България ще охранява въздушното пространство на Северна Македония

Снимка: МС

 България ще охранява въздушното пространство на Северна Македония, когато закупи самолетите F-16, обяви  Бойко Борисов на полигона „Ново село“, цитирайки разговор с премиера на съседната държава Зоран Заев. Премиерът заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев наблюдава многонационалното учение на сухопътните войски „Ответен удар 2019“, в което участват 800 военнослужещи от България, САЩ, Гърция, Албания и Северна Македония.

Пред министър-председателя Бойко Борисов бяха демонстрирани действия по отбрана и контра настъпление на жива сила и техника. Той коментира 

 В България всички идват на учение. Другите държави ги прескачат в България абсолютно всички идват. В тези занятия се създава бойно другарство.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че в момента се прави ремонт на танковете Т-72:

Тринадесет танка Т-72 се ремонтират и то в „Терем“. Всяка година има план за възстановяването им.

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев съобщи, че Сухопътни войски започват модернизация на бронетанковата техника и артилерийските ракетни системи:

На БМП 1 започваме модернизация и на него да правим. Също така на артилерийските системи, най-вече на „Град“.

Той каза още, че очаква следващата седмица да тръгне проектът за модернизация на Сухопътните войски, а процедурата по избор на изпълнител на корабите на Военноморските сили да приключи до края на тази седмица. ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Средец осигурява достъпна среда за хора с увреждания

Община Средец ще осигури достъпна среда за хора с увреждания в сградата на Читалище "Пробуда - 1897".  6 600 лева са осигурени за закупуване на гъсеничен стълбищен подемник по проект, финансиран от Агенция за хората с увреждания към Министерство на труда и социалната политика.  Договорът е подписан на 14-ти октомври 2019 г. и ще бъде изпълнен в..

публикувано на 21.10.19 в 11:34

Нови паркинги и по-ниски данъци искат в Созопол

Созопол в навечерието на местните избори изглежда тих и смълчан. Единствено плакати по останалите малко търговски обекти напомнят, че тук ще има избори, въпреки големия брой от кандидати за кметове - шестима. Какви проблеми трябва да бъдат разрешени и как протича кампанията,  това попитахме местните хора: Най-належащите проблеми са чистотата,..

публикувано на 21.10.19 в 09:12

Ремонт спира движението на тежкотоварни автомобили по пътя Обзор - Слънчев бряг

От днес се забранява  преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т по пътя Обзор – Слънчев бряг. Причината са  извършване на ремонтни дейности на водосток при 185-ти км., съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Предвижда се ремонтът..

обновено на 21.10.19 в 08:30

Министър иска промяна в закона за читалищата

Промяна в Закона за читалищата е необходим и ще бъде направен, това заяви пред БНР в Сливен министъра на културата Боил Банов. Той коментира, че трябва да има яснота при финансирането им и да се дават средства на тези, читалища, които развиват реална дейност. Стоян Радев с още информация по темата. Министър Банов съобщи, че промените вече..

публикувано на 20.10.19 в 08:11

В Ямбол започна почистването на бетонираното корито на река Тунджа

В ход са същинските дейности по почистването на бетонираното корито на река Тунджа в рамките на град Ямбол. Водата бе спряна и източена в началото на седмицата и с помощта на специално ангажирани екипи рибата бе изловена и прехвърлена в съседния ръкав на реката. Всички дейности по източването на водата и улавянето на рибата бяха осъществени със..

публикувано на 19.10.19 в 15:58

"Походът за свобода" премина и през Бургас (ГАЛЕРИЯ)

За шеста поредна година в Бургас се състоя "Поход за свобода"  демонстрация в подкрепа на борбата с трафика на хора. Целта е чрез него да се обърне вниманието на хората за търговията с човешки животи у нас. Провежда се по повод 18 октомври - денят за борба с трафика на хора, каза за БНР Бургас Росица Янева от местната комисия за борба с това..

публикувано на 19.10.19 в 14:11

Мъглата се вдигна, слънчево време след обяд (ОБНОВЕНА)

По-рано тази сутрин видимостта на места достигаше до 50 метра заради мъгла, а пътищата преобладаващо мокри. Това съобщиха от областно "Пътно управление".  Заради намалената видимост бяха  затворени за маневриране пристанищата в Бургас. Те вече са отворени за извършване на нормалната дейност, информират от  Държавно предприятие "Пристанищна..

обновено на 19.10.19 в 09:24