Провеждат тактическо учение с бойни стрелби на учебния полигон „Ново село“ днес

Снимката е илюстративна.
Снимка: Катя Чорова

Съвместни действия по отбрана и контра настъпление ще демонстрират международните военни формирования на полигона „Ново село“ пред министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Демонстрацията е в рамките на националното учение  с  участието на многонационални сили „Ответен удар 2019“. Отправена е и покана до министър-председателят Бойко Борисов, съобщават пресцентъра на Министерство на отбраната.

Военният министър Каракачанов и генерал Боцев ще наблюдават взаимодействието на многонационалните сили в единна операция по въздух и земя. В учението  с бойни стрелби на учебен полигон „Ново село“ в момента участват над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ. „Ответен удар 2019“ е част от серията национални и международни учения, провеждани през месеците май и юни  в Югоизточна Европа и Черноморския регион под ръководството и с подкрепата на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа. Целта  му е усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Пътят за Созопол отново е отворен за движение

Пътят за Созопол и Южното Черноморие вече е отворен, след като почти 2 часа движението беше ограничено заради пътен инцидент , а преминаването бе отклонено през с. Маринка - Ясна Поляна - Приморско. Кола и микробус с хранителни стоки пламнаха след катастрофа. Тя стана около 15.30 ч. на пътя Бургас - Созопол, непосредствено след кв. Крайморие. От..

публикувано на 24.06.19 в 17:21

20 години затвор за обир и убийство на възрастна жена

Съдът в Ямбол наложи 20 години „лишаване от свобода“ спрямо мъж от Ямбол. Той е подсъдим за това, че в началото на ноември 2016 година в с. Устрем, община Тополовград, област Хасково, е отнел  3 000 лева от 87-годишна жена. Той е употребил и сила с ръце и крак притискайки шията на жената, докато не счупил врата ѝ.  Мъжът е нанесъл множество юмруци..

публикувано на 24.06.19 в 16:41

Разследват група за трафик на мигранти

Най-голямата организирана престъпна група за трафик на мигранти се разследва в момента в Бургас, Ямбол и София. Тя е под ръководството на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ДАНС. В София и селища в Ямболско и Бургаско се извършват претърсвания, изземвания, разпити на свидетели. ,Действията са продължение на мащабната операция..

публикувано на 24.06.19 в 10:24

Прокуратурата възложи проверка на безопасността на плувни басейни и плажове

ВАП възложи проверка за законност за безопасността на услугите и изпълнението на здравните изисквания на плувни басейни, плажове и др. С посочените действия са ангажирани председателят на Комисията за защита на потребителите и главният държавен здравен инспектор /респ. регионалните здравни инспекции/, предвид правомощията за извършване на контрол и..

публикувано на 24.06.19 в 08:37

Катастрофа затвори пътя за граничния пункт Лесово, загинала е жена

Затворен е международният път за граничен пункт Лесово, заради тежка катастрофа близо до ямболските села Чарган и Козарево. Сблъскали са се тир с румънска регистрация и румънски бус. На място е загинала една жена, други петима пътници са настанени в Ямболската болница. Движението се отбива през Ямбол и Елхово.

публикувано на 23.06.19 в 15:27
Николай Димитров

Хаосът с наредбата за преместваемите обекти продължава, съдът отменя проведени процедури

Две процедури за избор на фирма за преместваема търговия паднаха в бургаския съд. Магистратите посочват, че жребият, по който комисията избира печеливш, не е регламентиран като опция. Общо четири са заведените дела, за две вече има идентични решения, чакат се и оттсналите две. Съдът връща преписките именно към териториалните дирекции,..

публикувано на 21.06.19 в 16:39

Отвориха АМ "Тракия" за движение

АМ "Тракия", в района на 321 км., вече е отворена за движение, информират от полицията. Причина за ограничението бяха тежки катастрофи. Двама души са загинали при край Българово-семейство от Пловдив, жената е на 76 год., а мъжът, който е и водач на автомобила, е на 79 години. По информация на полицията става дума за две катастрофи с по два..

публикувано на 21.06.19 в 15:20