Бургаските социалисти с призив Корнелия Нинова да оттегли оставката си

| обновено на 16.06.19 в 12:14

30 социалисти от бургаска област участват в конгреса на БСП днес. Един от основните му акценти ще бъде кой ще оглави партията. Бургаският депутат Николай Тишев гостува в предаването "Ден до пладне" ден преди бургаската група да отпътува за София.850 се очакват да бъдат делагите на форума.

Аз се надявам, да не бъде чак толкова драматичен този конгрес, защото след драматични конгреси последствията не са били положителни както за партията, така и за държавата.Надявам се, да оставим емоциите вкъщи и на конгреса да вземем решения,които са в полза на партията  и на структурите по места.

В седмицата преди конгреса бургаските социалисти обсъдиха подадената оставка и в специална позиция призоваха Корнелия Нинова да я оттегли. Структурите в Айтос и Сунгурларе, а и на други места, също са декларирали това си желание.В момента не е време да правим вътрешнопартийни избори, уточни Тишев:

Първо, при нас е специфична обстановката, защото юли, август, по морето  черноморските общини много трудно могат да направят каквото и да е организационно усилие в този летен сезон. Второ, ние през този период трябва да се подготвим, трябва да издигаме номинации, да правим конференции, да избираме кандидати за кметове, за общински съветници.Няма как вътрешнопартийната кампания и номинирането на кандидати да вървят успоредно. Ясно е, че единият процес ще пречи на другия,най-вероятно двата взаимно ще си пречат.Моите очаквания са на конгреса да вземем Соломоновско решение. Ако трябва да изразя лично мнение, най-добре е конгресът да гласува вот на доверие към Корнелия Нинова,защото Нинова е добре приета и отношението към нея от масата социалисти е изключително добро.Има определени противоречия в Националния съвет, но това винаги е било така.Това донякъде е добре, трябва да има градивна критика.Във всека една организация трябва да има някой, който да посочва слабостите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Владимир Павлов от ПП "Възраждане" ще се кандидатира за кмет на Бургас

Владимир Павлов от партия "Възраждане" ще се кандидатира за кмет на Бургас. Той ще бъде и първи в листата за общински съветници. В нея ще присъстват 51 кандидати, чиято подредба ще стане ясна преди регистрацията. Поне в три общини в областта "Възраждане" ще издигне кандидати за кметове.Там най-вероятно ще има коалиционни споразумения.  Балотаж..

публикувано на 23.07.19 в 13:19

Представят в поредица от срещи новите мерки по Програмата за морско дело и рибарство (ОБНОВЕНА)

Новите мерки по Програмата за морско дело и рибарство бяха представени в Поморие. Това е първата информационна среща с представители на ресорното министерство, от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, и от риболовния бранш.  Част от новите мерки в програмния период до 2020 година са свързани с Аквакултури, осигуряващи екологични..

обновено на 22.07.19 в 15:43

Николай Тишев е кандидатът на БСП за кмет на Бургас

Николай Тишев е кандидатът на БСП в надпреварата за кмет на Бургас. Това обявиха преди минути на Общинската конференция на Столетницата. "Първо искам да благодаря на тези, които участваха в избора. Вярвам, че няма да ги разочаровам. Тръгваме за успех. От тук нататък по-малко приказки, повече дела. Нашите приоритети са да има повече работни места в..

публикувано на 20.07.19 в 16:33

Николай Тишев и Димитър Стоянов са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас

Двама народни представители са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас. Социалистите ще трябва да избират между кандидатурите на Николай Тишев и Димитър Стоянов утре по време на общинската конференция на партията. 52 –ма кандидати ще спорят за 35 места в листата за общински съветници на местния вот. „Има предложение конференцията да..

публикувано на 19.07.19 в 15:32

Коалиция "Заедно за Сливен" влиза в надпреварата за местните избори през октомври

Лявоцентристката местна коалиция „Заедно за Сливен“ направи заявка за местните избори през октомври. В нея влизат Движение „Заедно“, партия на „Зелените“ и партия „Народ“. Коалиционните партньори обявиха, че в момента водят разговори с няколко души, за определяне на обща кандидат-кметска номинация. Коалицията ще търси още партньори, като целта е до..

публикувано на 19.07.19 в 15:07

Искаме да се запази гласуването с машини, казват бургазлии

Премахването на машинното гласуване ще улесни манипулирането на изборния вот, смятат мнозинството от анкетираните бургазлии. По-голямата част от тях биха искали да се запази възможността да гласуват с машини. "След като машините са бъдещето, ще се науча и ще гласувам ..." "По този начин се избягва всякаква фалшификация на  документи... И..

публикувано на 12.07.19 в 14:40

Площадът в село Горица ще носи името на Димитър Майски

На своето редовно заседание Общинският съвет в Поморие единодушно прие предложението на кмета Иван Алексиев площадът пред кметството в с. Горица да носи името на Димитър Майски – бивш кмет на селото. Идеята за именуването на площада възникна по време на тържественото  откриване на паметна плоча на Димитър Майски . Димитър Майски има основен принос за..

публикувано на 11.07.19 в 17:21