,  в Сливен се организира фокус-група с 20 момичета от ромската етническа общност.  В..

публикувано на 18.06.19 в 16:29

Библиотека набира доброволци

Регионална библиотека в Бургас „Пейо Яворов” набира доброволци. Инициативата „Библиофенско лято” се провежда за четвърто поредно лято. Тази година то ще започне на 8-и юли и ще продължи до 2-ри септември. В него могат да участват ученици на възраст от 14 до 19 години. В рамките на кампанията доброволците ще прекарват по четири часа всеки ден в..

публикувано на 18.06.19 в 15:40
Това е Челябинск. Чернобил изглежда малко по-различно

"Булевард Демокрация" - на 18 юни

Ако си мислите, че ние сме измислили измамите, лъжете се: „Предприемчив китаец е возил туристи в "Чернобил", предава руският сайт "Рамблер". Клиентите му били много доволни, тъй като дозиметрите за радиация издавали високи сигнали и имало какво да разкажат на роднини и приятели. Само дето любителите не обикаляли зоната на АЕЦ "Чернобил",..

публикувано на 18.06.19 в 15:01

Последният руски император в снимки в Несебър

Изложба, включваща копия на фотографии, пресъздаващи живота на последния руски император Николай II, бе открита във фоайето на Артиум център в Несебър. Фотографиите са с висока художествена и архивна стойност, дело на личния дворцов фотограф, и пресъздават не само интимни, но и исторически моменти от царуването на последния руски монарх. Изложбата..

публикувано на 18.06.19 в 14:57

Музеят в Малко Търново се нуждае от средства за поддръжка на къщите

Близо 100 -120 хиляди лева е годишната издръжка на музея в Малко Търново. Голямо перо от тези пари отива за заплати и не остава почти нищо за поддръжка на къщите и експозициите. Това коментира директорът на музея Мариета Филчева, която приветства предложението държавата да отдели средства за финансиране на общинските музеи. "Надяваме..

публикувано на 18.06.19 в 14:52

Меден рудник с обновено пространство за 1.5 милиона

1.5 млн. лв. са вложени в обновеното междублоково пространство на зона В в комплекс "Меден Рудник" с прилежащата инфраструктура. Към благоустрояването са включени и близките улици с ремонт на настилки, тротоари, осветление. Още 200 хиляди лева финансов ресурс е насочен към създаването на нов паркинг зад  блок 131, изпълнението му стартира тази..

обновено на 18.06.19 в 13:24

Нов паркинг за 55 места се строи в "Братя Миладинови"

Стартира изграждането на нов паркинг с общо 55 места зад бл. 42-43 в к-с "Братя Миладинови". Община Бургас изпълнява проекта със свои средства. Заедно с полагането на асфалт и разчертаването, ще бъде подобрено и осветлението на района. През следващия месец юли строителите ще приключат работа, за да бъде пуснат в експлоатация новият паркинг. През..

публикувано на 18.06.19 в 13:15