„Приказни истории с БНР Бургас“ излиза на 15 септември в книжен и аудио формат

Автор:

Впечатляващ е интересът към инициативата „Създай книга с БНР Бургас“, като са участвали над 150 деца. Те са от цяла България – Пловдив, Варна, Добрич, Каварна, Айтос, Карнобат, Бургас. Мариана Рачева, мениджър реклама в радиото допълни, че участниците са от 6 до 14-годишна възраст.

„Беше много впечатляващо участието на децата от ОУ „Александър Г. Коджакафалията“, от ОУ „Райна Княгиня“ – Пловдив. Интересни истории, които се отличаваха, ни изпратиха от ателие за приказки „Фантазия“ към НЧ „Христо Ботев 1937“ Бургас. Много, много интересни истории и там участваха 7 деца, на практика всички ще влязат в книжката, защото историите им са много интересни.“

Мариана Рачева призна, че огромният брой на участниците е затруднило журито на конкурса. Това е причината „Приказни истории с БНР Бургас“ да не бъде издадена на 24 май, както бе планирано.

„За нас и членовете на журито беше много трудно да изчетем всичко и да селектираме най-добрите, за да ги съберем в книжката. Искаме да поднесем нашите извинения към всички участници в конкурса, но пък поемаме ангажимент това да бъде едно прекрасно издание, в което ще влязат изключително забавни и интересни истории.“

Въпреки забавянето книжката ще се появи на 15 септември, обеща Рачева. „Приказни истории с БНР Бургас“ е дадена за предпечат и скоро ще бъде отпечатана.

Мариана Рачева издаде, че историите ще бъдат записани и в аудио формат от водещите на БНР Бургас. Те ще могат да се слушат онлайн, но ще бъдат издадени и в диск.

„Нямаме търпение да видим книжката. За нас огромно удоволствие това, което правим. Поразени сме от безграничното детско въображение и от талантливите ни деца. Смятаме, че това е една смислена и добра инициатива, която в бъдеще ще продължим да развиваме.“

БНР Бургас, заедно със своите партньори, обединява сили, за да бъде издаден първият голям роман на 14-годишната Дарина Митрева.  Сега тя работи по втората си книга за дракони. 


Ето отново имената на първите деца, които бяха селектирани от журито за третото издание на "Приказни истории с БНР Бургас":
http://bnr.bg/burgas/post/101110972

Свързани новини

Ясни са първите победители в конкурса „Приказни истории с БНР Бургас“

Литературният конкурс „ Приказни истории с БНР Бургас“ се провежда за трета поредна година. Издадохме и подарихме първите две книжки. В третото издание на конкурса са подадени за участие над 150 творби, участниците са на възраст от 5 до 14..

публикувано на 23.04.19 в 18:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ето кой спечели подарък от БНР Бургас

Продължаваме да раздаваме подаръци с логото на БНР Бургас. Тези, които отговориха на  старата ни анкета  участваха за спечелването на тениска.  Провокирани от случая, при който джип затъна на плаж край Приморско, ви попитахме: Черните джипове с..

обновено на 15.07.19 в 16:30

БНР Бургас участва в празника на полицията с кампанията си за пътна безопасност (СНИМКИ И ВИДЕО)

БНР – Бургас раздаде стотици стикери от кампанията си за пътна безопасност „Спри! Давам път на пешеходец!“ по време на демонстрациите по повод професионалния празник на полицията, които се проведоха вчера в Морската градина. В тази кампания..

обновено на 06.07.19 в 08:50

"Избери живота": Чуйте историята на момчета, преборили се с наркотиците

Българското национално радио стартира кампания под надслов „Избери живота“. Нейната цел е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се проведе обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества...

публикувано на 26.06.19 в 08:14

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Катя Кръстева. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме:"Кой руши дюните – плажуващите или бетонът?" 55%..

публикувано на 24.06.19 в 16:56

Общинският съвет по наркотични вещества в Бургас с обучения сред учителите

Една от задачите на Общинския съвет по наркотични вещества в Бургас е да работи с учителите, защото имат близък контакт с децата. Това обясни председателят ѝ Росица Димова. Според нея, за да може проблемите със зависимостите да бъдат забелязани..

публикувано на 24.06.19 в 12:08

Тениската на БНР Бургас спечели...

В ефира на БНР Бургас изтеглихме поредния наш слушател, който си спечели подарък от нас. Това е Suzana Marcheva. Честито! Тя е отговорила на  анкетата ни във Фейсбук Преди седмица ви попитахме: Бихте ли почивали в "Слънчев бряг"?  70% смятат, че е..

публикувано на 18.06.19 в 12:16

БНР Бургас влиза в училищата с превантивна кампания срещу дрогата

Ученици от СОУ „Константин Преславски“ - Бургас ще се срещнат с момчета от комуната за зависими на сдружение "Рето - Надежда" и служители на Областната дирекция на МВР Бургас. Срещата е организирана от БНР Бургас, като част от кампанията на обществената..

публикувано на 17.06.19 в 12:13