След сигнал на две национални телевизии, запечатаха „RN медия груп“

| обновено на 13.06.19 в 17:34

Заради драстично нарушаване на авторските и сродни права на 2 национални телевизии, с разрешение на Районния съд в Бургас, полиция претърсва и изземва компютри, техника и документи от офисите на кабелния оператор „RN медия груп“. Действията се извършват под наблюдението на прокуратурата и служители от „Киберсигурност“ към ГДБОП и с логистичната подкрепа на Европол, НАП и КРС.

В 10 часа тази сутрин, малко преди новинарската емисия на бургаския кабелен оператор,  районен прокурор, полиция и служители на ГДБОП започнаха претърсване в централния офис на телевизия RN и абонатна станция. Срещу кабелния оператор е образувано досъдебно производство още през септември миналата година, каза говорителят на Апелативната прокуратура Йовита Григорова:
"Случаят касае драстични нарушения на авторските и сродните права на две национални телевизии. На лице са доказателства за причиняване на значителни финансови щети в размер на няколко милиона лева. Те първа предстоят назначаването на сложни експертизи, които ще установят конкретния размер на причинените щети. Възможно е да се стигне и до по-тежка квалификация на извършеното престъпление."

В отговор собственикът на „RN медия груп“ Георги Стоянов заяви:
"BTV и Nova сами са избрали да бъдат със статут "must carry", т.е. да бъдат задължителни за разпространение от всички видове телевизионни платформи. При условие, че те са задължителни, няма как да бъдат и платени."

Утре  Върховната касационна прокуратура се очаква да оповести още данни по този случай.

Свързани новини

Акция на ГДБОП в бургаската RN

ГДБОП провеждат специализирана акция в момента в бургаския оператор RN.  Криминалистите са влезли в офиса на медията тази сутрин, а жандармеристи охраняват входа и не допускат външни в сградата. По непотвърдена информация акцията е..

обновено на 13.06.19 в 17:33
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ралф Сундберг

12 хиляди лева получи камериерката ритната от швед преди две години

12 хил.лева обезщетение получи камериерката Диана Петкова, която преди 2 години беше ритната в главата от шведския гражданин Ралф Сундберг. Решението за изплащане на обезщетение е на Бургаския апелативен съд и не е обжалвано. Първоначалният иск на..

публикувано на 23.07.19 в 16:41

Тежка катастрофа на пътя Бургас – Средец, има загинал (обновена)

Тежка катастрофа, между шест автомобила, е станала преди минути на пътя от Бургас към Средец, след базата на „Щрабаг“. Един мъж е загинал при инцидента. Отсечката е затворена, обходният маршрут е Горно езерово – Черни връх – Средец...

обновено на 23.07.19 в 16:13

Всеки вторник ще заседава областната епизоотична комисия в Сливен

Областният управител  на Сливен Чавдар Божурски разпореди проверките, свързани с превенцията и контрола срещу разпространението на африканската чума по свинете /АЧС/, да се извършват от съвместни екипи на ОДБХ и ОД на МВР.. Целта на съвместните екипи е..

публикувано на 23.07.19 в 15:19

Издирван за финансови измами в Залцбург е задържан в Слънчев бряг

Задържаният за финансови измами по искане на австрийските съдебни власти Иван Георгиев поиска да му бъде назначен служебен австрийски адвокат, който да помага на защитата му в България. Той е бил задържан на 19 юли в Слънчев бряг след европейска..

публикувано на 23.07.19 в 14:30

Мотоциклетист от Босна и Херцеговина пострада при катастрофа по пътя Бургас - Карнобат

33- годишен мотоциклетист от Босна и Херцеговина е пострадал при катастрофа по пътя между Бургас и Карнобат, съобщиха от полицията. Причината е, че 29-годишен шофьор на товарен автомобил от Ямбол е предприел изпреварване, преди да се увери, че не е..

публикувано на 23.07.19 в 09:25

Пешеходец е с опасност за живота след като е блъснат от 85-годишен шофьор

47-годишен мъж от пловдивското село Калояново е опасност за живота след като е блъснат на пътя между Слънчев бряг и село Кошарица в района на вилна зона „Чолакова чешма“, съобщиха от полицията. Шофьорът на автомобила, който го е блъснал е 85 годишен..

публикувано на 23.07.19 в 08:35

Повишен риск от пожари в Ямболско

За повишен риск от пожари, след прибирането на зърнената реколта,предупреждават от Ямболската община "Тунджа". Опасността нараства и внаселените места, заради сухата растителност в изоставени дворове. Повече от 350 дка пшеница са изгорели преди дни в..

публикувано на 22.07.19 в 15:49