Бургазлии откриха плажния сезон през пролетта (ГАЛЕРИЯ)

| обновено на 27.05.19 в 15:03На плаж през пролетта или как бургазлии и гостите на града се възползват в последите дни на месеца, от топлото време. Това се опитахме да разберем от самите тях. Морският бряг се оказва примамлив днес, въпреки силния вятър и за плажуващи от Русия, които живеят сега в Бургас:

"Приятно е като за май. За събиране на тен е много приятно, за къпане по-малко. Плажът е много добре,  няма много хора, чист е, водата също. Вчера също ходих на плаж, беше по-хубаво, но имаше много хора, защото беше почивен ден. Надявам се и през следващите дни да става все по-хубаво времето."

"Аз още не съм  ходил на плаж, но някои го откриха"
"Открихме го плажния сезон. Пълно е с хора, чисто е, тази година пясъкът е подравнен."
"Много е хубаво, доволна съм"
"За първи път идваме на плаж. Първа баня ще ни е, носим си и плажни масла, 20 фактор, ще останем на плаж няколко часа."
"lВятърът е силен, но е приятно"
"С мои приятели от Москва сме и идваме за първи път на плаж тази година , по принцип живея във Ветрен"

И докато за някои от плажуващите днес, брегът е идеалното място за почивка, с подравнен пясък и почистена ивица, за други водата е все още студена, а вятърът не е подходящ за тях. Но са с очакване за още по-топли дни, от които да се възползват през почивните дни в края на седмицата.

Чуйте повече в звуковия файл:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два кораба заминават за мисии на НАТО от Атия

Два български кораба заминават за участие в мисии на НАТО от Военно-морска база Атия. Те бяха изпратени днес с тържествен ритуал. С над 140 души екипаж фрегатата "Верни" заминава на едномесечно участие в операцията на НАТО за морската сигурност в Средиземно море - "Сий Гардиън". Командирът на Флотилията от бойни и спомагателни кораби..

публикувано на 18.10.19 в 15:11

"Булевард Демокрация" - на 18 октомври

Винаги съм си мислил, че у нас нищо не може вече да ме изненада и винаги някой ме опровергава. „70-годишната Асенка Христова е била забравена 6 часа в скенера в болницата в Павликени, съобщи Нова тв. Жената постъпила за изследване в здравното заведение. След известно време обаче близките й се притеснили. Дъщерята и съпругът на Асенка..

публикувано на 18.10.19 в 15:06

Поморие стартира отново процедура за изработване на Общ устройствен план

Договорът за изработване на Общия устройствен план (ОУП) на община Поморие, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост, днес беше подписан от вр.и.д. кмет Янчо Илиев. Последният териториално устройствен план е бил създаден в периода 1996 – 1997 г. при съвсем различна законова и нормативна рамка и различно състояние на българското Черноморско..

публикувано на 18.10.19 в 13:20

Новият турски консул ще работи за полети от Турция до Бургас

Новият турски консул в Бургас ще работи в посока редовни полети от нейната държава до Бургас. Сенем Гюзел е на този пост от началото на септември, с четиригодишен мандат. Тя е от Истанбул, дипломат е от 1992 г. Освен в Турция, е работила в Хавана, Париж и Варшава. Сред целите, които си поставя са заздравяване на приятелските взаимоотношения..

публикувано на 18.10.19 в 11:51

През уикенда ще се затварят улици заради рали „Писта – Бургас"

Заради провеждането на рали „Писта – Бургас – 2019“ през уикенда се ограничава движението по някой улици в града. От 10.30 ч. в събота ( 19 октомври) до 15.30 ч. в неделя (20 октомври) се ограничава движението по отсечки от ул. „Крайезерна“ и бул. „Яким Якимов“. Трафикът ще се пренасочва по уличната мрежа на града. Необходимо е шофьорите..

публикувано на 18.10.19 в 11:42
Снимката е илюстративна

Затруднено ще е движението в част от ул. "Янко Комитов"

Затруднено ще е придвижването в част от ул. "Янко Комитов" днес. Това се налага поради извършването на строително-монтажни дейности, съобщават от Община Бургас. Те ще се извършват от 9:00 до 17:00 часа в района на светофарното кръстовището на входа към МОЛ-а.   Препоръчва се водачите да спазват въведената временна организация на движение и да..

обновено на 18.10.19 в 08:28
Мястото край Кермен, предвидено за новия пътен възел на автомагистрала Тракия.

Изграждат нов пътен възел край Кермен

Нов пътен възел на автомагистрала „Тракия“ предстои да бъде изграден в района на град Кермен. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова извърши оглед на мястото, където ще бъде изграден възелът. Тя коментира, че предстои до края на годината да започне предпроектното проучване и да бъде изготвен икономически анализ.  Очаква се..

публикувано на 18.10.19 в 07:49