Ето как ще празнуват Деня на славянската писменост и култура общините в област Бургас

Снимката е илюстративна.

Шествия и концерти ще се проведат по повод Деня на славянската писменост в общините в Бургаска област.

В Поморие, празнично шествие ще премине по главната пешеходна улица. То ще тръгне под звуците на Общинския духов оркестър по посока площад „Св. Св. Кирил и Методий“. Там на открита сцена ще се проведе Празничният концерт от 10.30 ч. В него ще се включат възпитаници на школи и градини. Село Лъка също ще отбележи традиционния си празник с концерт от 18.30 ч. на площада. В него ще участват  Клуб “Поезия”, Женска група за народни песни, Група за автентичен фолклор и оркестър. Денят ще завърши с нестинарските танци.

В Несебър от 10.30ч  ще се проведе награждаване на учители, дейци и ученици. Концертът ще бъде на площад "Жулиета Шишманова". Под мотото "Върви народе възродени" ще премине празникът в Созопол. В него ще се включат  представители на всички читалища и училища от общината. В Айтос също ще има шествие, а след това  ще се състои празнична среща с учители-ветерани. В Карнобат по същото време на площад "Трети март" се организира  концерт.

В Камено честването ще започне от 10.30 ч. пред сградата на Общината с празничен рецитал. След това празникът ще продължи с уникално сапунено шоу под наслов „Не ограничавай въображението, ограничи агресията“, организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви в  Камено и актьорите от Театъра на огъня и сенките от София. За най-малките ще има творчески  работилници

В Сунгурларе ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност пред барелефа на Светите братя Кирил и Методий в сградата на училище  „Христо Ботев” . След това шествие в три лъча ще премине по улиците и ще приключи на площада, където ще бъда издигнато националното знаме и ще бъдат наградени изявени дейци в областта на образованието и културата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли втори екип за спешна помощ в Приморско?

Водени са разговори за още един спешен екип, който да осигурява помощ в Приморско в разгара на летния сезон. Така кметът Димитър Германов отговори на настояването на местния бизнес за решаване на проблема с недостатъчния брой спешни медици : "Знаейки проблемите, ние сме ги излагали многократно и сме заявявали пред Министерството на..

обновено на 24.06.19 в 17:54

С благотворителен концерт набират средства за лечението на 18-годишния Иван

Бургаски изпълнители обединяват сили в помощ на 18-годишния Иван, който се нуждае от помощ, за да диша. Спектакълът ще се състои днес от 19:30 часа в Летния театър. На сцената ще излязат Тони Димитрова, Мустафа Чаушев, Стефан Илчев, Преслава Минасян, Ажда Чаушева, Георги Дюлгеров, народната певица Жечка Сланинкова, Фолклорен ансамбъл „Лазур”..

обновено на 24.06.19 в 17:33
Снимката е от март 2012 година и е с илюстративна цел

От есента започва ремонтът на бул. "Хаджи Димитър" в Сливен

До края на месеца трябва да бъде избран изпълнител на проекта за ремонта на булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен.  Това съобщи кметът на общината Стефан Радев. Очаква се в началото на есента да започнат строителните дейности.  Последните промени в Закона за обществените поръчки от месец март тази година са довели до забавяне на подготовката на..

публикувано на 24.06.19 в 17:15
Снимката е илюстративна

Затварят пътя за Созопол заради катастрофа с пожар

Кола и микробус с хранителни стоки пламнаха след катастрофа. Тя е станала около 15.30 ч. на пътя Бургас - Созопол, непосредствено след кв. Крайморие. От пресцентъра на ОД на МВР Бургас информират, че лекият автомобил е бил с метанова уредба.  Пламъците са обхванали и двете превозни средства. За ограничаване на инцидента участват огнеборци, пътни полицаи..

публикувано на 24.06.19 в 16:00

Военноморските сили увеличават числения си състав със 100 човека от 1 юли

Военноморските сили ще увеличат своя числен състав със 100 човека от 1 юли. Това се случва за пръв път от 32 години, заявява вицеадмирал Митко Петев,  представител на страната ни във Военните комитети на Европейския съюз и НАТО. " За първи път няма да съкращаваме, а ще поканим българите под флага на ВМС. Гордея се, че корабите от 4-ти..

публикувано на 24.06.19 в 15:36
Екрем Имамоглу

"Булевард Демокрация" - на 24 юни

Интересно става в южната ни съседка. Повторните избори в Истанбул показаха, че статуквото там ще бъде нарушено. А пък нашенецът се радва на избора на опозиционен кмет в турския град, сякаш него ще го управлява Имамоглу. Или пък на него ще му вдигне стандартът на живот. Правило ли ви е впечатление, че българинът е далеч по-голям експерт по..

публикувано на 24.06.19 в 14:55

Два акта за тралене на рапани в местността „Гарда“

След сигнал, служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури извършиха проверка в акваторията на Черно море, в близост до местност „Гарда“. Те са установили две лица, които извършват стопански улов на рапани без да притежават разрешително за това.  Уловът се е извършвал със забранен уред – драга  от нерегистрирана лодка без външна..

публикувано на 24.06.19 в 14:23