Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нели Арнаудова :В Бургас хората са уникални

| обновено на 02.07.19 в 15:43
Нели Арнаудова и деца от " Талантино", които през 2018 четоха откъси от нейна книга
Снимка: ГРАМОФОНА

Нели Арнаудова,автор на пиесата "Бълхи", пристигна от Англия в родния Бургас за премиерата на постановката. Тя беше представена от група от театрална трупа " Талантино" във Военния клуб. Това е второто съвместно предизвикателство между децата и писателката. Миналата година малките таланти четоха откъси от книгата „ Истории  по действителни случаи с куче“. В момента се подготвя електронен вариант на изданието, за да могат невероятните преживявания на кучето Кейси, да стигнат до повече читатели.
 Преди години Нели прави своя литературен прощъпулник в Бургас, но продължава да пише и живее далеч от родния бряг. Тя избира за свой втори дом Бристол. С Бургас обаче продължават да я свързват както многобройните приятели и близки, така и интервютата, които прави за бургаския сайт Грамофона. Там Нели представя истории на бургазлии зад граница.Те, както всяко успешно начинание, прерастват в срещи с известни и любими актьори и музиканти, които гостуват в Англия.
Една от близките приятелки и съмишленици на Нели, бургаската поетеса Елка Василева, е била замесена в последния проект на Нели - пиесата "Бълхи". Част от стихотворенията в постановката са на известната журналистка. В момента  Елка и Нели обмислят друга амбициозна идея, да напишат ...история на Бургас.
За книгите, писането, живота в Англия и любовта към Бургас чуйте в интервюто в звуковия файл

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Пецин показва запомнящи се плакати от изложби на Градската галерия

100 пана с плакати на изложби и рекламни лога представя художникът Петър Пецин в Градската художествена галерия "Петко Задгорски" днес на Бургас. Откриването е от 18 часа. Експозицията е своеобразна ретроспекция за дейността на галерията, посочва директорът на културната институция Георги Динев, по чиято идея се реализира изложбата „Графичен..

публикувано на 28.03.24 в 13:18

Спактакълът “Докато смъртта ни раздели“? на морска сцена

Какво ни остава “Докато смъртта ни раздели“ поставя екзистенциалната тема, но по забавен начин.  Едноименният спектакъл на Бойко Илиев ще бъде представена в Културен дом на НХК, на 30 март, в 19.00 часа. В главните роли са две бивши съпруги – Ирен Кривошиева и Роси Русева, които оплакват съпруга си Робин Кафалиев, избягал невъзмутимо с трета...

публикувано на 28.03.24 в 13:04

„Любов с вкус на лимони“ представя Димитър Никленов в Бургас

Новия си роман „Любов с вкус на лимони“ представя днес в Бургас писателят Димитър Никленов. Книгата разказва за едни съвременни Ромео и Жулиета, а финалът й отвежда читателите в Бургас. Любовта на главните герои  насочва вниманието към младите хора и техните семейства, както и към взаимоотношенията между деца и родители. Техните чисти и искрени..

публикувано на 28.03.24 в 11:27

Евгени Недев представя изложбата си "Време и пространства" в Бургас

Евгени Недев гостува с изложба „Време и пространства“ в Бургас. Той представя 25 картини пейзажна живопис. Сюжетите са планински и морски. Творбите са рисувани през последните 6 години. Сред местата, които са го вдъхновили са връх Кончето, Родопите, морето край Поморие, Балчик и др. "Аз работя в сферата на класическата живопис и ме..

публикувано на 27.03.24 в 14:15

"Икар" в 23 категории тази вечер в Народния театър

 В Народния театър "Иван Вазов" тази вечер ще бъдат връчени за 50-и юбилеен път наградите ИКАР. Актрисата Мария Каварджикова ще получи ИКАР за изключителен принос към българския театър, а за чест и достойнство ще бъде отличен сценографа Вечеслав Парапанов. На днешния 27 март отбелязваме световния ден на театъра, а Съюза на артистите..

публикувано на 27.03.24 в 13:17

Сръбският режисьор Радивое Андрич ще се срещне с публиката на "София филм фест на брега"

С три филма на Радивое Андрич ще бъде отбелязано посещението на популярния  сръбския режисьор на 22-рия “София филм фест на брега” в Бургас. Програмата включва и най-новия “Светкавици отново!”. Лентата е своеобразно продължение на втората му кинотворба “Светкавици!” от 2001 година. След прожекцията днес от 18.00 часа, Радивое Андрич ще..

публикувано на 27.03.24 в 12:05

Играят "Оттук - оттам" в кукления театър в Бургас

Спектакълът "Оттук - оттам" ще се играе днес в залата на кукления театър в Бургас. Гостува Театър "Трио".  " Музиката ще ви очарова!  Историите ще ви разсмеят, разчувстват или провокират.  Но едно е сигурно – докато гледате ще усетите цялата красота и многообразие на кукленото изкуство.  Спектакълът е изграден от 11 музикални етюда, които..

публикувано на 27.03.24 в 09:40