Петиция за закупуване на детски линейки стартира бургазлия

Около 150 000 лв. струва напълно оборудвана детска линейка. Това посочи пред БНР – Бургас, Дончо Златев, инициатор на петицията да бъда закупени 27 автомобила за всички области в страната. Има само един подобен автомобил, в София, който е дарение, поясни той:

„Детските линейки, освен със специфичното оборудване, с кувьози и всичко необходимо, самата изработка, на всичко вътре, е направена по такъв начин да им помогне да преживеят този момен на шок, на стрес, по-леко. Проучването е на база на линейката, която е закупена. Тя струва 150 000 лв. Толкова струва с всичко вътре – с цялата необходима техника, с транспортния кувьоз, с транспортна носилка за по-големите деца, с дефибрилатори, маски, които са за деца…“

От Министерството на здравеопазването получихме отговор, че можело стари линейки да се преоборудват, което е безумно, посочи Дончо Златев. Той и съмишлениците му от младежкото СДС са стартирали електронна петиция, можете да я подкрепите тук.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лекари от Ямболската болница излязоха на протест

Лекари, сестри и санитари от Ямболската областна  болница излязоха на протест. Основното искане - повишение на месечните възнаграждения.  Подробности от кореспондента ни Даниела Костова Над сто души от персонала на лечебното заведение се включиха в протеста, организиран лекарския съюз в Ямбол. Председателят д-р Папашимов обясни, че 850 лв..

публикувано на 15.07.19 в 16:38

Ново термолегло за УМБАЛ Бургас след благотворително бягане

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас ще получи ново термолегло на стойност 14  400 лв. Средствата са събрани на благотворителните бягания на организацията 5kmrun в София, Пловдив, Варна и Бургас. Ваучерът със сумата бе предаден символично на отделението от представители на организацията - Елица Карагьозова, Васил Динев, д-р Георги Гаврилов...

публикувано на 15.07.19 в 14:38

Африканска чума при домашни свине и в животновъден обект в созополското село Зидарово

БАБХ потвърди огнище на Африканска чума при домашни свине в животновъден обект в село Зидарово, община Созопол, област Бургас. Това е нерегистрирано лично стопанство, в което са отглеждани 14 свине. При посещението на екипа от експерти от ОДБХ – Бургас в личното стопанство са намерени само 6 броя живи прасета. Взети са проби, които са..

публикувано на 12.07.19 в 23:06
Снимката е илюстративна.

Дариха линейка на Община Царево

Общинска линейка е новата придобивка в Община Царево.  Тя е дарение от швейцарски кантон и се очаква до дни да бъде  регистрирана и да започне да фунционира.  Линейката има цялото необходимо оборудване, което изисква подобен специализиран автомобил, обясни кметът на Царево Георги Лапчев. "Линейката има специално пригодените носилки,..

обновено на 12.07.19 в 16:59

Повишен е радиационният фон в залива Вромос

3 пъти е надвишен допустимият радиационен фон в залива Вромос край Черноморец. Това са констатирали и това лято от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Въпреки предупрежденията,че плажът е опасен и крие риск за здравето, близо 80 каравани и палатки са разположени на пясъка и в гористата местност. Повечето туристи знаят за превишения..

публикувано на 12.07.19 в 16:31

Започна кампанията за белодробно здраве

Стартира кампанията „Белодробно здраве във всички политики“ в Бургас. Това обяви Диана Хаджиангелова, председател на Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергии и ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест) (АББА). "Това е една кампания, която подготвяме от доста дълго време и е свързана с основните рискови факти и как да се..

публикувано на 11.07.19 в 16:30

Д-р Мариана Контева става част от екипа на болница "Дева Мария"

Преструктуриране в бургаските кардиологични звена започна след оттеглянето на „Аджибадем Сити Клиник“ от града, а управителят ѝ д-р Мариана Контева остава в Бургас. От началото на юли тя се присъединява към екипа на университетска болница „Дева Мария“ и поема ръководството на отделението по инвазивна кардиология. Заедно със себе си д-р Контева води..

публикувано на 05.07.19 в 13:15