Фотографът Радослав Първанов продължава с родолюбивия си проект

Търсят се 22 красиви момичета за "Аз съм Българка"

През 2020 година одобрените участнички ще бъдат снимани на красиви места в България

Търсят се 22 красиви момичета, които да се включат в третата част на проекта „Аз съм Българка“. Той се реализира от фотографа Радослав Първанов, който снима млади българки на забележителни места из страната. Началото е поставено през 2014 година, от тогава са реализирани  две части, две изложби, два филма, снимани са 50 момичета и 120 картини. Идеята продължава да се развива и за това е обявен нов кастинг:

„ Търсят се момичетата от 18 до 26 години, които са готови да облекат народна носия и да се включат в родолюбивата кауза. Важно е и отношението им към фолклора и историята ни! Търся млади позитивни хора, които са избрали да извървят своя път в България, стъпвайки на нашите традиции. С тях ще продължа да снимам красиви места в родината ни!“

До момента има десетки кандидатствали, сред тях все още няма момиче от Бургас, каза Радослав Първанов:

„ Много се надявам, чрез вас информацията да достигне до повече момичета във вашия регион и те да кандидатстват за участие в проекта, защото имам планове да покажа красотата на Странджа и черноморския регион.“

В предишните части на „Аз съм Българка“ се включиха две бургазлийки – Стефани Джунгурдян и Яна Пенчева. Първата представи красиви местности в Югоизточна България, а втората беше снимана в Созопол и Несебър.

Предварителният кастинг, които се осъществява чрез специална интернет платформа ще продължи до края на септември. След това до края на октомври ще се разглеждат кандидатурите и ще се вземе решение за избраните момичета. Снимките из България ще бъдат осъществени през следващата година.

повече може да чуете в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

11 нови стоянки за електрически велосипеди под наем

11 нови колонки за паркиране на електровелосипеди под наем постави Община Бургас на няколко места в града. Устройствата вече работят на велостоянките "Двете брези", на ул. "Никола Петков", в комплекс "Славейков", при Бургаския свободен университет и спортна зала "Бойчо Брънзов". В момента колонките за паркиране от този тип са 26, а на разположение на..

публикувано на 21.10.19 в 16:37
Северната крепостна стена на Деултум

Фрагменти от железни ризници и въоръжение откриха археолози на Деултум

Фрагменти от желязна ризница и останки от оръжия откриха археолозите при проучването на късноантичната крепостна стена на Деултум край Дебелт. Екипът се ръководи от доц. д-р Людмил Вагалински и проучва северната част на колонията от началото на октомври. Археолозите са разкрили североизточната ъглова кула. Тя е изградена през IV век, през..

публикувано на 21.10.19 в 14:17

Деца от ДГ "Раковина" се запознаха с особеностите на полицейската професия

Професията на полицая е сред най-разпознаваемите за възпитаниците от втора възрастова група на детска градина „Раковина". Това стана ясно след приключване на превантивното занимание „Полицай в класната стая”, протекло с участието на младши полицейски инспектор Петър Лазаров от Първо Районно управление – Бургас. Той запозна близо 20-те деца с..

публикувано на 21.10.19 в 13:52
Снимката е илюстративна

Деца учат тънкостите на тъкачеството в „Акве Калиде“

Майсторската работилничка "Арт-И-Факти" отново отваря врати на на 20 октомври в ТК "Акве Калиде". Днес от 11:00 до 13:00 ч. децата ще навлязат в тайните на българския занаят тъкачество. На истински дървени станчета те ще могат да си изтъкат текстилен елемент, използвайки совалка, кросно, нищелки и други инструменти. Под ръководството на майстор - тъкач..

обновено на 20.10.19 в 08:14

Малчугани от 5 детски градини показаха умения по грънчарство и декупаж

5 бургаски детски градини представиха своите умения по грънчарство и декупаж. Той се  проведе в ДГ "Звездица Зорница" по проект "Пълноценна подкрепа на предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение от община Бургас". Децата от градината домакин представиха колко са напреднали с грънчарството. ДГ "Веселушко" се изяви с..

публикувано на 18.10.19 в 16:34

18-годишната Симона Рачева беше избрана за Мис Сливен 2019

18-годишната Симона Рачева беше избрана за Мис Сливен 2019.  Церемонията се проведе снощи в зала „Сливен“.  В състезанието участваха 10 момичета от града под сините камъни. Титлата обаче беше спечелена от 18-годишната Симона Рачева.  Трета подгласничка на Мис Сливен стана 20-годишната Атанаска Маджарова. Втора подгласничка – 16-годишната Елинор..

публикувано на 18.10.19 в 08:11

В Бургас посрещнаха чудотворната икона „Св. Богородица Касперовская“ (СНИМКИ)

Чудотворната икона "Св. Богородица Касперовская" от град Ананиев - Украйна, бе изложена за поклонение в Бургас. От ранни зори пред храм "Св. св. Кирил и Методий" се извиха опашки от миряни, които искат да се поклонят пред светинята.  Вярващите могат да се докоснат до чудотворната икона  до събота - 19 октомври. След това тя ще бъде изложена в..

обновено на 17.10.19 в 13:45