Проф. Галя Христозова: Родители, купете за 24 май прекрасна книга за вашето дете

Академичното ръководство и преподаватели на Бургаския свободен университет ще се включат днес в празничното шествие в Бургас. Четенето е онова, което обогатява и дава път нагоре, каза ректорът на учебното заведение проф. Галя Христозова.

„24 май е най-прекрасният празник, в който ние отдаваме заслужена почит на словото, на братята Кирил и Методий. Това е ден, в който всеки трябва да направи своята равносметка и да осъзнае своето задължение за това езикът да се съхрани в най-прекрасния му вид. Затова към всички родители отправям едно послание: Купете за 24 май една прекрасна книга за вашето дете!“

Преподавателите ще дефилират заедно със своите колеги от другите висши училища в града.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаски деца спечелиха в литературен конкурс "Искри"

София Мутафчиева от IV Б клас  и Кристен Кизирян от VI Б клас на ОУ "П. Р. Славейков", както и  Пламен Колев от III Г клас на ОУ "Любен Каравелов" станаха носители на награди от най-обичания детски литературен конкурс - "Искри" на Българско национално радио. Те са сред двайсетте наградени деца от страната и участваха със свои стихове и интервюта в..

публикувано на 26.06.19 в 13:50
Кораб

Модернизират базата в Морското училище, експерти осъществяват връзка с бизнеса

Морският бранш в Бургас се опитва да възроди старата слава на профилираната гимназия „Свети Никола“. Капитани и механици обучават бъдещите моряци, които влизат в училището. В две от морските дисциплни, „Корабни машини и механизми“ и „Корабоводене – морско“, един от преподавателите е капитан далечно плаване Дойчин Дойчев:..

публикувано на 25.06.19 в 13:28

Морското училище в Бургас става общинско

Морското училище в Бургас да стане общинско, одобриха съветниците по време на днешното си заседание. Чрез европейски програми ще се търсят средства за обновяване на материалната база. Има проект учебното заведение да стане иновативно. Това обаче може да се случи не тази, а следващата година. 

публикувано на 25.06.19 в 11:20
Снимката е илюстративна

Министерството на туризма реализира инициативата „Денят за вас“

 Министерството на туризма ще реализира инициативата „Денят за вас“. Тя  ще започне с участието на община Бургас на 25 юни. Проектът предвижда в един ден през лятото всички музеи и други туристичеси обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Целта е по този начин да се привлекат повече посетители заради културно-историческите..

публикувано на 22.06.19 в 11:24

Бургаската Строителна гимназия награди ученици и родители

ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас раздаде дипломите на своите зрелостници на тържествена церемония снощи. Церемонията се състоя на открито - в обновения и прекрасно озеленен от ученици и учители двор на гимназията, който вече се превръща в пространство не само за преминаване, а и за учене, практика и творчество на открито. За първи път..

публикувано на 21.06.19 в 12:27

Обучение по алтернативна физическа активност ще се проведе в БСУ

Обучение  по алтернативна физическа активност ще се проведе днес в БСУ.  Инициативата е част от общинската програма "Активни и здрави Бургас".Срещата  е насочена към специалисти в Предучилищна и начална училищна педагогика.Целта е   да се представят алтернативни и иновативни методи на физическа активност за деца и ученици на възраст между 3 и 10..

публикувано на 19.06.19 в 08:49

Седмокласниците се явяват на изпит по математика

Изпитът по математика за кандидат-гимназистите  започва в 9.00 часа. Той ще  се проведе  в учебните заведения, където са учили до момента учениците. Те ще имат 150 минути за решаване на задачите. Трябва да се пише с черен химикал и да се носи документ за самоличност и служебна бележка с входящ номер. Всеки изпитен материал ще съдържа уникален баркод...

публикувано на 19.06.19 в 08:42