Здравко Василев: Приморско и Китен се превърнаха в евтина компромисна дестинация

Снимка: личен архив


Кампанията срещу летния туризъм в България е целенасочена и недоволството и липсата на постъпления ще се върне като бумеранг към всичко в икономиката на страната. Това коментира Здравко Василев от Приморско по повод проваления международен джет ски шампионат, който трябваше да се състои на „Перла“. Заради историята с джипа на пясъка и заплахата да му бъде отнета ивицата концесионерът отказа достъпа до плажа.

Изгубен е тотално диалогът между хората, които се опитват да създават бизнес и институциите, а Приморско и Китен се превърнаха в евтина компромисна дестинация, смята Василев, който от години развива туризъм в родния си град. Първият проблем, според него е това, което виждат туристите, пътувайки на юг от Бургас, а то е неприветлива инфраструктура. Толерират се приходящите, които искат да извадят пари от морето за сметка на местните хора, смята Здравко Василев:

„Когато едно населено място иска да повдигне своята категория, то трябва да има адекватна политика към хората, които развиват бизнес. В целия цивилизован свят в бизнеса има квотен принцип.  Конкретен пример-не може една баничарница да отваря в 6 сутринта и да затваря в 00.00 часа, а една дюнерджийница да работи от 8 до 23 часа. Няма как ние да просперираме в тази среда, да инвестираме в персонал, качествени продукти и качествена емоция.“  

Според Василев Българското Черноморие е имало шанса да се превърна в предпочитана дестинация за много европейски туристи, но той е пропилян заради липсата на адекватен отговор от държавата при отварянето на пазарите в Турция, Мароко и Тунис, дръпнали както качествените клиенти, така и тези от средната ръка, на които страната ни е разчитала.

Повече чуйте в звуковия файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст на търговските отношения между България и Германия се отчита за последните три години

Лектори от различни германски институции представят днес пред инвеститори от бургаски регион добри практики за развитието на бизнес. Те участват в българо-германски икономически форум, който се провежда в Индустриалния парк.  Ръст се отчита за последните 3 години на търговските отношения между България – Германия. Над 5 хиляди са германските..

публикувано на 14.10.19 в 13:24

Германски и български бизнес със среща в Бургас

Започва германо-български икономически форум в Бургас точно в 10:00 часа в административната сграда на Индустриалния и логистичен парк. В него ще участват представители на Баварското министерство за икономика, регионално развитие и енергетика, Германската агенция за инвестиции, Индустриално-търговската камара в Констанц, Сдружение Източна Европа..

публикувано на 14.10.19 в 07:50

Министър Десислава Танева: "Всички помощи ще се платят до Коледа на селските стопани"

До Коледа ще бъдат изплатени всички помощи към селските стопани в страната, обяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на 15-тото Национално изложение на животновъдите в България, край Сливенски минерални бани. Очаква се близо милиард лева да бъдат изплатени на земеделци и животновъди  от европейските фондове и държавни средства,..

публикувано на 12.10.19 в 16:03

Кредитен експерт: "Задържат се цените на жилищата в Бургас"

Цените на жилищата в Бургас, след големия скок през лятото, спряха да растат.Това заяви експертът по ипотечно керидитиране Тихомир Тошев. „Това, което виждаме и е хубаво, че ръстът на цените се успокоява и в Бургас,   и в другите големи градове. Видяхме, че в Бургас ръстът в отделните квартали се движеше между два и осем процента. В..

публикувано на 12.10.19 в 15:28

Започва почистване на бетонирания участък на река Тунджа край Ямбол

Почистване на бетонирания участък на река Тунджа в рамките на град Ямбол предстои да стартира в началото на следващата седмица. Поръчката за тази дейност бе обявена преди две години, но сключването на договор с фирма-изпълнител бе забавено, поради обжалване от участник в процедурата. Към момента всички формалности по подготовката за реално..

публикувано на 12.10.19 в 12:44

Главният архитект Веселина Илиева: "ЦГЧ е изчерпана за строителство"

Строителни разрешения за централна градска част на Бургас вече почти не се издават. Все по –голям е интересът към квартали като Банево и Ветрен, с повече пространство и зеленина – посочи за БНР–Бургас, главният архитект на общината Веселина Илиева.  Според нея, периферните квартали на града са вече с удобна и добра инфраструктура и..

публикувано на 12.10.19 в 09:48

В събота откриват националното животновъдно изложение в Сливен

Утре, 12 октомври, от 10:30 ч. ще бъде открито  15–тото юбилейно ,,Национално животновъдно изложение Сливен 2019”. Събитието се организира от Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. На изложението ще се представят над 600 селскостопански животни, демонстриращи богатото..

публикувано на 11.10.19 в 17:33