„Формулата на Тео” с прожекция довечера

Документалният филм „Формулата на Тео“, посветен на преподавателя по математика и физика Теодосий Теодосиев ще бъде представен днес в Бургас. Учителят от Казанлък ще присъства на прожекцията в Дома на Нефтохимика от 18.00 часа и ще отговаря на въпроси.

Режисьор на филма е авторът на поредиците по БНТ „Умно село” и „Малки истории” Николай Василев. Той проследява две години от живота на Теодосиев и отдадеността на неговата мисия-да създава мислещи хора.

„Не беше лесно. Той е много своенравен, но именно това го е съхранило. Останахме верни на самия Тео с духа на филма. Показваме неговият уникален метод за създаването на силов интелект”, каза режисьорът. По думите му филмът се е превърнал в явление, защото е показал, че един учител може да бъде вдъхновение. „Формулата на Тео" доказва, че  една светла личност може да одухотвори институцията на учителството. Документалният филм докосва публиката и вече има покани от българските общности в чужбина, където да бъде показан, уточнява Николай Василев.

Билети за прожекцията в Бургас могат да се купят от касата до Часовника.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Елетротехникумът с нов корпус, обучават в него бъдещи IT-специалисти

Бъдещи IT-специалисти се обучават в новия корпус на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ в Бургас. Там днес се проведе и обучителен семинар с бургаски преподаватели по физика на учителя Теодосий Теодосиев – Тео. С него се срещна кметът Димитър Николов, който разгледа и обособените нови кабинети и..

публикувано на 19.09.19 в 14:49

Кампанията “Виждам те. Виждаш ме.” се проведе в бургаската гимназията по автотранспорт

Обучение по международната програма “Виждам те. Виждаш ме.” се проведе в бургаската гимназията по автотранспорт.Темата е „Безопасна интеракция между велосипедистите и камионите на пътя“. Организатори са от най –голямата транспортна компания в България, които избраха тази година да стартират от Бургас.Репортаж на Мария Стефанова...

публикувано на 19.09.19 в 14:32

С демонстрации по химия и физика ученици от квартал Банево се включват в Европейската нощ на учените

За трети пореден път учениците от клуб "Млад учен", с ръководител Недялка Недялкова, ще участват в Европейската нощ на учените. Събитието ще премине при вход свободен на 27 септември, от 14.00 до 14.30 часа в сградата на ОУ "Иван Вазов" в бургаския квартал Банево. Те ще представят научни опити в областта на физиката и химията. Целта на тези..

публикувано на 18.09.19 в 11:31

Нова сензорна стая за деца с аутизъм бе открита в Бургас

Сензорна стая за деца със специални образоватени потребности беше открита в основно училище „Петко Рачев Славейков“ в Бургас. Това е единствената училищна сензорна стая в региона. 16 деца от 2-и до 7-ми клас ще се възползват от специализираните уреди, за да могат да водят пълноценен начин на живот.  3 000 лв са събрани от различни инициативи на..

публикувано на 18.09.19 в 11:29

Световноизвестни математици изнасят лекции в Бургас

Председателят на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание доктор Вен Хсиен Сун и Ренард Ерик Чуа от Филипините идват в Бургас, за да водят специализиран курс по математика с практическа насоченост. Двамата математици ще преподават в четири бургаски училища - Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, ППМГ..

публикувано на 17.09.19 в 11:52

Сензорна стая отваря врати в ОУ "Петко Рачев Славейков"

Сензорна стая отваря врати на 17 септември в бургаското основно училище "Петко Рачев Славейков". Тя ще обслужва деца със специални потребности. Средствата за изграждането й са събирани през миналата учебна година чрез благотворителни прояви под патронажа на Училищното настоятелство и с участието на цялата училищна общност - традиционния есенен..

обновено на 17.09.19 в 08:11

Откриха тържествено учебната година и в затворническото общежитие в Дебелт

С песни, стихотворения, водосвет, посаждане на дръвче и много ръкопляскания, така започна новата учебна година за лишените от свобода в най – модерното затворническо общежитие в страната, което беше открито преди малко повече от 2 години. „107 са лишените от свобода, две паралелки има в основния корпус на бургаския затвор, те са 1 и 2..

публикувано на 16.09.19 в 17:40