Измамница ще лежи 8 месеца в затвора

Автор:

Условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, наложи Районна прокуратура – Бургас на подсъдима за измама. Тя е призната за виновна, затова че през 2015 година е накарала друга жена да си мисли, че срещу нея се води наказателно производство. 

Авторът на измамата е настояла, че е в състояние да уреди прекратяването му. Това е трябвало да струва 7500 лева, които да бъдат дадени за подкупи. Пострадалата изтеглила 5000 лв от банковата си сметка и ги предала лично на подсъдимата. 

Присъдата на Районен съд –Бургас е постановена по реда на съкратеното производство. Тя може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьорите да внимават по АМ "Тракия" заради катастрофа на км 323

Временно движението при км 323 на АМ "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради пътен инцидент, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 18.06.19 в 18:32

Пътната полиция с нова акция

Специализирана операция на пътна полиция започна  в цялата страна. Целта е засилен контрол върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на..

публикувано на 18.06.19 в 18:18
Нелегален тютюн за пушене

Две години затвор получи бургазлия, пренесъл контрабандно тютюн през границата

Апелативният съд в  Бургас потвърди наказанието от две години „лишаване от свобода“ и „глоба“ от 15 000 лв. за бургазлия, пренесъл контрабандно  през границата над 200 кг. тютюн. Съдът е отложил изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ за  изпитателен срок от 4 години. Мъжът е признат от две съдебни инстанции за виновен в това,..

публикувано на 18.06.19 в 16:21

Европейски съдии присъстваха на наказателно и гражданско дело в Районен съд – Бургас

Среща с председателят на Районен съд – Бургас Асен Радев и посещение на заседания по наказателен и граждански процес направиха съдии от четири европейски страни – Англия, Испания, Румъния и Естония. Визитата е част от обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение, чийто домакин за втора година е Окръжен съд – Бургас. Съдия..

публикувано на 18.06.19 в 13:58
Кристиян Апостолов и кметът Георги Лапчев

Царево прие обновената си наредба за обществения ред, ще глобява нелегално къмпингуващи (обновена)

От 200 до 5 000 лв. ще са глобите за нерегламентирано къмпингуване в Царево, реши общинският съвет днес. Приемането на нова наредба бе продиктувано от отмяна на досегашната, по която се налагаха глоби и на плажуващите около „Корал“. По време на заседанието се стигна и до остра размяна на реплики между съветници и къмпингуващи, които..

обновено на 17.06.19 в 14:58
Снимката е илюстративна

Катастрофа затруднява придвижването по пътя Бургас - Айтос

 Колони от автомобили са се образували по пътя Бургас - Айтос заради катастрофа, станала тази сутрин към 9.30ч. Три автомобила са участвали в инцидента, мъж и жена са настанени в болница с наранявания в гръдния кош, съобщиха от полицията.Те са били контактни и са пътували в една от колите. Информация за състоянието им и причините за произшествието към..

публикувано на 15.06.19 в 11:17

Експертизи бавят разследването срещу граничарите от Малко Търново

Все още няма привлечени обвиняеми по случая с намерените наркотици в Малко Търново. Преди седмица от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция” съобщиха, че са образувани дисциплинарни производства срещу двама служители , във връзка с разследване за отглеждане и разпространение на наркотици. Растенията от рода на конопа са намерени..

публикувано на 14.06.19 в 15:28