Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балканският фестивал на изкуствата започва в Карнобат

Снимка: Община Карнобат

Над 600 танцьори, певци и артисти от България, Македония, Румъния, Черна гора и Босна и Херцеговина  ще участват в шестото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат. От 14 до 16 юни градът ще се превърне в сцена за ценителите и почитателите на фолклорни песни, танци и обичаи от Балканите, съобщиха от Община Карнобат. Програмата днес включва парад на всички участници, концерт на български и чуждестранни изпълнители, а кулминация ще поставят тържествената заря и голямото празнично хоро под мотото „Всички на хорото“.

Фестивалните дни съвпадат и с Четиринадесетия национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“, в който зрителите ще видят надпяване на индивидуални и групови изпълнители и надсвирване на сватбарски оркестри, както и танцов конкурс за любителски състави „Общи корени“.

По време на Балканския фестивал ще се проведе и 13-ото издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle, а победителят получава право на участие  в Световното по бийтбокс в Берлин през 2020 г. Очакванията към участниците в „Брейкденс Карнобатъл 2019“  са изключително големи.

Замислен като тържество на фолклорните песни и танци Балканският фестивал на изкуствата и тази година ще даде възможности за изява на артистични таланти и виртуози в много различни сфери.

Жителите и гостите на Карнобат ще могат да видят и впечатляващо барман шоу с уъркшоп за приготвяне на коктейли, многобройни стрийт арт прояви, детска лаборатория за химически експерименти и разбира се завладяващи концерти на популярни изпълнители от всякакви музикални стилове.

Програма на фестивала:

14 юни, петък, пл."Трети март"

17:30 часа, алея до община Карнобат -Уъркшоп с колела. Състезатели по байк ще направят демонстрация с колела и ще покажат на децата как да преодоляват препятствия в градски условия. Важно: Желаещите да участват да са с велосипеди

18:30 часа - Бийтбокс уъркшоп. Бийтбокс звездата Пе4енката ще представи техники и уроци по бийтбокс.

19:30 часа - Парад на участниците

20:00 часа - Официално откриване на Балкански фестивал на изкуствата 2019

Концерт "Добре дошли на КарнобатФест"

Активности - Градски парк

20:00 часа - The Official Bulgarian Beatbox Battle/предварителни елиминации

21:00 часа -"Beat it" финал

Карнобатски панаир -15:00 часа

15 юни, събота

Активности пл."Трети март"

10:30 часа - Зумба за деца

11:00 часа - "КарнобатФест за децата". Детско шоу с Ники Станоев, един от най-добрите български актьори и комици, който ще представи специално подготвено за фестивала на Карнобат детско шоу с приказки и забавления за малчуганите.

12:00 часа - "КарнобатФест танцува", концерти на участниците

17.00 часа - II-ри танцов конкурс "Общи корени"

Активности Градски парк

11:00 часа - Конкурс "С песните на Стайка Гьокова - надсвирване на сватбарски оркестри

10:00 часа -Детско ателие млад археолог "Да намерим и сглобим"

11:00 часа - Кулинарни работилници "От вкусните ръце на баба". Самодейци от чита-лищата в селата: Искра, Венец, Хаджиите, Крумово градище, Сърнево, Церковски, Сан Стефано, Черково, Добриново, Деветак и ПК"Тракия" Карнобат ще приготвят, по стари рецепти кулинарни вкусотии.

15:00 часа - 25 Years of Nasimo: Sketchbook" - популярният графити артист Nasimo представяне книгата си

16:00 часа - Кънки с "Дизастър". Инструкторите от училището за кънки "Дизастър" ще проведат уроци за каране на кънки. Ще осигурят на децата кънки, забавления на открито и много усмивки.

16:00 часа - "Брейкденс Карнобатъл 2019"

20:00 часа - Концерт на група "Ъпсурт"

21:00 часа - Огнено шоу

21:30 часа - Дрифт шоу

23:00 часа - Киновечер, "Бензин"

Карнобатски панаир -през целия ден

16 юни, неделя Активности пл."Трети март"

10:00 часа - Национален конкурс "С песните на Стайка Гьокова"

18:00 часа - Награждаване и официално закриване на Балкански фестивал на изкуствата

Активности Градски парк

10:30 часа - Fun Lab, лаборатория за експерименти. Заедно с професорите от ХТИ София ще създадем на сцената на Карнобат истинска лаборатория за експерименти.

11:00 часа - "Здравей, Карнобат", концерт на български и чужди групи, с участието на Пирина Христова и Антон Гюров от "Гласът на България 2019"

17:00 часа - Мaster BARman. Бармани ще жонглират с бутилки и ще ни покажат какво означава флеър шоу! Барманите ще направят и уъркшоп на тема "Как се правят коктейли?"

19:30 часа - "До нови срещи Карнобат", концерт на Никеца и Тино от "Гласът на България - 2019" и етно бас бандата Dashe

Карнобатски панаир -през целия ден


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Кралица на красотата" в бургаския театър под режисурата на Боил Банов

Бившият министър на културата Боил Банов режисира "Кралица на красотата" в бургаския театър. Спектакълът е по текст на Мартин Макдона. Премиерата е от 19 часа в камерната зала. Боил Банов е ученик на Борислав Чакринов. Така се е родила идеята за поставянето на пиесата на ирландския драматург „Бившата мис на малкия град“ в бургаския..

обновено на 16.04.24 в 11:19

Първото издание на конкурса "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе в Бургас

Първото издание на музикалния конкурс  "Фредерик Франсоа Шопен" ще се проведе на 25 и 26 април от 17.00  до 20.00 часа в Културния център “Морско казино” в Бургас, съобщават от Общината.  Целта е да се даде възможност на всички участници да представят уменията си и да обменят практическа информация в областта на музиката.  Събитието се организира от..

публикувано на 16.04.24 в 11:16

Излъчват документалния филм "Директна цел - България" в Бургас

Документалният филм „Директна цел – България“ ще бъде излъчен тази вечер от 19 часа в Културен дом НХК, съобщи община Бургас. Той проследява защитата на българските небе и земя по време на Балканската, Първата и Втората световна война (1912 г. до 1945 г.), като акцентира на англо-американските бомбардировки през Втората световна война...

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Участници от цял свят идват за балетния конкурс “Сара-Нора Прима“

Балетисти от цял свят идват за второто издание на международния балетен конкурс “Сара-Нора Прима“, който ще се проведе от 1-ви до 6-и юли на сцената на Бургаската опера. Записването вече започна и до тук има голям интерес, коментира  създателят на балетния форум – прима балерината и дългогодишен художествен ръководител на Националния ни балет..

обновено на 15.04.24 в 11:15

Kris Gran събира „Две сърца“ в ново видео

публикувано на 14.04.24 в 15:00

Костадин Михайлов със самостоятелен концерт по време на конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Странджанският народен певец от с. Бродилово, община Царево Костадин Михайлов представи самостоятелен концерт с оркестър от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф.Асен Диамандиев" град Пловдив с диригент д-р Николай Гурбанов. Изпълнителят представи  песни от новия си музикален албум "Песни от Странджа ".  Концертът се..

публикувано на 14.04.24 в 10:14

Играят "Трите прасенца" в Бургаския куклен театър

Спектакълът "Трите прасенца" ще бъде представен днес в залата на Кукления театър в Бургас.  И тази приказка започва с „Имало едно време…“, защото истинските приказки нито си помнят времето, нито пък кой ги е измислил, но въпреки това се разказват и до днес. Те и затова са истински, защото майсторски са измислени. Историята за трите малки..

публикувано на 14.04.24 в 08:00