"Булевард Демокрация" - на 26 юни

Снимка: БГНЕС

От години поддържам тезата, че това, което нашите политици сами могат да си направят, техните опоненти за десетилетия няма да успеят. Днес всички взеха за мезе БСП, че нямали пари да върнат надвзетата субсидия, защото я били изхарчили. Което, частично е логично. Защото те са социална партия. Десните спестяват, за да харчат левите. За хората, не ме разбирайте погрешно. Така че, логично е червените да са изхарчили парите си за хората. Взимат от богатите (държавата), дават на бедните (хората). Същински Робин Худ. Извън шегата, звучи несериозно партия, която се стреми към управлението, да не може да управлява собствените си пари. Преди години, Румен Белчев, идеологът на Бирената партия, каза, че никога не се кандидатират за избори, защото ги е страх, че ще ги спечелят. А като ги спечелят – ще изпият бюджета. Не ме разбирайте погрешно, не правя аналогия със социалистите.

Започваме предаването „Булевард Демокрация“, до 18 – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – на нож посрещнаха в Атия представители на Община Созопол. Причината – снощното събрание, на което се обсъждаше Центърът за временно съхранение на опасни отпадъци. Позицията на администрацията ще чуете след малко

-  БНР-Бургас представи най-голямата и единствената по рода си българска комуна за лечение на зависимости  "Рето Надежда", както и пилотния проект на бургаската полиция за превенция срещу дрогата.Всичко това се случи в предаването „Хоризонт до обед“, което се излъчваше от студиото в морския град

-  Във времето за спорт: петдесет и два екипажа са подали заявка за участие в 39-то издание на „Монбат Рали Сливен“

-  И още – жители на бургаския квартал „Сарафово“ недоволстват от мерките, предприети за спиране на свлачището. Оказа се, че свлачище няма, според експерти от „Геозащита“.

-  Делото срещу двама надзиратели, заради смъртта на затворника Горан Горанов, започна днес в съда.

-  В рубриката „Лято по джапанки“ – къде почиват някои от родните звезди?

-  И днес – вълненията на хората от социалните мрежи, културни събития, трафик – информация.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтът на бул. „Димитър Димов“ приключва на 3 септември

На 3 септември ще бъде завършен булевард „Димитър Димов“ в Бургас. Ключовата транспортна артерия се ремонтира на етапи от началото на юни. Със седмица закъснение се движи графикът на ремонта заради неочакван ВиК проблем, съобщи зам.-кметът Чанка Коралска. „При участъка между 5D киното, изхода за ж.к. „Зорница“ и между бензиностанцията,..

публикувано на 21.08.19 в 08:28

Община Бургас иска над 2 700 000 лева аванс за ремонта на „Стефан Стамболов“, „Демокрация“ и „Булаир“

Община Бургас иска да получи авансово плащане в размер на над 2 700 000 лева по проекта, свързан с осигуряването на транспортен коридор по участъци от булевардите „Стефан Стамболов“, „Демокрация“ и „Булаир“. За целта общинските съветници трябва да упълномощят кмета на Бургас за издаване на Запис на заповед в полза на регионалното..

публикувано на 20.08.19 в 16:38

"Булевард Демокрация" - на 20 август

Не една, не две, а седем (седем!!!) компании искат да строят АЕЦ „Белене“. Това – руснаци, корейци, германци… Не една, не две – а четири компании пък са заявили интерес да купуват ток от бъдещата централа. Почна се. Не можеше все да теглим късата клечка, нали? И все на нас да се падат слабите карти. Сега ще си построим централката и цял..

публикувано на 20.08.19 в 15:06

Заради аварии в общината на няколко места е спряно водоподаването

На няколко места в Бургас заради аварии е спряно водоподаването: - на ул. "Любен Каравелов" №30 - в к-с"Изгрев" м/у 34 и 35 блок  - село Твърдица  - кв."Лозово" нивата  След приключване на ремонтните дейности ще бъде възстановено водоподаването.  Без вода днес  до 17:00ч. поради възникнала авария ще бъдe и село Димчево .

публикувано на 20.08.19 в 09:45

Навършват се 1102 години от прочутата битка край река Ахелой

Честване на годишнина от една от най-големите битки през Средновековието предстои днес в Ахелой. На 20 август 917 г. край едноименната река българските войски ръководени от цар Симеон Първи побеждават византийците.  С празнично шествие, панихида и концерт ще бъдат отбелязани 1102 години от прочутото сражение, преди което за първи път се отслужва..

публикувано на 20.08.19 в 09:20

Според една част от бургазлии химическата кастрация трябва да се прилага и в България

Химическата кастрация би трябвало да се прилага  като метод и в България. Поводът за това  е предложението на ВМРО след случая с изнасиленото и убито преди дни 7-годишно момиченце в село Сотиря. Това мнение изразяват голяма част от запитаните от нас бургзлии: "Би трябвало да се прилага в случаите, когато се вижда че лицето не подлежи на..

публикувано на 20.08.19 в 08:53

Десетки се присъединиха към гражданското бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин

Снощи в Сливен пред сградата на общината десетки се присъединиха към гражданско бдение в подкрепа на семейството на убитата Кристин.  На площада пред общината  в Сливен присъстваха  десетки граждани и роднини на убитата 7-годишна Кристин. Сред тях бе и бабата на детето Милка Георгиева, която поиска най-жестокото наказание за Мартин Трифонов, след като..

публикувано на 20.08.19 в 07:43