4 години „лишаване от свобода“ за убийство на пътя

Автор:

Дойчин Миневски ще лежи 4 години в затвора за катастрофата на АМ "Тракия", при която причини смъртта на женаСлучаят е от октомври 2016 г, когато обвиняемият е управлявал своя джип и пропускайки отбивката за Карнобат, тръгнал на заден ход. 

Зад него с все по-ниска скорост се движел друг автомобил, в който пътували двама съпрузи. Шофьорът бил изненадан и рязко отклонил автомобила си наляво, като успял да заобиколи джипа без съприкосновение между тях. Едва тогава се открила видимостта към автомобила, в който пътувала пострадалата.  

Последвал удар, в резултат от който настъпила смъртта на 49-годишната жена.

Дойчин Миневски е лишен и от право да управлява МПС за срок от 7 години.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.


Свързани новини

Дело за катастрофа на магистрала Тракия от 2016 година тръгва в бургаския окръжен съд

На 26 -ти октомври 2016 година Гергана Жекова пътува със съпруга си по магистрала "Тракия" в автомобила им  „Фолксваген“. Двамата  се връщали от почивка. Жената била на предната дясна седалка. В близост до разклона за Карнобат, мъжът й  намалил..

публикувано на 22.01.19 в 15:55
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима българи са задържани в Лондон и Бургас за сексуална експлоатация

Трима българи бяха осъдени от Лондонски съд  на съответно 11, 10 и 3 г. лишаване от свобода. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за трафик на жени и транссексуални българи с цел сексуална експлоатация във Великобритания. До арестите в..

публикувано на 23.10.19 в 16:19
Снимката е илюстративна

Пред съда се изправя мъж причинил смърт на пътя

Мъж се изправя пред Окръжния съд в Бургас.   Той е обвинен за това, че е причинил смърт на пътя.  На 26.08.2018 г мъжът е карал по пътя Ябълчево – Горица, към с. Преображенци, общ. Руен, обл. Бургас  със скорост около 85 км/ч. Той се блъснал в..

публикувано на 23.10.19 в 15:16

Специализираната прокуратура с обвинителен акт срещу Миню Стайков и още 13 лица

Специализираната проуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Миню Стайков и още 13 лица, петима от които служители в Държавен фонд „Земеделие“.  Те са привлечени към наказателна отговорност за участие в престъпен сговор с..

публикувано на 23.10.19 в 13:15

Конвоират към София петимата задържани кандидати за местния вот в Несебър

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на петимата задържани кандидати за местна власт в Несебър. Кандидатът за четвърти кметски мандат Николай Димитров е с обвинение за ръководител на организирана престъпна група за купуване на гласове или..

публикувано на 23.10.19 в 09:47
Младен Маринов

Младен Маринов: Има задържани кандидати за местните избори в Несебър

Има задържани кандидати за местните избори в Несебър. В момента те са в районното управление и ще бъдат конвоирани до столичното следствие. Това обяви по Нова тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов. Сред задържаните е и кметът  Николай..

публикувано на 23.10.19 в 08:41

Запорираха имущество за 134 милиона лева на Миню Стайков и още 9 души

Антикорупционната комисия образува производство срещу Миню Стайков. Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лева, уточняват от комисията. Карнобатският бизнесмен е..

публикувано на 22.10.19 в 15:55

Полицията отцепи част от пешеходната зона на Сливен заради бомбена заплаха

Заради сигнал за поставена бомба в магазин за дрехи  в центъра на Сливен полицията отцепи част от пешеходната зона на града за около час по обяд. Намерена е бележка, на която пишело, че в обекта има бомба. Последвалата полицейска проверка не е..

публикувано на 22.10.19 в 15:53