Местните избори ще бъдат на 27 октомври

Автор:

Президентът Румен Радев насрочи със свой указ изборите за общински съветници и кметове да се състоят на 27 октомври 2019 г. Това съобщиха от  прессекретариата на държавния глава.

Указът на президента е на основание чл. 98, т.1 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 4, ал.1 от Изборния кодекс.


ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП - Бургас официално се регистрира за местните избори

БСП - Бургас официално се регистрира в Общинската избирателна комисия за участие в местните избори, които ще се проведат на 27 октомври. Необходимите документи бяха внесени от Живко Господинов - председател на ОбС на БСП - Бургас и Николай Тишев – кандидат за кмет на община Бургас и народен представител от "БСП за България". Местната структура..

обновено на 21.09.19 в 17:43

16 са кандидатите за общински съветници в Поморие от листата на БСП

БСП регистрира 16 кандидати за общински съветници в община Поморие. Никодим Стоянов повежда листата, той е и изборът на левицата за кандидат за кмет на Поморие. Досегашният общински съветник Ива Кусева също е сред новите кандидати. Тя е с юридическо образование и досега е била Председател на „Комисията по закона за предотвратяване и установяване..

публикувано на 21.09.19 в 17:27

Сигнал в ОИК подадоха от ГЕРБ срещу кандидата за кмет на Несебър Николай Димитров

Сигнал в Общинската избирателна комисия в Бургас твърди, че има незаконосъобразни действия от страна на регистрирания като независим кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров. Сигналът е внесен от представители на ПП ГЕРБ. „На 19 септември 2019 г. комисията е регистрирала за участие в изборите   кандидатска листа на..

публикувано на 20.09.19 в 16:28

Адвокат Теодор Шейков е кандидатът на " Ние, гражданите" за кмет на Бургас

4  партии и една коалиционна структура се обединяват в коалиция за местния вот "Ние, гражданите." В нея влизат ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз „Ал. Стамболийски.Част от основните личности са  общинските съветници, които в настоящия общински съвет са под името "Заедно за Бургас". Водач на листата е Бенчо Бенчев, кандидат за кмет е..

обновено на 20.09.19 в 15:40

Коалицията „Демократична България“ издигна адвокат Иво Баев като кандидат за кмет

Коалицията „Демократична България“ издигна като кандидат за кмет на Бургас известния адвокат Иво Баев, който е син и именития бургаски художник Георги Баев.  Пред нерешения дълги години проблем с „жабарника“в центъра на града, на площад „Тройката“, днес той представи листата за общински съветници на коалицията и направи обръщение към бургазлии...

публикувано на 20.09.19 в 11:54

Административни директори да отговарят за Стария Несебър и за Слънчев бряг, предлага Атанас Терзиев

Към община Несебър да се обособят нови позиции за административни директори, които пряко да отговарят за Стария град и за Слънчев бряг. Това предлага за оптимизиране на работата в администрацията и за облекчение на гражданите, кандидатът за кмет на Несебър и настоящ общински съветник - Атанас Терзиев. Идеята е административните директори да бъдат с..

публикувано на 19.09.19 в 17:32

Поне трима души атакуват кметския пост в Царево

Поне трима ще са кандидатите за кметския пост в Царево. ГЕРБ издигат за трети мандат настоящият градоначалник Георги Лапчев, БСП – досегашният общинският съветник Живко Жеков, а от „Гергьовден“ ще се бори Емил Пейчев. Още преди месеци Георги Лапчев беше заявил новия си мандат. Един управленски цикъл не завършва с края му, затова ще..

публикувано на 19.09.19 в 17:28