„Приказни истории с БНР Бургас“ излиза на 15 септември в книжен и аудио формат

Автор:

Впечатляващ е интересът към инициативата „Създай книга с БНР Бургас“, като са участвали над 150 деца. Те са от цяла България – Пловдив, Варна, Добрич, Каварна, Айтос, Карнобат, Бургас. Мариана Рачева, мениджър реклама в радиото допълни, че участниците са от 6 до 14-годишна възраст.

„Беше много впечатляващо участието на децата от ОУ „Александър Г. Коджакафалията“, от ОУ „Райна Княгиня“ – Пловдив. Интересни истории, които се отличаваха, ни изпратиха от ателие за приказки „Фантазия“ към НЧ „Христо Ботев 1937“ Бургас. Много, много интересни истории и там участваха 7 деца, на практика всички ще влязат в книжката, защото историите им са много интересни.“

Мариана Рачева призна, че огромният брой на участниците е затруднило журито на конкурса. Това е причината „Приказни истории с БНР Бургас“ да не бъде издадена на 24 май, както бе планирано.

„За нас и членовете на журито беше много трудно да изчетем всичко и да селектираме най-добрите, за да ги съберем в книжката. Искаме да поднесем нашите извинения към всички участници в конкурса, но пък поемаме ангажимент това да бъде едно прекрасно издание, в което ще влязат изключително забавни и интересни истории.“

Въпреки забавянето книжката ще се появи на 15 септември, обеща Рачева. „Приказни истории с БНР Бургас“ е дадена за предпечат и скоро ще бъде отпечатана.

Мариана Рачева издаде, че историите ще бъдат записани и в аудио формат от водещите на БНР Бургас. Те ще могат да се слушат онлайн, но ще бъдат издадени и в диск.

„Нямаме търпение да видим книжката. За нас огромно удоволствие това, което правим. Поразени сме от безграничното детско въображение и от талантливите ни деца. Смятаме, че това е една смислена и добра инициатива, която в бъдеще ще продължим да развиваме.“

БНР Бургас, заедно със своите партньори, обединява сили, за да бъде издаден първият голям роман на 14-годишната Дарина Митрева.  Сега тя работи по втората си книга за дракони. 


Ето отново имената на първите деца, които бяха селектирани от журито за третото издание на "Приказни истории с БНР Бургас":
http://bnr.bg/burgas/post/101110972

Свързани новини

Ясни са първите победители в конкурса „Приказни истории с БНР Бургас“

Литературният конкурс „ Приказни истории с БНР Бургас“ се провежда за трета поредна година. Издадохме и подарихме първите две книжки. В третото издание на конкурса са подадени за участие над 150 творби, участниците са на възраст от 5 до 14..

публикувано на 23.04.19 в 18:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

56 творби събра третото издание на сборника "Приказни истории с БНР Бургас"

Третото издание на сборника "Приказни истории с БНР Бургас" е вече готово. В него са събрани 56 забавни и интересни творби на деца от 6 до 16 години.  Книгата ще започне своето пътуване към читателите си от днес. Третото издание на проекта..

публикувано на 16.09.19 в 09:42

"Гларуси и шамандури" със студио от плажа и демонстративен футболен мач (ВИДЕО)

В първия ден на септември предаването "Гларуси и шамандури" ще се излъчва на живо от бургаския плаж. Гости на водещия Жоро Янакиев ще бъдат  известните бургаски сатирици - Ваньо Вълчев и Динко Павлов. Как изглеждат морските дълбини ще..

обновено на 01.09.19 в 07:24

Подаръкът на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Иван Койчев. Честито! Той е отговорил на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Ще се разпадне ли коалицията на патриотите? 86%..

обновено на 26.08.19 в 17:08

Подаръкът на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Мила Няголова. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Кой е виновен за честите катастрофи у нас  75% смятат,..

обновено на 19.08.19 в 16:44
Това не е Жоро Янакиев, а Zandra Michael Vox

"Гларуси и шамандури" на живо от Крайморие

На 18 август от 9 ч, предаването  „Гларуси и шамандури"  ще излъчва на живо от бургаския квартал "Крайморие". Повече за историята на квартала ще научим от специалния ни гост Георги Райков, който е изследовател на бургаската литературна история. В..

публикувано на 16.08.19 в 17:00

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Виктория Драгатева. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Кой е виновен за манията по опасните селфита?  64%..

публикувано на 05.08.19 в 17:00

Кой печели подарък от БНР Бургас?

Продължаваме да раздаваме подаръци с логото на БНР Бургас. Тези, които отговориха на  старата ни анкета  участват в играта ни.  А миналата седмица ви попитахме: Трябва ли НАП да отнесе солидна глоба, защото не е опазила личните ни данни, които..

публикувано на 29.07.19 в 17:05