Станислав Добрев: Нямам нищо общо с промяната на уличната регулация във „Василико“

Снимка: strandja.wixsite.com

По повод статия на БНР – Бургас „Общинските съветници в Царево - в дебат за улица, вкарана в частен имот“, с нас се свърза цитираният в нея общиски съветник Станислав Добрев, който пожела да внесе яснота по документа, който е издал и по този, който е гласуван на сесия в Царево.

Публикуваме неговата позиция без редакторска намеса:

„Към разгледаната докладна записка №903/02.05.2019г., въпросната комбинирана скица няма никакво отношение и не е част от документите придружаващи докладната записка. Точно обратното: вносител на ДЗ 903 от 02.05.2019г. е Кмета на Община Царево и именно по негово предложение част от улична регулация, с осови точки с номера 52,41,40,39 и 38, се придава към частен имот с идентификатор 48619.505.452. Проекта за изменение на уличната регулация не е изработено от мен, на него не фигурира моето име, нито стои моя подпис и печат.

Какво представлява комбинирана скица:

Комбинираната скица показва как са се е движела конфигурацията на даден имот в различните устройствени планове назад във времето. Каква е била неговата конфигурация и площ във всеки действащ за времето си кадастрален или регулационен план. Информацията която се отразява е официална и е извлечена от плановете, съхраняващи се в общинската администрация.

Комбинираната скица не може да променя регулацията. Тя не може да променя  границите и формата на поземлените имоти. Комбинираната скица не поставя или лигитимира никого в собственост. Тя не е документ с който се изповядват сделки. Комбинираната скица дава информация на база на документи. В тази връзка твърденията, че на база такава скица някой е щял да стане собственик на имот са абсолютно неверни и невъзможни. Данните в изработената от мен комбинирана скица са верни и неоспорими.

Може би ще Ви стане по-интересно ако вникнете в същността на докладна записка 903/02.05.2019г. Именно там може да прочетете мотивите, с които кмета на община Царево, предлага на Общински съвет, част от улица (публична общинска собственост) да се придаде към частен имот“

*заглавието е редакционно


ВИЖТЕ ОЩЕ

Слушател на БНР Бургас сигнализира за гейзер, който не спира да тече от сутринта до КАТ

Гейзерът е започнал да наводнява едното платно, близо до кръговото кръстовище до КАТ още от 6:30  часа тази сутрин, сигнализира наш слушател. По думите ѝ към момента промяна на ситуацията няма: "Още сутринта минахме и го видяхме  този теч. Той на кръговото до КАП преди моста, в посока ВХТИ. И двете пътни ленти вече са наводнени, а водата продължава..

публикувано на 24.08.19 в 16:39

И Несебър посрещна пчелари от цялата страна

За осемнадесета поредна година в  Несебър  започна  традиционният фестивал на меда. Тази година в него участват около 20 пчелари от цялата страна. Пространството около пл. „Месамбрия“ в старинния град отново е изпълнено с   производители на качествени продукти от природния елексир – асортиментът включва както традиционни медни изкушения,..

публикувано на 24.08.19 в 15:05

Започва набирането на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда

Министерство на труда и социалната политика обяви началото на кампания за набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. По нея може да се кандидатства в две направления: * За изграждането на достъпна среда за хора с увреждания в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства; * За..

публикувано на 24.08.19 в 14:18
червен флаг

Петър Русев: Червен флаг, дънни ями и вълнение са повод плажуващите да бъдат внимателни днес на бургаския плаж (ОБНОВЕНА)

Между 50 и 100 хиляди души се очакват до края на деня по бургаския плаж. Това каза за БНР Бургас спасителят Петър Русев. Мъртво вълнение няма, но вятърът е образувал дънни ями: "Забранено е използването на надуваеми предмети. Децата задължително влизат с придружител, но само на 1 метър от брега, а за възрастните само до кръста...

публикувано на 24.08.19 в 14:01

През целия съботен ден улица "Конт Андрованти" ще бъде затворена

В Бургас улица "Конт Андрованти" ще бъде затворена за движение на превозни средства днес, съобщават от общината.  Ограничението ще важи до 20:00 часа, а  се налага заради извършването на товаро-разноварни дейности на ул. "Тракийска".

публикувано на 24.08.19 в 09:01

След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в Ямбол

Членовете на Областната епизоотична комисия, под председателството на областния управител Димитър Иванов, разгледаха и приеха подписаните от кметовете, кметските наместници и ветеринарните лекари списъци на стопаните в 20 километровата санитарна зона на територията на област Ямбол, които доброволно заколиха домашните си прасета, във връзка с..

публикувано на 23.08.19 в 17:00

"Булевард Демокрация" - на 23 август

Цунами залива Бургаския залив! Няколкометрови вълни – убийци дебнат по крайбрежието! Мъртвото вълнение дебне за нови жертви! Такива заглавия спокойно можете да очаквате през тези дни, вещайки ужас по нашите плажове. А нормалното природно явление може да си отмине също толкова нормално без паника, шок и ужас, ако просто спазвате съветите на..

публикувано на 23.08.19 в 15:01