Внук ще изтърпи 17-годишна присъда за убийството на дядо си

Автор:

Марио Михайлов и от Станислав Василев от Бургас отиват в затвора за убийството на 72-годишния Васил Петков от с.Люлин, община Стралджа. Деянието е извършено по особено мъчителен начин. До престъплението се стига след конфликт между дядо и внук за пари. Възрастният мъж умира след задушаване с въже, като по тялото му са открити счупвания и следи от множество наранявания.

Присъдата на  Станислав е намалена от 15 години на 11 години „лишаване от свобода“. А Марио, който е внук на убития възрастен мъж, е осъден на 17 години „лишаване от свобода“.

Двамата подсъдими ще изтърпят наказанията си при първоначален „строг“ режим.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьорите да внимават по АМ "Тракия" заради катастрофа на км 323

Временно движението при км 323 на АМ "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради пътен инцидент, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 18.06.19 в 18:32

Пътната полиция с нова акция

Специализирана операция на пътна полиция започна  в цялата страна. Целта е засилен контрол върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на..

публикувано на 18.06.19 в 18:18
Нелегален тютюн за пушене

Две години затвор получи бургазлия, пренесъл контрабандно тютюн през границата

Апелативният съд в  Бургас потвърди наказанието от две години „лишаване от свобода“ и „глоба“ от 15 000 лв. за бургазлия, пренесъл контрабандно  през границата над 200 кг. тютюн. Съдът е отложил изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ за  изпитателен срок от 4 години. Мъжът е признат от две съдебни инстанции за виновен в това,..

публикувано на 18.06.19 в 16:21

Европейски съдии присъстваха на наказателно и гражданско дело в Районен съд – Бургас

Среща с председателят на Районен съд – Бургас Асен Радев и посещение на заседания по наказателен и граждански процес направиха съдии от четири европейски страни – Англия, Испания, Румъния и Естония. Визитата е част от обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение, чийто домакин за втора година е Окръжен съд – Бургас. Съдия..

публикувано на 18.06.19 в 13:58
Кристиян Апостолов и кметът Георги Лапчев

Царево прие обновената си наредба за обществения ред, ще глобява нелегално къмпингуващи (обновена)

От 200 до 5 000 лв. ще са глобите за нерегламентирано къмпингуване в Царево, реши общинският съвет днес. Приемането на нова наредба бе продиктувано от отмяна на досегашната, по която се налагаха глоби и на плажуващите около „Корал“. По време на заседанието се стигна и до остра размяна на реплики между съветници и къмпингуващи, които..

обновено на 17.06.19 в 14:58
Снимката е илюстративна

Катастрофа затруднява придвижването по пътя Бургас - Айтос

 Колони от автомобили са се образували по пътя Бургас - Айтос заради катастрофа, станала тази сутрин към 9.30ч. Три автомобила са участвали в инцидента, мъж и жена са настанени в болница с наранявания в гръдния кош, съобщиха от полицията.Те са били контактни и са пътували в една от колите. Информация за състоянието им и причините за произшествието към..

публикувано на 15.06.19 в 11:17

Експертизи бавят разследването срещу граничарите от Малко Търново

Все още няма привлечени обвиняеми по случая с намерените наркотици в Малко Търново. Преди седмица от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция” съобщиха, че са образувани дисциплинарни производства срещу двама служители , във връзка с разследване за отглеждане и разпространение на наркотици. Растенията от рода на конопа са намерени..

публикувано на 14.06.19 в 15:28