Идея: Атракции с хидроплани в бургаските езера по подобие на Комо (Италия)

Бургас да си сътрудничи с италианския град Комо в изграждането на атракции с хидроплани. Природните ви дадености са много подходящи за развитието на подобен тип туризъм, коментира Чезаре Бай представител на най-стария аеро клуб в  Европа, този в Комо /Италия/ на среща в областна администрация. Тя се организира по инициатива на Българо - италианския център „Да Винчи“, които разработват идеята за водна летателна площадка на едно от бургаските езера. 

„Хидропланите са много интересни за туристите, защото позволяват да се видят от високо градовете, езерата и то на ниска цена, която заплащат. Имат възможност да отидат до станцията за хидроплани без да е нужно да посещават летища, което би утежнило техния престой. Предимството на тези летателни средства е , че могат да излитат от центъра на града и другото преимущество е, че водата не струва нищо!“, посочи Чезаре Бай.

В момента се правят предварителни проучвания за възможностите, с които Бургас разполага за изграждането на водна летателна площадка за хидроплани в Бургас. В зависимост от резултатите ще се предприемат и последващи действия, уточниха от българо - италианския център „Да Винчи“. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови придобивки за кучетата в община Несебър

Община Несебър извършва поетапно поставяне на специални кошчета за кучешки екскременти.  Към момента са закупени 50 броя, които се монтират на ключови места в новата и старата част на Несебър, жк „Черно море”, Свети Влас и Обзор. До края на месец юли ще бъдат разположени още 50 броя . В Несебър и Обзор са поставени и 2 броя вендинг машини..

публикувано на 24.06.19 в 12:22

С бране на билки и мълчана вода посрещаме Еньовден

С ритуал по бране на билки в община Малко Търново ще отбележат Еньовден. Той ще започне днес и ще продължи утре сутринта. За поредна година общината и читалище "Просвета", организират брането на билки. То ще премине в местността "Чадъра" край с. Стоилово. В 17 часа ще започне наливането на вода в пълно мълчание. По-късно ще започне събирането на..

публикувано на 23.06.19 в 13:53

Келтски игри и масажи на „Акве Калиде“ през уикенда

Келтски празници ще има събота и неделя на “Акве Калиде“ край Бургас. Програмата започва с представяне на келтската култура. Публиката ще има възможност да се включи в традиционни шотландска, ирландски и британски игри с имена като "Мързелива пръчка", "Обръщане на дърво", "Царевична дупка" и др. Келтската работилница ще провокира..

публикувано на 21.06.19 в 13:14

Гладиаторски битки от днес на „Кабиле“

В Националния  археологически резерват "Кабиле" днес започва  Осмият годишен "Панаир на туристическите забавления и анимации". В три поредни дни  тук са предвидени  уникални атракции. Под надслов „Влез в историята“  те са част от програмата за празника на града. Най-раннобудните посетители имаха възможност да наблюдават танца на жриците,..

публикувано на 21.06.19 в 09:14

Зрелищни исторически възстановки в античния град "Кабиле" в петък

Античният град „Кабиле“ край Ямбол отново ще бъде арена на зрелищни исторически възстановки, привличащи хиляди посетители. От утре 21 юни, в три поредни дни археологическият резерват предлага уникални атракции, с които посетителите се пренасят в отминали времена, опознават бита, вярванията, бойните практики, модата, музиката, изобщо разнообразни..

публикувано на 20.06.19 в 15:45

Десет са претендентките за "Кралица на Бургас"

Общо 10 красиви млади дами влизат в надпревара за короната в конкурса „Кралица на Бургас“. Те са на възраст между 16 и 20 години, имат перфектни мерки и всяка от тях е убедена, че е достойна за титлата. Сред кандидатките тази година са чаровна блондинка от Математическата гимназия и студентка по журналистика. Всяка година конкурсът събира млади,..

публикувано на 20.06.19 в 11:49

Ден на отворените врати в детска ясла в Сливен

Детска ясла № 3 в Сливен организира макар и само за един час  Ден на отворени врати за бъдещи родители на 25 и 28 юни от 10:00 до 11:00 часа. В рамките на инициативата те ще се запознаят с режима, условията и атмосферата в детското заведение. Достъп ще имат само предварително записали се родители на тел. 0879599242 / 044 622 318. В посочените дни,..

публикувано на 19.06.19 в 14:30