Поморие ще има автогара

Иван Алексиев
Снимка: БНР-Бургас


Автогара ще се изгражда край Поморие. Идейният проект е готов, задвижени са и процедурите, анонсира в студиото на БНР – Бургас кметът Иван Алексиев. Той участва в рубриката ни „Глас Народен“.

Има нужда от автогара,  липсата ѝ създава редица проблеми, признава Иван Алексиев.

„Предвидили сме терен, който, след три години процедури, тъй като е в началото на града – точно в близост до бившия автосервиз, входа за Поморие от Бургас. Там е зона, която е древният град Улпия Анхиало, съгласувано е с Министерството на културата, с паметниците на културата, оттам – той граничи с главния път 1-9, вход – изходът на тази автогара трябваше да се съгласува с пътната агенция. Това са дълги, тежки процедури. Вече всичко е приключило, одобрено е“

Проблемът е, че няма никаква инфраструктура, трябва да се започне първо с подземната такава. Готови сме да заложим работното проектиране и евентуално строежът може да е през следващата година.

Работи се за възстановяване на плажната ивица на Ахелой, анонсира още Иван Алексиев. Преди години се направи брегоукрепване, което унищожи плажа, добави той:

„Вече сме изготвили проект, внесли сме го в регионалното министерство. Установено е, че само чрез изграждането на буни, може да се възстанови плажа. Хубавото е, че проектът не е много скъп. Другото, което е хубаво, че открихме и съществуващите буни, които вече са под вода и, всъщност, ние ще тръгнем да възстановяваме старите буни“

Очакваме финансиране от държавата за тази дейност, добави той.

Иван Алексиев участва в рубриката „Глас Народен“, където отговаря на въпроси на жителите на Община Поморие. Цялото интервю с него можете да чуете в прикачения файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложбата „Далеч от Родината, с мисъл за Ямбол” представя забравени събития от Руско-турската война

В навечерието на Празника на Независимостта в Ямболския исторически музей беше открита изложбата „Далеч от Родината, с мисъл за Ямбол”. Експозицията представя забравени събития от Руско-турската война от 1828-1829 г., както и  последвалото я масово изселване на 180 хил. души от родината. Руско- турската война от 1828-1829 година и..

публикувано на 21.09.19 в 12:50

Засилено полицейско присъствие по пътищата

Заради трите почивни дни е засилено полицейско присъствие по основните пътища в страната. На местата, където се очакват по-сериозни задръствания и колони от автомобили, от КАТ са готови да реорганизират движението и да го регулират ръчно. Със специална организация на движението се регулира трафикът от големите градове и от граничните пунктове към..

публикувано на 21.09.19 в 08:55

Средец отбелязва празника си днес

Тони Димитрова, Ева Найденова и Николина Чакърдъкова ще зарадват със свои изпълнения жителите на Средец. Градът отбелязва своя градски празник. Проявите ще започнат с издигане на знамената и тържествена сесия. Изложба на църковния архив ще бъде подредена в Геймановата къща. Средец посреща празника си на 23 септември, но вече няколко години..

публикувано на 21.09.19 в 08:48

Програма на Община Бургас за празничния 22 септември

В неделя, 22 септември, се навършват 111 години от обявяването на България за независима и свободна да взема самостоятелно решенията за своето бъдеще държава. По този тържествен повод Община Бургас кани своите жители и гости на следните събития: 10:00 часа Пл. "Атанас Сиреков" Ритуал по издигане на националния флаг на Република..

публикувано на 20.09.19 в 17:38

Бургас бе домакин на форум за правото да бъдем информирани и за свободата на словото

Всеки има право да бъде информиран и да получава информацията, която го интересува от различните институции. Още повече, когато става дума и за медии, които работят  с достоверна информация. Свободата на словото и  правото за достъп до информация са сред основните ни граждански права. Това бе темата на форум в Бургас, в който се включиха..

публикувано на 20.09.19 в 17:32

"Булевард Демокрация" на 20-ти септември

Темите в предаването днес: "Ние гражданите" обявиха днес своята листа, кандидатът им за кмет е адвокат Тодор Шейков, водач е Бенчо Бенчев. Кои са другите, слушайте ни. Отново протести на хора от Черноморец , защо военните  имоти  продължават да   са ябълката на раздора? За правото на свободата на словото – различни коментари,които бяха..

публикувано на 20.09.19 в 14:33

Готов е младежкият клуб в кв. Долно Езерово

Младежи от "Долно Езерово" се организират за празнично откриване на новия си квартален клуб. Той се помещава в сградата на читалището. Младите хора от бургаския квартал сами поискаха от кмета Димитър Николов да имат свое място. До броени дни клубът ще е готов. Там ще се водят занятия по музика, рисуване, танци, могат да се провеждат и..

публикувано на 20.09.19 в 13:36