Пречат ли международните състезания по плуване на тренировките на бургаските клубове

Снимката е илюстративна.


Четири бургаски клуба по плуване изразяват в отворено писмо недоволството си от това, че не могат да ползват оптимално базите в града. Според тях големи международни форуми с многобройни участници ограничават подготовката на местните състезатели.

От СНЦ „СК Акулите“, ПК „Метропол“, КВТ „Арена“ и ПК „Започни да плуваш“ са недоволни от това, че в активните дни на юли няма да могат да тренират в обичайните си часове.

Има европейско първенство по водна топка в този период на басейна „Парк Арена ОЗК“ в Бургас. Тогава всички клубове трябва да ползваме басейн „Флора“. Там от ОП „Спортни имоти“ са резервирали за чужди отбори коридорите на басейна. Получава се така, че ние няма къде да плуваме. Точно в този период са най-важните ни състезания, както и на останалите клубове в Бургас. През другата седмица има състезания за мъже и жени, след това е за старша възраст в София, после има държавно първенство за младша възраст. Състезанията приключват в началото на август, а точно в този период се получава така, че тренировките ни ще бъдат  ограничени, и то доста, поясни Явор Ангелов от СНЦ „СК Акулите“.

В периода, когато сме на републикански първенства, от нас също се иска да покриваме точки и нормативи. Като нямаме нормална тренировъчна дейност как да се случи това?, допълни Тодор Костов от ПК „Започни да плуваш“.


Живко Иванов от Спортни имоти отбелязва:В края на юли има Европейско първенство по водна топка и поради тази причина се налагат корекции в графиците на плувните клубове.

Часовете ще бъдат малко намалени, но това е съобразено със състезанията, които имат те. Това, което видях като писмо от плувните клубове всъщност до голяма степен не отговаря на истината, защото тези състезатели, на които им предстоят състезания в началото на месец август, това са само юноши и девойки старша възраст, те са около 30 деца, за тях е осигурен достъп до 50-метров басейн. Не виждам да има някакъв, чак такъв голям конфликт в тази ситуация.

За начинаещи, които сега се учат да плуват и т.н. тези деца винаги могат да отидат в останалите 25 метрови басейни и да си провеждат самите тренировки.

Европейското е от висок ранг, за юноши и девойки старша възраст по водна топка, води 16 отбора от различни държави над 500 участници, един много добър форум за нашия град.

Нормалният график, който плуват бургаските клубове, беше променен преди две седмици с леки размествания, по никакъв начин не нарушаваме тренировъчния процес бяхме проверили че състезанията за младша възраст са минали до тази дата всъщност конфликтът се явява за едни пет работни дни това е целият проблем .

Българският национален отбор по водна топка U15 започва участието си с двубой срещу Гърция на първото европейско първенство във възрастта. Мачовете от шампионата са между 21 и 28 юли 2019 г. на басейн „Парк Арена ОЗК“.

Срещата България – Гърция е насрочена за 19 ч. на 21 юли 2019 г. (неделя), като преди нея ще е официалното откриване на първенството.

Българският отбор е в група B заедно със съставите на Турция и Испания. Мачът България – Турция е от 19 ч. на 22 юли 2019 г. (понеделник), а срещата България – Испания е от 19 ч. на 23 юли 2019 г. (вторник).ВИЖТЕ ОЩЕ

Атанас Колев и Цанко Цанков са гости на Burgas Swimming Open 2019

Атанас Колев и плувецът Цанко Цанков, който тази година преплува бургаския залив, ще бъдат специални гости на второто издание на престижното плувно състезание  Burgas Swimming Open  2019. Домакин ще бъде модерният плувен комплекс "Парк Арена ОЗК". В състезанието ще вземат  участие над 600  млади плувци от 40 клуба. Състезателят събрал най-голям брой..

публикувано на 15.10.19 в 17:00
Красимир Балъков

"Видя се с влизането на тези двамата и на оня - третия..."*

Ако след всеки мач на националния ни отбор по футбол си мислите, че сме стигнали дъното, бихме ви посъветвали да не сте толкова скептични. Представителната ни гарнитура винаги има с какво още да ни изненада. Нали помните онзи стар виц, в който дете реве неудържимо, техните го биели (само да не чуят норвежците), а то обичало само..

публикувано на 15.10.19 в 12:14

Златен медал за състезателите от СК "Джудо" - Бургас

Златен медал за състезателите от СК "Джудо" - Бургас. На турнира в Габрово те са завоювали и 1 сребърен и 2 бронзови медала. Златното отличие в категория до 27 кг е за Божилин Кизин, сребърен медал в категория +38 кг.  - Стилян Плачков, а бронзовите медали са за Елена Желязкова в категория 30кг. и за Николай Лазаров в категория 34 кг. Това е отлично..

публикувано на 14.10.19 в 17:12

Зрелищно таекуондо шоу WORLD TAEKWONDO DEMO TEAM в Бургас

Топ елитни бойци 7 и 8 дан ще участват в зрелищно демонстрационно шоу  в Бургас във вторник. "Майсторите" ще покажат умения, които трудно биха били видяни дори и в блокбъстърите, посветени на източни бойни изкуства. Ако искате да станете свидетели на майсторските изпълнения на "границите на възможното", на WORLD TAEKWONDO DEMO TEAM , датата..

обновено на 14.10.19 в 10:41

Есенен футболен турнир в Сливен

За шести път се провежда Есенен футболен турнир в Сливен. В него ще се включат 12 отбора от училища в населени места от общината. Организатори са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Община Сливен. Турнирът се състои от три кръга,  до 13 октомври. В първия кръг домакини бяха..

публикувано на 12.10.19 в 17:23

Business Run в Индустриален и логистичен парк – Бургас

Десетки маратонци ще се включат в Business Run в Индустриален и логистичен парк  в  Бургас.  След предишните издания в Бизнес Парк София, Индустриалната зона на Пловдив и Варна, тази година благотворителното спортно събитие Business Run ще се проведе в Индустриален и логистичен парк – Бургас. В него ще се включат 15 отбора с 60 участника, които са..

публикувано на 11.10.19 в 17:51

17-годишният Антон Узунов е футболист на месеца на Черноморец

17-годишният Антон Узунов беше избран за футболист на месец септември от феновете на Черноморец (Бургас). Роденият през 2002-а година бързак вкара два гола в този период, като се разписа при поражението с 1:2 от Розова долина, а след това вкара втория гол при 3:1 над Хасково у дома. Но не само головете, но и активната игра във всички мачове..

публикувано на 09.10.19 в 11:17