Фотографът Радослав Първанов продължава с родолюбивия си проект

Търсят се 22 красиви момичета за "Аз съм Българка"

През 2020 година одобрените участнички ще бъдат снимани на красиви места в България

Търсят се 22 красиви момичета, които да се включат в третата част на проекта „Аз съм Българка“. Той се реализира от фотографа Радослав Първанов, който снима млади българки на забележителни места из страната. Началото е поставено през 2014 година, от тогава са реализирани  две части, две изложби, два филма, снимани са 50 момичета и 120 картини. Идеята продължава да се развива и за това е обявен нов кастинг:

„ Търсят се момичетата от 18 до 26 години, които са готови да облекат народна носия и да се включат в родолюбивата кауза. Важно е и отношението им към фолклора и историята ни! Търся млади позитивни хора, които са избрали да извървят своя път в България, стъпвайки на нашите традиции. С тях ще продължа да снимам красиви места в родината ни!“

До момента има десетки кандидатствали, сред тях все още няма момиче от Бургас, каза Радослав Първанов:

„ Много се надявам, чрез вас информацията да достигне до повече момичета във вашия регион и те да кандидатстват за участие в проекта, защото имам планове да покажа красотата на Странджа и черноморския регион.“

В предишните части на „Аз съм Българка“ се включиха две бургазлийки – Стефани Джунгурдян и Яна Пенчева. Първата представи красиви местности в Югоизточна България, а втората беше снимана в Созопол и Несебър.

Предварителният кастинг, които се осъществява чрез специална интернет платформа ще продължи до края на септември. След това до края на октомври ще се разглеждат кандидатурите и ще се вземе решение за избраните момичета. Снимките из България ще бъдат осъществени през следващата година.

повече може да чуете в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови придобивки за кучетата в община Несебър

Община Несебър извършва поетапно поставяне на специални кошчета за кучешки екскременти.  Към момента са закупени 50 броя, които се монтират на ключови места в новата и старата част на Несебър, жк „Черно море”, Свети Влас и Обзор. До края на месец юли ще бъдат разположени още 50 броя . В Несебър и Обзор са поставени и 2 броя вендинг машини..

публикувано на 24.06.19 в 12:22

С бране на билки и мълчана вода посрещаме Еньовден

С ритуал по бране на билки в община Малко Търново ще отбележат Еньовден. Той ще започне днес и ще продължи утре сутринта. За поредна година общината и читалище "Просвета", организират брането на билки. То ще премине в местността "Чадъра" край с. Стоилово. В 17 часа ще започне наливането на вода в пълно мълчание. По-късно ще започне събирането на..

публикувано на 23.06.19 в 13:53

Келтски игри и масажи на „Акве Калиде“ през уикенда

Келтски празници ще има събота и неделя на “Акве Калиде“ край Бургас. Програмата започва с представяне на келтската култура. Публиката ще има възможност да се включи в традиционни шотландска, ирландски и британски игри с имена като "Мързелива пръчка", "Обръщане на дърво", "Царевична дупка" и др. Келтската работилница ще провокира..

публикувано на 21.06.19 в 13:14

Гладиаторски битки от днес на „Кабиле“

В Националния  археологически резерват "Кабиле" днес започва  Осмият годишен "Панаир на туристическите забавления и анимации". В три поредни дни  тук са предвидени  уникални атракции. Под надслов „Влез в историята“  те са част от програмата за празника на града. Най-раннобудните посетители имаха възможност да наблюдават танца на жриците,..

публикувано на 21.06.19 в 09:14

Зрелищни исторически възстановки в античния град "Кабиле" в петък

Античният град „Кабиле“ край Ямбол отново ще бъде арена на зрелищни исторически възстановки, привличащи хиляди посетители. От утре 21 юни, в три поредни дни археологическият резерват предлага уникални атракции, с които посетителите се пренасят в отминали времена, опознават бита, вярванията, бойните практики, модата, музиката, изобщо разнообразни..

публикувано на 20.06.19 в 15:45

Десет са претендентките за "Кралица на Бургас"

Общо 10 красиви млади дами влизат в надпревара за короната в конкурса „Кралица на Бургас“. Те са на възраст между 16 и 20 години, имат перфектни мерки и всяка от тях е убедена, че е достойна за титлата. Сред кандидатките тази година са чаровна блондинка от Математическата гимназия и студентка по журналистика. Всяка година конкурсът събира млади,..

публикувано на 20.06.19 в 11:49

Ден на отворените врати в детска ясла в Сливен

Детска ясла № 3 в Сливен организира макар и само за един час  Ден на отворени врати за бъдещи родители на 25 и 28 юни от 10:00 до 11:00 часа. В рамките на инициативата те ще се запознаят с режима, условията и атмосферата в детското заведение. Достъп ще имат само предварително записали се родители на тел. 0879599242 / 044 622 318. В посочените дни,..

публикувано на 19.06.19 в 14:30