70 преподаватели ще участват в международна конференция в БСУ

 Центърът по икономически и управленски науки към Бургаския свободен университет организира международна конференция на тема „Съвременни управленски практики X : Свързаност и регионално партньорство“. Десетото й юбилейно издание ще се проведе днес и утре  в сградата на университета  в партньорство с Община Бургас и с Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД.

.От 11.30 ч. е насрочена кръгла маса на тема „Инициативата Градове в действие към син растеж“ с участието на Община Бургас като партньор на конференцията.От 14 часа на Летище Бургас ще се проведе изнесена сесия, организирана от Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД.

В научния форум ще вземат участие над 70 университетски преподаватели от страната и от чужбина. Това  са представители на всички български висши училища, обучаващи в научната област Икономика: Софийския университет „Св. Климент Охридски“, УНСС, Стопанската академия „Д. А. Ценов“- Свищов, Икономическия университет - Варна и др.

Конференцията е свързана с работата по проект „ИРИСИ -индексиране на регионалната иновативна активност и интелигентната специализация“ по Фонд Научни изследвания и е със специалното участие на партньори по програма Еразъм+ на БСУ от Малайзия, Колумбия, Руска Федерация, Португалия, Полша, Украйна и др.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Министерството на туризма реализира инициативата „Денят за вас“

 Министерството на туризма ще реализира инициативата „Денят за вас“. Тя  ще започне с участието на община Бургас на 25 юни. Проектът предвижда в един ден през лятото всички музеи и други туристичеси обекти на територията на съответната община да са с вход свободен. Целта е по този начин да се привлекат повече посетители заради културно-историческите..

публикувано на 22.06.19 в 11:24

Бургаската Строителна гимназия награди ученици и родители

ПГСАГ "Кольо Фичето" - Бургас раздаде дипломите на своите зрелостници на тържествена церемония снощи. Церемонията се състоя на открито - в обновения и прекрасно озеленен от ученици и учители двор на гимназията, който вече се превръща в пространство не само за преминаване, а и за учене, практика и творчество на открито. За първи път..

публикувано на 21.06.19 в 12:27

Обучение по алтернативна физическа активност ще се проведе в БСУ

Обучение  по алтернативна физическа активност ще се проведе днес в БСУ.  Инициативата е част от общинската програма "Активни и здрави Бургас".Срещата  е насочена към специалисти в Предучилищна и начална училищна педагогика.Целта е   да се представят алтернативни и иновативни методи на физическа активност за деца и ученици на възраст между 3 и 10..

публикувано на 19.06.19 в 08:49

Седмокласниците се явяват на изпит по математика

Изпитът по математика за кандидат-гимназистите  започва в 9.00 часа. Той ще  се проведе  в учебните заведения, където са учили до момента учениците. Те ще имат 150 минути за решаване на задачите. Трябва да се пише с черен химикал и да се носи документ за самоличност и служебна бележка с входящ номер. Всеки изпитен материал ще съдържа уникален баркод...

публикувано на 19.06.19 в 08:42

В Бургас няма преписвачи на днешната матура

Няма нито един сигнал за преписване в област Бургас на матурите по български език и литература след 7 клас. Това каза за БНР Бургас Виолета Илиева, директор на Регионалното управление на образованието в Бургас. "Няма такива сигнали, няма регистрирани оплаквания за нулиране на писмена работа, за опит за преписване. Всичко е преминало..

публикувано на 17.06.19 в 12:51

3625 ученици от област Бургас се явяват на матурите след 7 клас

Вариант номер 1 бе изтеглен на днешната матура по български език и литература след 7 клас. 3625 ученици се явяват от област Бургас. Изпитът се провежда в две части, уточни Виолета Илиева, директор на Регионалното управление на образованието в Бургас.  "Първата част ще продължи 60 минути с 25 въпроса, от които повече със затворени отговори...

публикувано на 17.06.19 в 10:25

„Формулата на Тео” с прожекция довечера

Документалният филм „Формулата на Тео“, посветен на преподавателя по математика и физика Теодосий Теодосиев ще бъде представен днес в Бургас. Учителят от Казанлък ще присъства на прожекцията в Дома на Нефтохимика от 18.00 часа и ще отговаря на въпроси. Режисьор на филма е авторът на поредиците по БНТ „Умно село” и „Малки истории”..

публикувано на 14.06.19 в 14:29