Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещи предложения от Мюзик Пойнт и тази неделя

Мюзик Пойнт Плейлист: Ellie Goulding & Juice WRLD; Shawn Mendes & Camila Cabello; Lil Nas X

Ellie Goulding & Juice WRLD – Hate Me

Това е ново предложение, което ни прави подвластни благодарение на яка мелодия, чудесно изпълнение и садомазохистична лирика.

„Мрази ме, мрази ме/Кажи ми колко много ме мразиш/Кажи ми, че аз съм боклук и лесно може да ме замениш,“ пеят Ели Голдинг Джус УОРЛД на фона епичен поп и арендби елементи.

Трансатлантическо сътрудничество се появи в момент, в който Голдинг отбеляза десет милиона абоната и пет милиарда гледания на канала й в ЮТуб – рядко постижение за британски артист. Така тя влезе в една категория със свои сънародници като Адел, Калвин Харис, Ед Шийрън и Дуа Липа.

Историята за една болезнена раздяла в Hate Me отличава парчето   в бликащото от позитивна енергия творчество на Голдинг. Сингъла е в тъмната страна на спектъра и като причина за това певицата посочва светът, в който живеем.

Hate Me e премиера на седмицата в Мюзик Пойнт.



Shawn Mendes & Camila Cabello - Señorita

Шон Мендес пусна втори хит с участието на Камила Кабейо. Двамата са отново заедно четири години след като ни зарадваха с I Know What You Did Last Summer. Новият им съвместен проект е изпълнен със страст и лятна романтика.

Тук под звуците на латино ритми Камила Кабейо пее „обичам като ми казваш сеньорита, би ми се искало да се преструвам, че нямам нужда от теб.“

Señorita е все още извън топ 40 на Щатите, но има индикации следващата седмица да отбележи голям дебют.



Lil Nas X – 7 EP

Лил Наз Екс показва, че не е звезда-еднодневка. Може и вие да сте си мислили, че той ще залезе след срутилия бариери трансконтинентален хит Old Town Road, но талантливият артист от Джорджия миналата седмица представи богата палитра от умения.

Мини-албумът му 7 е тук и майсторското му смесване на рап и кънтри не е единственото, което грабва вниманието. Рок, рап и електроника се преплитат в микса в комбинация с доброто изпълнение. Резултатът ни кара да си пускаме траковете повече от веднъж.

В компилацията на помощ се е притекла и Карди Би, която не изневерява на себе в Rodeo, където рапира: „не мога да съм бивша, мога да съм само вдовица“. Лил Наз Екс звучи намясто до Карди Би и както изглежда подобни колаборации със звезди от световна величина ще се превърнат в нещо обичайно за него.

Актуалният сингъл от 7 е Panini, в който мелодията е сходна на песента In Bloom на Нирвана. 20 годишният артист не е подозирал, че е създал нещо, което прилича на Нирвана, той дори не е слушал албума Nevermind преди да запише Panini, но драма няма – Кърт Кобейн е включен в листа с автори на парчето.

Явно Лил Наз Екс го влече рока като се има още предвид, че в Old Town Road има семпли от трак на Найн Инч Нейлс, а по F9mily (You & Me) е работил с барабаниста на блинк-182 Травис Баркър.


За премиерата на седмицата на Мюзик Пойнт и още актуална музика от плейлистите на Америка и Великобритания слушайте двучасовия ни микс в неделя от 5 следобед и сряда от 2 след полунощ по БНР Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Mюзик Пойнт Акцент: Доклад показва рекордни нива на слушане на музика

Глобално изследване показва, че музика се слуша повече от когато и да било и че има тревожност сред хората по отношение на използването на изкуствен интелект при създаване на музика. Изследването на IFPI със заглавие Връзката ни с музика та обхваща 2023-та година. Резултатите са въз основа на отговорите на над 43 хиляди души в 26 страни..

публикувано на 20.01.24 в 12:00

Десет групи на юбилейния Sea Of Black днес

Общо десет са групите на фестивала за екстремен хевиметъл Sea Of Black, който започва този следобед в Летния театър на Бургас. Хедлайнери в юбилейното десето издание са Heretic от Нидерландия и Spider Kickers от Гърция. Останалите осем банди са от цялата страна, а на сцената ще се качи и бургаската гордост The Revenge Project. Метъл..

обновено на 06.08.22 в 14:40

„Фанданго“ се целят в сърцата на публиката с мелодичната „Рокендрол стар“

Песента „Рокендрол стар“ ще представи група „Фанданго“ на 30 юли в Летния театър по време на конкурса „Бургас и морето“. Четиримата този път ще бъдат с пети човек на сцената, а са заложили на мелодично рок парче, което да хареса на широк кръг меломани, каза за БНР-Бургас фронтменът Христо Стефанов. Той смята, че след като такива..

публикувано на 28.07.22 в 09:46

Еделина Кънева и Орлин Горанов пеят в „Приказка за двама“

Еделина Кънева и Орлин Горанов ще пеят в „Приказка за двама“ на 14 юни в Летния театър в Бургас. Спектакълът започва в 20.30 часа. Той е втори от програмата на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“. Деян Павлов ще дирижира успешната сценична двойка и оркестъра на Бургаската опера. Публиката ще чуе арии и дуети от мюзикълите..

публикувано на 10.06.22 в 13:44

Деца от Словакия събраха бурни аплодисменти на „Охлюва“

Бурни аплодисменти събраха деца от Словакия по време на своя концерт на открита сцена „Охлюва“. Те изпяха химна на българското училище „Христо Ботев“ в Братислава, написан от Стефан Диомов, както и много български песни. В концерта участваха още ученици от фолклорния ансамбъл „Радост“, солистка на хор „Трепетлика“, гайдар от оркестъра и..

публикувано на 09.06.22 в 14:37

Бургаската опера с два концерта за 3-ти март

Държавна опера – Бургас е подготвила два концерта по повод националния празник на Република България Трети март. Първото събитие е Тържественият симфоничен концерт, на който ще прозвучат произведения от Лудвиг ван Бетовен, П. И. Чайковски, В. А. Моцарт, Георг Фридрих Хендел, Джузепе Верди и Веселин Стоянов, под палката на маестро Йордан Дафов, който..

публикувано на 28.02.22 в 13:24

"Трубадур" - трето заглавие в афиша на операта

След успешния старт на новата календарна година за творческите състави на Бургаската опера, третото събитие в календара на бургаската културна институция обещава да бъде много добро. Операта „Трубадур“ от Джузепе Верди ще се играе на 15-ти февруари от 19 часа в залата на Опера Бургас.  „Трубадур“ е една от най-популярните оперни произведения на..

публикувано на 11.02.22 в 14:25