ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 24 МАЙ:

Здравейте в утрото на един от най-светлите ни празници – 24 май. В този ден славим делото на Светите братя Кирил и Методий, създатели на славянската писменост. Освен празник на буквите, днес е и ден на българската просвета и култура.
Днес е празникът на Словото, празникът за най-чистата радост!

Ето акцентите в сутрешната ни програма от 8 до 10 часа:

- Ще ви срещнем с Васил Василев, председател на общобългарския комитет „Васил Левски“. Журналист, бизнесмен, доктор хонорис кауза, основател на Съюза на работодателите в България. Той милее за българщината и ще ни разкаже за организирането на клубовете „Млади възрожденци“, където чрез словото децата се учат на родолюбие.

- Друг наш събеседник ще е бившият ректор на Софийския университет проф. Боян Биолчев, който ще сподели какъв ученик е бил и какво го е впечатлило във филологията.

- След 9 часа историографът Митко Иванов ще ни разкаже нови, любопитни факти за честването на 24 май в Бургас. Според него Денят на Кирил и Методий трябва да е националния ни празник.

- Най – мащабното шествие в чест на солунските братя предстои днес в Бургас. Над 8 000 души ще преминат по централните улици на града, подробностите ще научим от Веселина Таралова, ръководител на общинската дирекция „Образование“.

- Благодарствен пленер ще се проведе пред храм „Свети Иван Рилски“. Той се организира от Неделното училище и в него могат да участват всички деца, които желаят, повече ще ни разкаже Атанасия Петрова, ръководител на детската прославна група към храма!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 27 юни

Темите в Булевард Демокрация на 27 юни: Лечебната луга на бургаските солници привлича хора  от цялата страна и чужденци, научили за природната ни даденост. Досега от лечебните й свойства всеки можеше да се възползва абсолютно безплатно. От тази година обаче собствениците събират такса от два лева за вход. Доволни ли са посетителите...

публикувано на 27.06.19 в 14:45

Безплатна зона за пенсионери на лечебната луга най-вероятно няма да бъде обособена

" Цената от два лева е достатъчно ниска за разходите, които се правят по поддръжката на територията на басейните ", обясни пред БНР - Бургас собственикът на предприятието „Черноморски солници“ Николай Пиронков. Дори хората плащали по-малката част, каза той. По думите му няма как да се обособи и безплатна зона за пенсионери, каквото е..

обновено на 27.06.19 в 14:34

Съветници с апел басейните с луга и кал да са безплатни

Да бъде обособена зона за безплатно използване на басейни с лечебна кал и луга, на територията известна като „Солниците“. Това предлагат в отворено писмо общински съветници, от групата на ГЕРБ в Бургас, до пловдивския бизнесмен Николай Пиронков - собственик на „Черноморски солници“. Басейните с лечебна кал и луга са в активите на..

обновено на 27.06.19 в 14:32

Бесарабски българи потеглят на 515-километров поход „По пътя на дедите ни”

Бесарабски българи от молдовското село Троица предприемат 515- километров пешеходен поход „По пътя на дедите ни”. Групата ще тръгне от ямболското село Ботево, от където техните прадеди са се изселили преди близо 200 години. Идеята да извървят пътя на своите предци е на учителя по биология и география Владимир Мъгла, който искал да открие корените си...

публикувано на 27.06.19 в 13:28
Динко Анастасов

Бургаски пожарникар спаси живота на удавник

Бургаски пожарникар спаси мъж от удавяне. Динко Анастасов успява да върне към живота човек от Омуртаг, след като го вижда, че умира в морето, на централния плаж в морския град. Мъж от Омуртаг живее втори живот, след като за малко не намира смъртта си в морето. Човекът, който го спасява е Динко Анастасов, водач на противопожарен..

публикувано на 27.06.19 в 12:57

Микробус с пътници катастрофира в Средец

Катастрофа е станала на кръстовището на ул. "Димитър Благоев" в Средец, информира Таня Маринова от социалните мрежи. В пътния инцидент е пострадал  микробус с пътници и товарен камион.  Тя информира, че няма пострадали. Очакват се на място да пристигне КАТ Пътна полиция. Потребители коментират, че това е втората катастрофа на това кръстовище в..

публикувано на 27.06.19 в 12:48

Нова автобусна линия ще свързва Терминал "Изток" и "5-ти километър"

„Бургасбус” информира, че от 01 юли /понеделник/ ще бъде въведена в експлоатация нова експериментална линия  № 5А , която ще обслужва 5-ти километър (района около Бухлевата воденица). Транспортната услуга от Северна промишлена зона ще се извършва в делнични (работни) дни в следните часове: сутрин: от Терминал Изгрев:  06:40; 07:10; 07:40 от..

обновено на 27.06.19 в 11:37