Абсолвенти от БСУ получиха днес дипломите си за висше образование

 Над 350 абсолвенти  получиха дипломи за бакалавърска и магистърска степен от БСУ. Церемонията се проведе в присъствието на академичното ръководство и много гости. Сред тях депутати от различни политически сили, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът Йорданка Ананиева и  генералният турския консул  Нурай Иньонтепе, както и представители на фирми, с които учебното заведение работи съвместно.

Това е поредният випуск,който изпращаме, щастливи сме, че има много отличници, каза ректорът Галя Христозова:

Изпращаме над 350 абсолвенти, за съжаление, не всички ще бъдат на тържествената церемония.Студенти, които с упоритост, трудолюбие и постоянство, са се справили прекрасно.Това,което мога да им пожелая в навечерието на 24-ти май, е да пазят словото, да пазят езика, да бъдат винаги верни приятели на БСУ. И да знаят, че най -хубавите неща са свързани с четенето.Четенето е онова, което ще ги обогатява през целия им живот, ще им дава път нагоре. Както предполагам и искрено се надявам, че хората,които четат, ще бъдат тези, които ще ни управляват! На добър час на випуск 2019! 

Проф. Христозова честити  и 24-ти май :

24-ти май е най-прекрасният празник, на който ние отдаваме заслужена почит на Словото, на братята Кирил и Методий. Това е ден,в който всеки трябва да направи своята равносметка и да осъзнае своето задължение, че езикът трябва да се съхрани в най-прекрасния му вид.

Затова се обръщам към всички родители, които имат ученици, с едно послание -Купете за 24-ти май една книга на своето дете!

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас няма преписвачи на днешната матура

Няма нито един сигнал за преписване в област Бургас на матурите по български език и литература след 7 клас. Това каза за БНР Бургас Виолета Илиева, директор на Регионалното управление на образованието в Бургас. "Няма такива сигнали, няма регистрирани оплаквания за нулиране на писмена работа, за опит за преписване. Всичко е преминало..

публикувано на 17.06.19 в 12:51

3625 ученици от област Бургас се явяват на матурите след 7 клас

Вариант номер 1 бе изтеглен на днешната матура по български език и литература след 7 клас. 3625 ученици се явяват от област Бургас. Изпитът се провежда в две части, уточни Виолета Илиева, директор на Регионалното управление на образованието в Бургас.  "Първата част ще продължи 60 минути с 25 въпроса, от които повече със затворени отговори...

публикувано на 17.06.19 в 10:25

„Формулата на Тео” с прожекция довечера

Документалният филм „Формулата на Тео“, посветен на преподавателя по математика и физика Теодосий Теодосиев ще бъде представен днес в Бургас. Учителят от Казанлък ще присъства на прожекцията в Дома на Нефтохимика от 18.00 часа и ще отговаря на въпроси. Режисьор на филма е авторът на поредиците по БНТ „Умно село” и „Малки истории”..

публикувано на 14.06.19 в 14:29

Учителите ще представят идеи за повишаване качеството на образованието в Бургас

Конференция на тема "Първокласно начало - от идеята - през практиката - към иновацията" ще се проведе днес в сградата на Бургаски свободен университет. Това съобщиха от Община Бургас.  В конференцията ще участват 107 учители от 28 училища на територията на общината - 10 средни, 17 основни и 1 начално, както и педагозите от Център за подкрепа на..

обновено на 14.06.19 в 08:27

Деца ще видят как се създава една книга

Идеята за проекта "Работилница за книги" е породена от желанието на бургаските деца да влязат в света на книгите. Те ще разберат как се създава една детска книжка - от историята, през написването, илюстрирането, предпечата със странирането, редактирането и коригирането, до печата. И така се стига до среща на децата с опитни творци - театралната режисьорка..

публикувано на 13.06.19 в 13:26

Детска градина на открито

За четвърта поредна година в Бургас стартира общинската програма "Детска градина на открито". В програмата ще се включат двадесет и две детски градини. В периода 10-ти юни - 9-ти август на участниците ще бъде предоставена възможност за една седмица да изнесат дневния режим на децата на открито в парк "Минерални бани", кв. Ветрен. Там малчуганите ще..

публикувано на 13.06.19 в 08:29

Безплатни и платени занимания в училищата ще има това лято в Бургас

 Летните занимания ще се проведат това лято в бургаските училища. Те  ще бъдат организирани в отделни учебни заведения следващите месеци. Някои от тях са платени, други безплатни, съобщават от община Бургас.възможностите, които се предлагат, са  СУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" - ГР. БУРГАС - Организирана лятна занималня със заплащане от УН при СОУ "Св...

публикувано на 12.06.19 в 12:12