Поморие ще има автогара

Иван Алексиев
Снимка: БНР-Бургас


Автогара ще се изгражда край Поморие. Идейният проект е готов, задвижени са и процедурите, анонсира в студиото на БНР – Бургас кметът Иван Алексиев. Той участва в рубриката ни „Глас Народен“.

Има нужда от автогара,  липсата ѝ създава редица проблеми, признава Иван Алексиев.

„Предвидили сме терен, който, след три години процедури, тъй като е в началото на града – точно в близост до бившия автосервиз, входа за Поморие от Бургас. Там е зона, която е древният град Улпия Анхиало, съгласувано е с Министерството на културата, с паметниците на културата, оттам – той граничи с главния път 1-9, вход – изходът на тази автогара трябваше да се съгласува с пътната агенция. Това са дълги, тежки процедури. Вече всичко е приключило, одобрено е“

Проблемът е, че няма никаква инфраструктура, трябва да се започне първо с подземната такава. Готови сме да заложим работното проектиране и евентуално строежът може да е през следващата година.

Работи се за възстановяване на плажната ивица на Ахелой, анонсира още Иван Алексиев. Преди години се направи брегоукрепване, което унищожи плажа, добави той:

„Вече сме изготвили проект, внесли сме го в регионалното министерство. Установено е, че само чрез изграждането на буни, може да се възстанови плажа. Хубавото е, че проектът не е много скъп. Другото, което е хубаво, че открихме и съществуващите буни, които вече са под вода и, всъщност, ние ще тръгнем да възстановяваме старите буни“

Очакваме финансиране от държавата за тази дейност, добави той.

Иван Алексиев участва в рубриката „Глас Народен“, където отговаря на въпроси на жителите на Община Поморие. Цялото интервю с него можете да чуете в прикачения файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Информационна среща за центъра за опасни отпадъци провеждат днес в Атия

Информационна среща за изграждането на Център за разделно събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци организира днес Община Созопол. То ще се проведе в с. Атия, където местните жители негодуват срещу проекта. В информацията, публикувана на страницата на Община Созопол, е посочено, че на него няма да се обезвреждат въпросните..

публикувано на 25.06.19 в 11:06

Нито една оферта не е била подадена за възстановяването на паметника на Коджакафалията

Нито една оферта не е била подадена в Община Бургас за изграждането на реплика на съществуващия през първата половина на XX век паметник на Александър Георгиев - Коджакафалията.. Крайният срок за участие бе до понеделник, 24 юни. Тепърва ще се преценява дали да бъде удължен срокът на процедурата, обявиха от общината. Местната администрация..

публикувано на 25.06.19 в 11:10

Ремонт на улица в Сарафово затруднява движението

Ремонт на част от ул. "Ангел Димитров" в Сарафово се извършва в момента. Движението е затруднено при кръстовището с Брацигово. Участъкът е натоварен, по него минава и  градският транспорт и е желателно да се. използва обходен маршрут. 

публикувано на 25.06.19 в 09:33
заседание на Общински съвет Бургас

Общинските съветници заседават днес

Да се отпуснат средства за реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез на бул. „Захари Стоянов“ е сред предложенията, които ще гласуват общинските съветници на сесията на местния парламен днес. Те ще трябва да  гласуват и промяната на статута на бургаската професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“.  Да..

обновено на 25.06.19 в 09:21

Ще има ли втори екип за спешна помощ в Приморско?

Водени са разговори за още един спешен екип, който да осигурява помощ в Приморско в разгара на летния сезон. Така кметът Димитър Германов отговори на настояването на местния бизнес за решаване на проблема с недостатъчния брой спешни медици : "Знаейки проблемите, ние сме ги излагали многократно и сме заявявали пред Министерството на..

обновено на 24.06.19 в 17:54

С благотворителен концерт набират средства за лечението на 18-годишния Иван

Бургаски изпълнители обединяват сили в помощ на 18-годишния Иван, който се нуждае от помощ, за да диша. Спектакълът ще се състои днес от 19:30 часа в Летния театър. На сцената ще излязат Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова, Фолклорен ансамбъл „Лазур”..

обновено на 24.06.19 в 17:33
Снимката е от март 2012 година и е с илюстративна цел

От есента започва ремонтът на бул. "Хаджи Димитър" в Сливен

До края на месеца трябва да бъде избран изпълнител на проекта за ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен.  Това съобщи кметът на общината Стефан Радев. Очаква се в началото на есента да започнат строителните дейности.  Последните промени в Закона за обществените поръчки от месец март тази година са довели до забавяне на подготовката на..

публикувано на 24.06.19 в 17:15