В Сливен започнаха ученическите финали по лека атлетика, баскетбол и футбол

Автор:

Кметът Стефан Радев откри Републиканските финали по лека атлетика, баскетбол и футбол от „Ученически игри“ 2019 в групите на 8-10 клас, чийто домакин е Сливен. Той пожела:

„Спорът изгражда характер, екипност и дисциплина. Пожелавам успешно представяне на всички и нека най-добрите победят“, каза в обръщението си по време на откриването на финалите по баскетбол Стефан Радев.

Той изрази за пореден път подкрепата, която Община Сливен оказва на спортните клубове в града, защото формират у младите качества, необходими за тяхното пълноценно развитие.

Председателят на Областния клуб „Спорт в училище“Красимир Кръстев заяви, че най-добрите състезатели по лека атлетика, баскетбол и футбол са на финалите в Сливен. „Като домакини сме се постарали да предоставим най-добрите условия за провеждане на състезанията и добра база, която осигурява община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев“, допълни Красимир Кръстев.

В баскетболните финали участват 10 отбора със 120 състезатели, футболните отбори са 6, със 120 участника. Лекоатлетите са 200 от общо 20 отбора.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Преплуването на Бургаския залив протича нормално

Първото историческо преплуване на акваторията на най-големия български залив- от нос Емине до Маслен нос стартира успешно. 31-годишният национален шампион и рекордьор Цанко Цанков преодолява дистанцията от 44 км и 700 метра в открити води.  Информацията, постъпила от треньора Даниел Михалев е, че плувецът се чувства добре, метеорологичните..

публикувано на 17.07.19 в 11:19

Плаж „Перла“ ще домакинства състезанието по джетски… все пак

Състезанието по Джетски на плаж „Перла“ все пак ще се проведе. Това увери председателят на Спортен клуб „Приморско екстрийм“ Дамян Дринков. Въпреки създадения шум, покрай закъсалия в пясъка джип , концесионерът на ивицата се съгласи да проведем надпреварата там, добави той: „С доста настояване от наша страна, от страна на кмета на..

публикувано на 16.07.19 в 14:36

Burgas Skate Open събира най-добрите скейтъри от страната

Петото издание на Burgas Skate Open ще се проведе в три дни от август. И тази година десетки професионалисти от цял свят ще се борят за внушителен награден фонд, а  публиката ще се наслади на невероятните им трикове. Състезанието ще се проведе на Пантеона и в скейт парк "Изгрев". За комфорта на публиката, в дните на състезанието около скейт парка ще има..

публикувано на 16.07.19 в 08:58

"Нефтохимик" с победа в последната контрола

С резултатна победа приключиха контролните срещи от лятната подготовка  на Нефтохимик. В последната проверка „шейховете“ се наложиха над Несебър със 7:1. Пълна доминация на бургаския тим, но и поредица от нереализирани атаки  белязаха първата част на двубоя. Това даде възможност на Несебър да  поведе в резултата в 28-ма минута. Единственото попадение за..

публикувано на 15.07.19 в 07:43

Най-дългото преплуване в акваторията на черноморския басейн

Плувецът Цанко Цанков приема предизвикателството първи в историята да преплува бургаския залив, едно разстояние от над 44 км. Това е с 11 км повече от Ламанша. Община Бургас приема голямата отговорност по организацията, за която движи последните детайли. При добро време на 17 юли Цанко ще тръгне в 6 часа от нос Емине. Тъй като постиженията му..

публикувано на 12.07.19 в 11:20

През август отново Milan Academy Junior Camp в Несебър

Несебър тържествено изпрати малките участници в деветото издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria. Лагерът бе организиран под патронажа и с изключителното съдействие на кмета на Община Несебър Николай Димитров Най-големият детски футболен форум събра в Несебър деца от България, Русия, Полша, Италия, Шотландия и САЩ, които тренираха на базата на..

публикувано на 10.07.19 в 13:31

Спортни имоти: Графиците за тренировки са с леки размествания само за 5 дни

В края на юли има Европейско първенство по водна топка и поради тази причина се налагат корекции в графиците на плувните клубове. Четири бургаски клуба по плуване изразиха в отворено писмо недоволството си от това, че не могат да ползват оптимално базите в града. Според тях големи международни форуми с многобройни участници ограничават..

публикувано на 10.07.19 в 11:27