Домът за лица с умствена изостаналост в Русокастро организира благотворителен концерт

Събират се средства за закупуването на професионална съдомиялна машина

Дарителска кампания организират от Дома за хора с умствена изостаналост в село Русокастро, община Камено. Там са настанени 130 мъже, над 18 години с различна степен на умствена изостаналост. Целта е да бъдат събрани средства за закупуването на професионална съдомиялна машина за нуждите на социалното заведение.

Концерт и благотворителен базар предстои в началото на юни в Бургас. Те ще се проведат с помощта на Община Камено, Община Бургас, БНР - Бургас и  организацията "Надежда за България", съобщи зам. директорът Кристина Терзиева:

"Потребителите на Дома се готвят с голямо старание, за да се представят пред публика. С тях на сцената ще излязат и фолклорните изпълнители Катя Георгиева и Стоян Ганчев. На специални щандове, преди концерта в Младежкия културен център , всеки който желае ще може да си закупи сладки и солени изкушения, ръчно изработени сувенири. Много ще се радваме да бъде подкрепени от повече хора! "

Концертът и благотворителният базар ще са на 6 юни / четвъртък/ от 17 часа в Младежкия културен център в Бургас.

повече може да чуете в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Славейковото училище кани всички на благотворително бягане

За четвърта поредна година Училищното настоятелство при ОУ “П. Р. Славейков” организира благотворително бягане в Морската градина на Бургас. Стартът ще бъде даден на 19 октомври, събота, от 10.30 часа, на площадката пред Казиното. В деня на събитието, неформално наречено есенен маратон, всеки участник ще получи състезателен номер. Трасето,..

публикувано на 15.10.19 в 12:44

Европейски ден за борба с трафика на хора ще се проведе в Сливен

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), стартират ежегодната информационна кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, в партньорство с Община Сливен, Бюро по труда – гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и..

публикувано на 15.10.19 в 12:17

Започна възстановяването на ул. "Българка" в Ямбол

От днес, 15 октомври, започна възстановяването на пътната настилка по ул. „Българка“ в Ямбол. В участъка вече са приключени дейностите по реконструкция на главния канализационен колектор ІХ и на водопровода по трасето му. Възстановителните работи стартират с монтирането на бордюри, като дейността ще се извършва с частично затваряне на..

публикувано на 15.10.19 в 11:24
снимката е илюстративна

Метеорологична станция ще бъде закупена за територията на Поморие

Метеорологична станция ще бъде закупена за територията на  Поморие. Средствата ще бъдат по проект на местната инициативна група, обясни председателят й Николай Бояджиев: "Станцията ще дава всички метеорологични показатели - ниво на Поморийското езеро и ще помогне да бъде давана всечикдневна информация за времето. Предстои следващата година да се..

публикувано на 15.10.19 в 10:45

Георги Тимнев: Новите правила за шофьорски курсове ще стресират кандидатите

Новите предложения за провеждане на изпити за шофьори ще доведат до повече стрес за курсистите. Това коментира пред БНР-Бургас дългогодишният автоинструктор и експерт по пътна безопасност Георги Тимнев. Едно от тях е изпитът да се провежда на нов автомобил, а не на този, на който са карани курсовете: "Представяте ли си в какво положение..

публикувано на 15.10.19 в 09:22

Вендинг машината на Операта се очаква да бъде пусната до дни

До края на седмицата се очаква да заработи вендинг машината на спирката на Бургаската опера. Това съобщи управителят на Бургасбус Петко Драгнев. Устройствата са част от проекта за интегриран градски транспорт и са монтирани от няколко години. През юли стана ясно, че устройствата не са пуснати в експлоатация, защото НАП не е издало лиценз...

обновено на 14.10.19 в 18:23

Вижте кое е първото газифицирано село в Източна България

Започна изграждането на близо 8 километра газопровод в тунджанското село Кабиле. Плановете са до Коледа това да бъде първото село с природен газ в Източна България.  Новата газоразпределителна мрежа ще достигне до 200 клиенти. До момента над 100 домакинства от общо 370 са изявили желание да бъдат газифицирани. Стопанските клиенти в..

публикувано на 14.10.19 в 15:46