Работи се по проекта за пешеходна алея Поморие - Ахелой

Иван Алексиев
Снимка: БНР-Бургас

Законови процедури бавят реализацията на идеята дигата между Поморие и Ахелой да се превърне в крайбрежна алея. Тя разделя морето със соленото езеро.

Плановете на кмета Иван Алексиев са още от предизборната му кампания и той пояснява, че не са забравени, но има законови процедури, които да се спазят:

„Огромно желание имах, продължавам да имам, тази дига да стане една хубава пешеходна алея, където да може да се разхождат хора. Тръгвайки от Поморие, да стигнат до Ахелой. С места за отдих и почивка, с бинокли – за наблюдение на птиците от Поморийското езеро. Но, първо, езерото е изключително държавна собственост. Преди няколко години това езеро ни беше предоставено за стопанисване и управление. След това включиха и тази дига. Тоест – ние вече имаме право да извършваме някакви дейности  по нея. И в момента разработваме един проект да направим такава пешеходна алея“

Работим и по проект, във водоемите в началото на Поморие, да развием воден атракцион, с каране на водни ски и друго подобни забавления, посочи Иван Алексиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Бегликташ - древен мегалитен комплекс, разположен на българското Черноморие край Приморско.

100 000 посещения на година реализира „Бегликташ“

Близо сто хиляди посещения на година реализира тракийското светилище „Бегликташ“. Това съобщи кметът на Приморско Димитър Германов, като припомни, че допреди няколко години те са били само около 10 хиляди. Общината прави всичко възможно за удължаването на сезона, но това е свързано и с инвестиции, посочи той. „Това е изключително сериозна..

публикувано на 21.09.19 в 18:09
Снимката е илюстративна.

Над 2000 чужденци са работили по Южното Черноморие тази година

2 029 са били чуждестранните сезонни работни по в района на област Бургас тази година. Техният брой е с близо 500 повече в сравнение с миналата година, обясни директорът на Бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев. „97 % от тези хора са от страните от бившия СССР. 77 % от тях са украинци. Останалите са от Беларус, Молдова, Армения, Киргизстан...

публикувано на 21.09.19 в 15:58
Николина Ангелкова

Ангелкова: В област Бургас има значителен ръст на българските туристи

Ръст на българите, почивали това лято в област Бургас. Те са 15% повече от тези преди една година. Тези данни представи в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея, този ръст компенсира значително по-малкия брой нощувки реализирани от чужденци.  Над 2 млрд лв са приходите за страната ни от международен туризма за периода юли и..

публикувано на 20.09.19 в 17:38

В Приморско започва изграждането на ново кръстовище

В Приморско започва изграждането на ново кръстовище с парко места, зеленина и подход към плажа. Ключовият за общината проект е на стойност 1.6 милиона лева и е изцяло финансиран от държавата. Първата копка направиха днес кметът Димитър Германов и бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева. „Всяка една инвестиция, която е свързана..

публикувано на 20.09.19 в 15:02

Започна рекултивацията на спряното депо за битови отпадъци в Несебър

Кметът на Община Несебър Николай Димитров даде начало   на дейностите по рекултивация на спряното от експлоатация депо за битови отпадъци в землището на село Равда. Ще бъде извършена техническа и биологична рекултивация на засегнатите от сметището площи, с цел  максимално да се ограничи неблагоприятното въздействие на натрупаните отпадъци върху..

публикувано на 20.09.19 в 14:23

Велоалея за Слънчев бряг изгражда община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на изграждането на два обекта на територията на общината.  Първият обект е велоалея, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“  с К.К. „Слънчев бряг“. Строежът е във връзка с инвестиционните намерения на Община Несебър за изграждане на удобна и безопасна алея за велосипедисти и..

публикувано на 20.09.19 в 13:25

Започна надпреварата за Годишните награди в туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви начало на Годишните награди в туризма за 2019 г. Това ще е четвъртото издание на наградите, които за това време се утвърдиха като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца. "Очакваме тази година състезанието да е още по-оспорвано, така ще откроим..

публикувано на 19.09.19 в 17:28