„Формулата на Тео” с прожекция довечера

Документалният филм „Формулата на Тео“, посветен на преподавателя по математика и физика Теодосий Теодосиев ще бъде представен днес в Бургас. Учителят от Казанлък ще присъства на прожекцията в Дома на Нефтохимика от 18.00 часа и ще отговаря на въпроси.

Режисьор на филма е авторът на поредиците по БНТ „Умно село” и „Малки истории” Николай Василев. Той проследява две години от живота на Теодосиев и отдадеността на неговата мисия-да създава мислещи хора.

„Не беше лесно. Той е много своенравен, но именно това го е съхранило. Останахме верни на самия Тео с духа на филма. Показваме неговият уникален метод за създаването на силов интелект”, каза режисьорът. По думите му филмът се е превърнал в явление, защото е показал, че един учител може да бъде вдъхновение. „Формулата на Тео" доказва, че  една светла личност може да одухотвори институцията на учителството. Документалният филм докосва публиката и вече има покани от българските общности в чужбина, където да бъде показан, уточнява Николай Василев.

Билети за прожекцията в Бургас могат да се купят от касата до Часовника.


ВИЖТЕ ОЩЕ

2000 бургаски първокласници с кабинети по "Първокласно начало"

Всички 2000  бургаски първокласници бяха посрещнати днес на първия учебен ден в изцяло обновени и модерно оборудвани кабинети. Пълната промяна обхвана близо 100 класни стаи на територията на цялата община. Мащабната реконструкция и промяна на интериора е част от проекта  "Първокласно начало" , който предвижда и въвеждането на нови форми на работа в..

публикувано на 16.09.19 в 14:17

Гимназията по строителство "Кольо Фичето" преминава на едносменен режим

ПГСАГ "Кольо Фичето" отвори нови класни стаи, преминава към едносменен режим За първи път от тази учебна година в гимназията учениците няма да променят смените си. Класовете от 8-ми до 10-ти цяла година ще бъдат само първа смяна, а 11-ти и 12-ти - само втора. Това е подготовка към постепенното преминаване изцяло в едносменен режим за..

публикувано на 16.09.19 в 13:21

Библиотеката на ОУ"Ал.Г.Коджакафалията" вече има книжен и аудио формат на "Приказни истории с БНР Бургас" (ГАЛЕРИЯ)

Над 20 са авторите от основно училище „Александър Георгиев - Коджакафалията“, които  участваха в конкурса на БНР Бургас. Днес,  учебното заведение в първия учебен ден получи от медията  книжен и аудио формат на „Приказни истории с БНР Бургас“.  За трета поредна година първият училищен звънец огласи двора на основно училище „Александър Георгиев-..

публикувано на 16.09.19 в 12:54

Сензорна стая отваря врати в ОУ "Петко Рачев Славейков"

Сензорна стая отваря врати на 17 септември  в бургаското основно училище "Петко Рачев Славейков". Тя ще обслужва деца със специални потребности. Средствата за изграждането й са събирани през миналата учебна година чрез благотворителни прояви под патронажа на Училищното настоятелство и с участието на цялата училищна общност - традиционния..

публикувано на 16.09.19 в 11:18

Вижте кой пише историите с БНР Бургас в училище "Васил Априлов"

Създателите на съвременни истории, най- младите ни разказвачи. Срещата ни с тях в училище „Васил Априлов“ е вълнуваща на старта на учебната година. Как копривата стана бодлива разказва Михаела Димитрова, към силата и смисъла на мечтите ни повежда Магдалена Христова, Анна Халачева  разказва за една вече сбъдната мечта, а срещата с..

публикувано на 16.09.19 в 10:24

Започва учебната година в новия медицински факултет в Бургас

40 студенти на Факултета по медицина на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас ще получат своите студентски книжки днес, когато официално ще бъде открита учебната година. На церемонията ще присъства кметът Димитър Николов. Създали сме най-добрите условия, каза той „Учебната програма към този факултет в момента е на най-високо ниво..

публикувано на 16.09.19 в 08:49
Снимката е илюстративна.

Над 3 600 първокласници в област Бургас влизат в клас днес

41 иновативни училища откриват новата учебната година в Бургаска област. След София, Бургас е на второ място в страната по създаването на иновативни учебни заведения. 3 620 са първокласниците в цялата област, а в община Бургас те ще влязат в ремонтирани, модерно обзаведени и оборудвани класни стаи. 2 200 са първокласниците в община Бургас. От..

публикувано на 16.09.19 в 08:24